Vietnam

5 beste instagram spots in Vietnam

20 november 2019
instagram spots Vietnam

Op zoek naar Instagram spots in Vietnam? Die vind je hier! Vietnam is zowel bij backpackers als andere reizigers een populaire bestemming. De interessante geschiedenis, indrukwekkende landschappen, diepgewortelde cultuur en immense gastvrijheid maken van Vietnam een prachtig land om te ontdekken. Deze elementen vormen eveneens een krachtige combinatie voor fotografen en ‘Instagrammers’. Wij zochten alvast de mooiste plekjes op in zowel Noord- als Zuid-Vietnam waarmee je zeker een sterk beeld kan scoren!

Instagrammable Vietnam inspo – DE beste Instagram spots in Vietnam

Het magische Nihn Bihn, Mua Caves

Nummertje 1 van de Instagram spots in Vietnam, Nihn Bihn. Deze plattelandsprovicie ligt op een kleine 100 km van de hoofdstad Hanoi. De gigantische kalkstenen rotsformaties, groene rijstvelden, prachtige rivieren en meren hebben Nihn Binh op de kaart gezet! De afgelopen 5 jaar heeft deze provincie een enorme transformatie doorgemaakt. Voornamelijk de regio rondom de Hang Mua Cave werd initieel volledig omringd door rijstvelden van lokale boeren, maar deze maken momenteel plaats voor allerlei toeristische voorzieningen. Vanwege de impressionante landschappen en prachtige natuur wordt Nihn Bihn vaak ‘Halong Bay on land’ genoemd.

Het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk

Het ultieme hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, zijn de Mua Caves waarbij je kan genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. Deze plek is gelegen in het dorp Khe Dau Ha in de gemeente Ninh Xuan (Hoa Lu). De letterlijke vertaling van ‘Mua Caves’ is ‘de dansende cave’ en verwijst naar de geschiedenis waarbij koning Tran naar de dansvoorstellingen van de keizerlijke meiden kwam kijken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

A JOURNEY OF A THOUSAND MILES BEGINS WITH A SINGLE STEP ?➰⁣ ➳ I must admit after a long day with only 2 hours of sleep, these steps were not my favourite thing to do ?? but the view was worth the climb ?? The popularity of this place has increased enormously in the last 5 years! The Hang Mua Cave was previously surrounded by rice fields of the locals ?, but currently tourism is slowly taking its place. As you can find more and more shacks and other accommodations ☝?⁣ ⁣ ? Tip: who wants to see the sunrise at this point, will need to stay in one of the hostels at the Hang Mua Cave. Otherwise you will be in front of a closed gate ?❌⁣ ⁣ #mytuimoment #tuitours #vietnam #vietnam??#vietnamdestinations #exploringtheglobebucketlist #vietnamtravelers #explorevietnam #vietnamnow #muacave #belgianblogger #ninhbinh #coupletravelgoals #ninhbinhtrip #prpl⁣

Een bericht gedeeld door Lesley van Loon (@lesleystraveldiary) op

 

Hué, The Forbidden City

Hué, de voormalige hoofdstad van Vietnam tijdens de Nguyen-dynastie in het begin van de 19e eeuw. Eén van de bezienswaardigheden in Hué is de immense citadel. Dit gebouw heeft er mede voor gezorgd dat Hué erkend werd als UNESCO WERELDERFGOED. Gelegen achter muren in de citadel vind je ‘the forbidden city’ terug. Deze was een privécomplex voor de heersende keizer, zijn familie, hofdames en edelen, gelegen in het gebied van de keizerlijke stad achter een 3,7 m hoge muur. Het was als het ware de meest veilige plek voor deze machtige persoon.

 

Sa Pa, het paradijs der rijstvelden

Het samensmelten van verschillende culturen en de adembenemelde rijstvelden zijn 2 grote troeven van deze noordelijke parel van Vietnam. Sa Pa staat bekend vanwege zijn enorme natuurpracht die tot stand komt vanwege het iets ‘koelere’ klimaat. De rijstterrassen en Fansipan berg van 3.143 meter vormt het ‘dak van Indochina’ (= Vietnam, Laos en Cambodja).

De 4 karakteristieke etnische groepen

Tot op heden leven er nog 4 etnische groepen in het bergachtige Sa Pa, namelijk Black-Hmong, Tay, Red Dao en Zay. Hiervan is de Black-Hmong de meest populaire groep en deze kunnen makkelijk geïdentificeerd worden aan hun zwarte klederdracht. Deze lokale groepen zijn eveneens enorm fotogeniek met hun karakteristieke gezichten!

Aangezien de hele provincie bedekt wordt door honderden rijstvelden zijn er tal van mogelijkheden om jouw ‘golden shot’ te bemachtigen!

 

Hoi An, verdwaal in de stad van het licht

Hoi An, een stadje dat met zijn romantische lampionnen, pastelkleurige gevels en prachtige kleuren een streling voor het oog vormt! Deze pracht en praal komt tot leven tijdens het vallen van de avond/nacht waarbij de verschillende lampionnen de stad oplichten. Tijdens je bezoek aan Hoi An, moet je zeker een kijkje gaan nemen naar de ‘night market’ die gelegen is in het historische centrum van de stad. De pikante geuren van allerlei Vietnamese gerechten en kleurrijke kraampjes met honderden lampionnen zullen zeker een indruk nalaten.

Tip: De fiets is het ideale transportmiddel om je snel door het historische centrum te verplaatsen, op zoek naar het ‘perfecte kraampje’ waar je onderstaand type foto kan scoren!

 

Halong Bay, laat je omringen door de ‘Dragon Pearl’ (en eveneens laatste van de 5 Instagram spots in Vietnam)

Vietnam en Halong Bay gaan in 1 adem samen. Dit prachtige UNESCO-werelderfgoed maakt niet zonder reden deel uit van de 7 natuur wereldwonderen. Wie Vietnam bezoekt, kan onmogelijk Halong Bay overslagen. Halong betekent ‘descending dragon’ waarbij de lokale bevolking gelooft dat Halong beschermd wordt door een draak.

Met zijn 1500 m2 is het de grootste baai in Zuidoost-Azië. In totaal telt Halong Bay 1969 eilanden waarvan Cat Ba het enige bewoonde eiland is. Dit eiland heeft eveneens één van de mooiste viewpoints van Halong Bay en deze is te vinden op Bai Tho Mountain. De andere optie is dit prachtige landschap vastleggen vanop het water tijdens zonopgang of zonsondergang. Een magische manier om te ontwaken!

Zo, dit waren onze 5 favoriete Instagram spots in Vietnam! Uiteraard zijn er nog veel meer prachtige plekken te ontdekken. Indien je een “verborgen parel” vindt, let us know!

 Lees hier alle unieke weetjes over Vietnam (inside information van een local!)

 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.