Italië

10 weetjes over het historische Rome

10 april 2019
Citytrip Rome weetjes

‘La Bella Roma’. Als je door Rome loopt, waan je jezelf in een groot museum. De stad is niet zonder reden één van de meest populaire citytrip steden in Europa. Rome is een stad met een ongeloofelijke historie en bijhorende verborgen schatten. Wie zijn citytrip goed wil voorbereiden en zich wat wil verdiepen in de geschiedenis van Rome, is in deze blog aan het juiste adres!

 

Leuke weetjes voor tijdens je bezoek aan Rome

 

 1. Het Pantheon zit vol met verborgen geheimen. Er zitten zelfs trappen verborgen in het Pantheon waarmee je het dak kan bereiken. Deze worden elk jaar nog gebruikt door de brandweer, tijdens de jaarlijkse Pinkstermis, om rode rozenblaadjes door de oculus naar binnen te gooien. Dit om het neerdalen van de heilige geest over de apostelen te herinneren.
 2. Heel veel mensen denken dat de vloer van het befaamde Colosseum gemaakt is uit marmer, maar niets is minder waar. De vloer bestaat namelijk uit een stenen geribbelde structuur die eveneens enorm functioneel was. Deze moest ervoor zorgen dat bezoekers niet uitgleden met hun gladde sandalen.
 3. ‘It is all about the numbers’. Rome heeft welgeteld 280 fonteinen en meer dan 900 kerken, dat is de moeite!
 4. Het Vaticaan is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en wordt volledig omsloten door de stad Rome. Er zijn talloze weetjes en speciale zaken over Rome, maar ééntje dat weinig mensen weten is dat het Vaticaan de meest bezochte apotheek ter wereld heeft. De reden hiervoor? Ze verkopen hier verschillende medicijnen die in Italië niet verkocht worden en er wordt eveneens geen BTW aangerekend. Dagelijks komen er hier zo’n 2 000 klanten over de vloer!
 5. De Trevi fontein werd voornamelijk vervaardigd uit travertin steen, die eveneens werd gebruikt voor het Colosseum. Deze steen werd vervaardigd uit calcium carbonaat van de warmwaterbronnen uit de stad van Tivoli, die op zo’n 35 km van Rome lag.

 

En er is meer…

 1. Rome was niet altijd de hoofdstad van Italië. Tot en met 1870 was dit de titel van de stad Florence.
 2. De stad Rome blinkt op verschillende vlakken uit. Zo is de universiteit La Sapienza, opgericht in 1303 na Christus, de eerste en grootste universiteit van Europa!
 3. Iedereen wil graag een muntje, over zijn linkerschouder met zijn rechterhand, in de Trevi fontein gooien. Dagelijks wordt er zo’n € 3 000 uit het water gehaald, wat meteen naar een goed doel gaat.
 4. Gezien zijn rijke geschiedenis zal het je niet verbazen dat Rome het grootste aantal Christelijke kerken heeft (dit zijn er meer dan 900). Dit is als je de moskeeën buiten beschouwing houdt.
 5. Italië is het land van de pasta en daarom heeft Rome het unieke “Pasta Museum”! Dit is enorm uitgebreid en gaat van materiaal dat gebruikt wordt bij het maken van pasta tot schilderijen van pasta.
 6. Er is een verschil tussen Romeinse en Napolitaanse pizza. Het verschil zit namelijk in de dikte van de korst. Romeinse pizza heeft een dunne korst en een Napolitaanse pizza heeft een zachte, hoge korst.
Rome citytrip weetjes

Vaticaanstad Rome

Hier vind je een gepersonaliseerde ‘wandel’ map van de stad Rome.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.