fbpx
Reistips

5 reden waarom een smartwatch handig is voor op reis?

28 oktober 2021

Een smartwatch is handig als sporthorloge maar kan ook dienst doen op reis. Wij geven graag onze 5 redenen waarom een smartwatch zowel handig is tijdens het werken als op vakantie.

De meeste smartwatches worden gekocht als sporthorloge. Bij de aankoop van zo’n sporthorloge kijk je uiteraard naar de verschillende eigenschappen:

  • Batterijduur
  • GPS-functie
  • Hartslagfunctie
  • Prijs
  • Design

Het beste sporthorloge voor dames of heren bestaat helaas niet. Het is steeds wikken en wegen. Echter, goed nieuws! Ze komen bijna allemaal van pas op reis.

Jouw persoonlijk reislogboek

Niets fijner dan al jouw prachtige hikes te tracken en op te vereeuwigen in je persoonlijke reisdagboek. Dankzij de vele sporthorloges met GPS-functies, gebeurd dit zeer nauwkeurig en kan je de batterij van jouw gsm sparen voor bijvoorbeeld het nemen van foto’s. 

Extra navigatiehulp

Onbekend terrein brengt soms wat extra stress met zich mee, zeker tijdens de navigatie. Tijdens je fietstocht of vespatrip is het dan ook fijn dat jouw smartwatch extra hulp biedt. Dit kan aan de hand van trillingen, geluid of eenvoudige notificaties. Allemaal handsfree!

Schade beperken met de teller

Lekker eten en gezellig drinken is onvermijdelijk op reis. Echter de extra vakantiekilo’s zijn daarbij een jammerlijk gevolg. Gelukkig brengt de calorieteller en/of stappenteller in een sporthorloge een verlichting en doet het dat schuldgevoel wat verdwijnen. De tellers kunnen ook een een motivator zijn om terug te sporten op reis 😉 

Watersport 2.0

Smartwatches zijn vaak waterbestendig. Dit is voornamelijk handig bij het surfen of windsurfen. Eb en vloed kunnen via een smartwatch op jouw pols worden weergegeven. Bij sommige sporthorloges zie je zelfs nog meer gedetailleerde informatie zoals het aantal gesurfde golven of de windsnelheid

Say cheese met een remote camera

Een smartwatch kan men ook persoonlijk configureren. Het is bijvoorbeeld handig om de smartwatch als remote camera trigger te gebruiken. Een groepsfoto is plots geen probleem meer. Leg je smartphone op een afstand van de groep en say cheese!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.