Vietnam

15 weetjes over het prachtige Vietnam

8 november 2019

Vietnam is zowel bij backpackers als andere reizigers een populaire bestemming. De interessante geschiedenis, indrukwekkende landschappen, diepgewortelde cultuur en immense gastvrijheid maken van Vietnam een prachtig land om te ontdekken. Wie zijn avontuur naar Vietnam goed wil voorbereiden en zich wat wil verdiepen in de cultuur, is in deze blog aan het juiste adres!

 

Leuke weetjes voor tijdens je bezoek aan Vietnam

Geschiedenis en tradities

 1. Vietnamezen zijn echte familiemensen, zo leven er 3 generaties in 1 huis. Het is de gewoonte dat er voor de grootouders en kleinkinderen gezorgd wordt.
 2. Er zijn nog veel ‘historische huizen’ in Vietnam buiten het centrum van de grote steden als Hanoi. Deze werden vervaardigd uit hout en zijn vaak 300 jaar oud!
 3. “Viet people” = is de letterlijke vertaling van “mensen die levens ten zuiden van China
 4. Vietnam is het enige land van Azië dat het abc-alfabet gebruikt
 5. Wie Vietnam bezoekt, zal regelmatig Franse invloeden herkennen. In 1883 gebruikten de Fransen Vietnam als capital van Indo-China, waardoor er tot op heden nog steeds Franse huizen en invloeden in het ontbijt te vinden zijn.
 6. Vroeger was het de gewoonte dat een man 2 tot 4 vrouwen had. Wanneer hij overlijdt, mag de vrouw niet hertrouwen!
 7. Zoals in China is ook in Vietnam het Boeddhisme aanwezig, waardoor tempels zeer gelijkaardig zijn in Vietnam en China. Verder is de herdenking en viering van de doden nog steeds een belangrijk iets voor de lokale bevolking.
 8. De Vietnamese vlag bestaat uit 2 kleuren: rood en geel. Deze staan respectievelijk voor ‘het bloed van de onafhankelijkheid’ en ‘de huidskleur van de lokale bevolking’.
 9. De Boeddhistische vlag ziet in doorheen je reis ook geregeld terugkomen. Elke kleur representeert een element: blauw voor “hemel”, wit voor “wind”, rood voor “vuur”, groen voor “water” en geel voor “aarde”.
Hanoi Vietnam

Het dagelijkse leven in Hanoi

Het bekende trainstreet in Hanoi

Het bekende trainstreet in Hanoi

 

Leuke weetjes waar je kan mee uitpakken

 1. Elk Vietnamees biljet bevat een foto van de belangrijke meneer, Ho Chi Min.
 2. In het zuiden wordt meer koffie gedronken, gezien het warmere klimaat en de invloeden van Europa.
 3. Wie graag wil uitpakken met luxueuze gadgets zal 120 % ‘luxury tax’ betalen. Op luxe automerken zoals BMW is dit zelfs 200%. Taxen zijn afhankelijk van je inkomen en variëren van 3% – 25%.
 4. Elke keer dat je van een alcoholisch drankje drinkt, moet je proosten. “Mot, hai, ba, Zooooooo”. In het zuiden doen ze dit het meeste, gezien de hoge temperaturen wordt er wel wat gedronken!
 5. De grens met China is zo’n 1000 km lang. In het noordwesten en noordoosten mogen de inwoners gratis over de grens zonder aanvraag of visum. Ze moeten wel dezelfde dag om 22.00 u terug in eigen land zijn. Dit geldt zowel voor Vietnamezen als Chinezen (deze moeten 1 u vroeger).

 Lees hier alles over onze rondreis door Sri Lanka!

 Tip: wij deden onze rondreis door Vietnam met TUI België. Klik hier als je onze reis wil bekijken of boeken.

Het indrukwekkende Halong Bay

Halong Bay Vietnam

 

 Pin deze praktische blog & save het voor later!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.