Reisinspiratie

3 tips om het vakantiegevoel langer vast te houden

22 maart 2023

Maanden keek je uit naar de vakantie. Telde je de dagen af. Soms leek het alsof de tijd voorbij kroop. En toen was eindelijk toch het moment daar. Maar voordat je het weet ben je weer thuis. Het voelt alsof je twee dagen weg bent geweest. Ontzettend vervelend. Graag zou je dat vakantiegevoel langer vasthouden. Het gevoel van niets moeten. Alles kunnen doen wat je wilt en simpelweg genieten. Herken je dit? Een somber gevoel wanneer de vakantie voorbij is? Juist omdat je er zo naar had uitgekeken en het nu in een oogwenk voorbij lijkt te zijn?

Dan wordt het hoog tijd om hier dit jaar verandering in te brengen. Het einde van de vakantie hoeft immers niet te betekenen dat ook je vakantiegevoel volledig verdwenen zal zijn. Met behulp van de volgende drie tips houd jij dat vakantiegevoel voortaan veel langer vast.

1.      Foto’s afdrukken

Wacht niet te lang en begin thuis direct met de hordes foto’s te doorzoeken. Heb je zelf een all-in-one printer die ook nog eens foto’s kan afdrukken? Doe hier dan je voordeel mee en begin direct met printjes maken. Natuurlijk kan je foto’s tegenwoordig ook digitaal in een album plaatsen, maar het is leuker om dit gewoon op de ouderwetse manier te doen. Inplakken in een fotoboek en er zelf grappige onderschriften bij schrijven.

Het is niet alleen leuk om foto’s in een fotoalbum te plakken, maar ook bijvoorbeeld de reispapieren of andere belangrijke informatie die je over jouw droomvakantie hebt ontvangen. Deze kun je uitprinten en vervolgens inplakken. Zorg er wel voor dat je van tevoren een goede voorraad van hp 304 cartridges in huis haalt. Zo grijp je nooit mis en kun je in één keer door.

Vergeet ook niet om wat fotolijsten in huis te vervangen met de nieuwste vakantiefoto’s. Zo kom je weer helemaal terug in de vakantiesferen en beleef je de reis gewoon weer opnieuw.

2.      Culinaire avond

Nu je net terug bent van vakantie, wil je die verhalen natuurlijk ook delen met vrienden en familie. Hoe leuk is het dan om een echte culinaire avond te organiseren? Maaltijden te bereiden die je ook op vakantie gegeten hebt. Misschien heb je wel meer over de Aziatische keuken geleerd. Dan is het natuurlijk geweldig om die kennis in de praktijk te brengen. Dit vormt letterlijk de perfecte voedingsbodem voor een goed gesprek over jouw avonturen.

Bovendien hebben geuren en specifiek eten altijd een bijzonder effect op onze geest. Denk alleen maar aan de geur van versgebakken appeltaart. Dat brengt je misschien wel direct terug naar de keuken van je grootmoeder. Dat kun je ook ervaren door een gerecht te bereiden waar je tijdens jouw droomvakantie dol op was. Grote kans dat dit direct dat vakantiegevoel terugbrengt.

3.      Laat oude patronen los

Waarom geniet je toch altijd zo van vakantie? Misschien omdat hier een geheel andere mentaliteit is. Je hoeft niets. Alles kan. Je leeft dus veel relaxter. Maar waarom zou je bij thuiskomst dan direct weer in de stress schieten? Misschien omdat we dat zo gewend zijn in de westerse wereld. We leven in een prestatiemaatschappij. Alles moet snel en goed gebeuren. Maar voor wie eigenlijk? Zelf schiet je er weinig mee op.

Grijp de vakantie daarom eens aan om oude patronen te doorbreken. Welke dingen zou je kunnen loslaten? Hoe zou je ook thuis relaxter kunnen leven?

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.