Reistips

5 tips om het vakantiegevoel in huis te halen

25 januari 2022

Terug thuis van een prachtige vakantie? Vaak gaat dit gepaard met een brandend verlangen om terug te vertrekken. Wat als ik je vertel dat je ook de vakantie in huis kan brengen. Met deze 5 inspirerende interieur tips breng je de vakantie in huis en is wederkeren net zo leuk!

1. Creer jouw eigen urban Jungle met exotisch planten

Exotische planten stralen vakantie uit en doen je wegmijmeren naar warmere oorden. creëer jouw eigen mini jungle en treed iedere dag binnen in jouw persoonlijke oase van rust. Weet je niet waar te beginnen, dan hebben we alvast ons favoriete lijstje:

  • Monstera Monkey Leaf
  • Strelitzia Nicolai
  • Kentia Palm

 

2. Haal het tropische gevoel in huis met een hangmat

Laat ons eerlijk zijn, een van de heerlijkste dingen aan tropische stranden is het relaxen in een hangmat. Niet meer dan rustig heen en weer wiegen en een boek lezen.

Waarom geen hangmat in huis halen en deze ophangen in een lege hoek in de woonkamer? Zeer eenvoudig om op te hangen en een instant vakantiegevoel! Verder, kan je de hangmat ook naar buiten nemen en indien nodig opbergen. Alleen maar voordelen!

3. Culinaire experimenteren met buitenlandse gerechtjes

Prikkel je zintuigen en ontpop je tot een buitenlandse chef. Reizen en eten is onvermijdelijk met elkaar verbonden. Felle kleuren & pittige geuren, het hoort er allemaal bij. Probeer eens een Oosterse rijst bowl te bereiden of een Mexicaanse taco avond te organiseren. Heb je geen inspiratie dan  raden we onze favoriete kookboeken aan: Stedenlust, Indorock en Miljuschka’s Street Food Vietnam.

4. Tover jouw interieur om tot een nieuwe vakantiebestemming

Het is niet de eenvoudigste en snelste maar wel doeltreffendste manier om je terug op vakantie te wanen. Geef je muur een likje verf of ga voor een leuke nieuwe raamdecoratie. Tegenwoordig heb zo veel verschillende stijlen die je interieur die “je ne sais quoi” geven.

5. Organiseer een filmavond over een bestemming

Verplaats je terug naar een bestemming via een film. Misschien speelt  de nieuwste James Bond zich wel af op een van jouw favoriete plekjes?  Weet je niet hoe je aan zo’n filmavond moet beginnen denk dan aan het volgende: 

Laten we als voorbeeld Parijs nemen.

  • Films op een vakantiebestemming. denk dan bijvoorbeeld  aan Emily in Paris.
  • Local food zoals kaas en wijn

Tot slot voorzie je een gezellige cinema ruimte met een knusse zetel en voldoende verduistering. Rolgordijnen & duo rolgordijnen zijn ideaal om de ruimte voldoende te verduisteren

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.