Dominicaanse Republiek

10 weetjes over de Dominicaanse Republiek

18 maart 2020
tropisch paradijs samana

De Dominicaanse Republiek is een tropisch paradijs gelegen in de Caribische zee. Veel toeristen kiezen voor deze bestemming vanwege zijn prachtige stranden en relaxte atmosfeer. Het eiland heeft nog veel meer te bieden en graag informeren we jou over enkele leuke weetjes. Deze kregen wij van een gids en de lokale bevolking. Op die manier kan je je al wat voorbereiden op jouw reis!

dominicaanse republiek

De echt Dominicaanse Jungle in al zijn schoonheid

Leuke weetjes voor tijdens je bezoek aan de Dominicaanse Republiek

 

 1. Het eiland is veel meer dan enkel hagelwitte stranden met eindeloze palmbomen, wist je dat er 8 bergketens op het eiland te vinden zijn? We lijsten ze graag voor jou even op:
  1.  Cordillera Septentrional waar vooral koffiebonen-, cacaobonen-, en avocadoteelt te vinden zijn.
  2. Sierra de Samaná, waar veel marmer te vinden is
  3. Cordillera Central met de Pico Duarte, de hoogste berg van de Antillen en relatief dunbevolkt
  4. Sierra de Neiba met de Pico Neiba
  5. Sierra de Baoruco met de hoogste berg Loma del Toro en waarvan de Pico Aquacate aan de noordkant rijk is aan zout en aan de zuidkant bauxiet gedolven wordt
  6. Cordillera Oriental, een droom voor koffieliefhebbers
  7. Sierra Martín García
  8. Sierra de Yamasá
 2. Natuurliefhebbers, hier kan je je gangen gaan! Er zijn maar liefst 128 beschermde natuurgebieden op de Dominicaanse met een totale oppervlakte van 58.400 km². In deze gebieden zijn er verder nog 31 nationale parken te vinden.
 3. Op de weg zal je zien dat veel auto’s geen nummerplaat vooraan hebben, dit is sinds enkele jaren niet meer verplicht. Enkel achteraan moeten ze uiteraard nog een kenteken hebben.
 4. De hoogste bergketen van de Dominicaanse Republiek en eveneend de Caraïben is Pico Duarte, gelegen in het gebergte Cordillera Central.
 5. “Dressed as a bride” dit heeft helemaal niet te maken met trouwen, maar is een spreekwoord dat gebruikt wordt door de locals. Dit wil zeggen dat je jouw bier graag ijskoud geserveerd hebt.
 6. Niet enkel Cuba staat bekend vanwege zijn sigaren, ook de Dominicaanse heeft enkele zeer kwalitatieve merken die velen kunnen smaken! In bijna alle restaurants kan je een sigaar bestellen, ookal staat dit niet vermeld op de kaart. Gewoon even de ober aanspreken en hij zal je met plezier verder helpen!

Dominicaanse Republiek

Vitamientjes uit de Dominicaanse

En er is meer…

 1. Van sigaren roken naar zoetigheden. Sweet red beats, ook wel gekend als Habichuelas con dulce, zijn een typisch dessert met de nodige portie suiker!
 2. Wie graag wil doorreizen op het eiland zal dit helaas niet met de trein kunnen. Wie oplet zal zien dat er wel een train rijdt, maar deze dient enkel en alleen voor het transport van het befaamde suikerriet ‘sugar cane’.
 3. Buiten suikerriet en sigaren is er nog een product dat massaal wordt geproduceerd op het eiland, tomaten! Deze worden vooral geteeld in het zuidwesten van de Dominicaanse Republiek.
 4. Puerto Plata ligt aan de noordkust op de Atlantische Kustvlakte. Deze stad staat vooral bekend vanwege zijn kleurrijke huisjes en bruisende vibe. Hier is eveneens de Amber Cove gesitueerd, wat de grootste cruiseterminal van het land is. Verder heeft Puerto Plata ook enige kabelbaan (teleférico) in het Caribisch gebied. Zo kan je genieten van het uitzicht op de top van de Isabel de Torres.
 5. Samana is onze persoonlijke favoriet! Het tropische aspect hier spreekt vele natuurliefhebbers aan. Hier vind je eveneens het meeste aantal palmbomen per vierkante meter. That’s impressive!
 6. Het spotten van Humpback Wales is één van de toeristische trekpleisters in Samana. Whale Samana werd opgestart door Kim Beddall een ‘Marine Mammal Specialist’. Een echte ‘once in a lifttime experience’!
 7. Heb je al gehoord van ‘Chacabana’? Dit is het traditionele Caribisch maatpak en wordt gedragen bij speciale gelegenheden.
 8. “Cana trees”, deze bladen worden gedroogd en gebruikt voor decoratie en het bekleden van het dak. Deze bladen zijn, zoals de naam het zegt, zijn deze vooral te vinden in de regio van Punta Cana 

 Jouw bezoek aan Samana aan het plannen? Lees hier alle praktische tips voor jouw reis en verblijf!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.