Reisinspiratie

3 tips om de wereld rond te reizen vanuit je eigen keuken

21 februari 2022

De ervaring over een bestemming of reis wordt onvermijdelijk beïnvloed door de lokale keuken. Lekker eten gaat volgens ons altijd gepaard met een geslaagde reis. De pandemie en vele reisbeperkingen zorgen dan ook voor gemis naar nieuwe smaken en culinaire herinneringen. Men zegt wel eens “als Mozes niet naar de berg komt, komt de berg wel naar Mozes”. In dit geval brengen we de wereld in jouw keuken en dit hoeft niet moeilijk te zijn. Wij lijsten graag onze favoriete en eenvoudigste wereldkeukens op.

(Bang)kok in huis!

Azië associëren wij meteen met prachtige herinneringen: indrukwekkende landschappen, een fascinerende cultuur maar ook overheerlijke (vaak pikante) keuken. Denk bijvoorbeeld aan de Thaise, Vietnamese & Indonesische keuken. Verbazingwekkend genoeg hebben alle bereidingen van deze gerechten één element gemeenschappelijk: een wokpan. Alles wordt eenvoudigweg in 1 grote wokpan bereid en dit maakt het Aziatisch koken zo leuk en gemakkelijk. De beperkte afwas na afloop is uiteraard ook een leuke bonus. 😉 

Spaanse tapas-avond

Zoek je het dichter bij huis, haal dan de Spaanse zon binnen met een lekkere karaf zelfgemaakt sangria en tapas gerechtjes. Er zijn meer dan 500 combinaties mogelijk, dus redenen genoeg om die “saaie” koninginnenhapjes in de diepvries te laten staan. Daarnaast kan je jouw kleurrijke serviesset bovenhalen want met een verse goudgele paella is het altijd een feest aan tafel.

Italiaanse pasta di mama

Het grootste nadeel van reizen naar Italië! Eens je in Italië bent geweest, ken je de smaak van verse pasta en pizza’. 😉  Die diepvriespizza laat je vanaf dan snel links liggen. Waarom zou je het er zelf niet eens op wagen? Het is eenvoudiger dan je denkt en vereist bijgevolg maar een paar ingrediënten. In totaal bestaan er naar verluidt meer dan 700 verschillenden soorten pastas. Hoog tijd om te experimenteren! Zo maak je bijvoorbeeld zwarte pasta met inktvisinkt en rode pasta met rode biet. 

Heb je nog inspiratie nodig voor de saus? Dan raden we jou aan om eens te kijken naar seizoensgebonden Italiaanse recepten.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.