Mexico

5 unieke ervaringen voor jouw rondreis doorheen Mexico (Yucatán)

16 januari 2022

Mexico Yucatan is een topbestemming om even de Belgische winter te ontvluchten. Zeker als je als koppel er even tussenuit wil. Mexico is groot, héél groot, maar ook enorm veelzijdig met zijn precolombiaanse complexen, verschillende UNESCO werelderfgoed schatten, dense jungle en prachtige stranden. Voor ieder wat wils dus!

Niet te missen activiteiten tijdens je vakantie in Mexico

Mexico heeft veel meer te bieden dan juist deze 5 activiteiten. Wil je nog meer ontdekken over Yucatán, Mexico, lees dan zeker onze highlights in de Riviera Maya.

De ruïnes van Cobá, duik de geschiedenis in van de Maya’s

Cobá was de belangrijkste stad in de periode van de Maya’s. Je lees het goed, het was niet het bekende Chichén Itza, maar Cobà dat het pareltje van de Maya’s was. De ruïnes van Coba werden later ontdekt dan de ruïnes van Chichén Itzá, waardoor er minder archeologische vondsten werden blootgelegd. Om jullie een idee te geven over het volume van deze site, geef ik graag enkele cijfers mee. De volledige stad was zo’n 70km2 groot en bevatte zo’n 6500 gebouwen waarvan maar 5% gerestaureerd werd. De rest van de site zit dus nog onder de jungle. Zoals jullie lezen, hadden wij een goede gids die ons helemaal onderdompelde in de geschiedenis van de Maya’s. We zouden dit ook aanbevelen, want hierdoor krijg je zoveel meer inzichten en informatie waardoor de omgeving veel meer spreekt.

 

Tip:  Onderneem de excursie in de ochtend of voormiddag.  Dan is het nog niet te druk en/of te warm. Ideaal om je kennis aan Mexicaanse geschiedenis te vergroten!

 

Coba Couple
Coba Temple Mexico
Yucatan Mexico Cenote Ceremony 2

Akumal beach, zwemmen met schildpadden

 Er is niets zo uitnodigend dan het helderblauwe water van de Caraïbische zee. Akumal staat al jaren bekend als ‘de hotspot’ om schildpadden te spotten. We trokken maar al te graag onze snorkel en duikbril aan om deze prachtige zeedieren te aanschouwen. Het zijn vooral de groene zeeschildpadden, ook wel Chelonia Mydas genoemd die eveneens een beschermde diersoort zijn, die je hier kan spotten. Ben je ervan bewust dat dit een beschermd natuurgebied is en het zwemmen met zeeschildpadden gereglementeerd is. Onder begeleiding van een gids startten we onze zoektocht. Al snel vonden we een grazende schildpad. Met de nodige afstand, aanschouwden we de vloeiende bewegingen die de schildpad maakte. Wat een majestueus dier is dat toch!

Akumal Yucutan Mexico
Mexico Akumal beack bird
Akumal beach Mexico Surf

Tulum, de bohemian hotspot in Yucatan

De meeste onder ons zullen ongetwijfeld al van het hippe Tulum gehoord hebben. Deze plek is de laatste jaren, mede vanwege sociale media, enorm populair geworden onder fotografen, instragrammers en levensgenieters. Bij aankomst in Tulum Beach, ookwel gekend als ‘zona hotelera, krijg je een heel ander beeld van Mexico te zien. Wij kijken hier werkelijk altijd onze ogen uit met de prachtige resorts, high end restaurants en hippe shops. Persoonlijk vind ik de stranden van Tulum de mooiste in Yucatan, ongeacht de aanwezigheid van resorts!

De ruïnes van Tulum zijn ideaal om als excursie te doen in de voormiddag. De Mayacultuur is werkelijk overal in Mexico te ontdekken! Deze ruïnes zijn niet enkel mooi, maar ze hebben eveneens een spectaculaire ligging. Wij vonden deze ruines, samen met de ruïnes van Coba, de mooiste van hun soort. Als je langer in Tulum verblijft, is een bezoekje aan het Sian Ka’an natuurreservaat zeker aan te bevelen. Dit prachtig staaltje natuur, dat eveneens UNESCO werelderfgoed is, dompelt je onder in de wereld van eeuwenoude mangroves, archeologische sites, krokodillen en dolfijnen. Met een beetje geluk spot je hier zelfs een jaguar, ocelot of brulaap!

Tulum Mexico Beach
Tulum Mexico Pelicaan

Valladolid, échte Mexico ontdekken


De regio Yucatan is vooral gekend vanwege zijn tropische stranden, maar vergeet zeker ook niet eens het binnenland in te trekken. Wij vertrokken vroeg in de ochtend naar één van de meest kleurrijke stadjes in de regio, Valladolid. Gelegen op minder dan 2 uur rijden van Playa del Carmen leer je meteen een heel ander Mexico kennen. De lokale cultuur en Mexicaanse tradities komen hier meer naar voren en wat een charme hebben deze toch! Valladolid gaf ons instant een gelukzalig gevoel met de talrijke kleurrijke gevens, het koloniale gegeven en gewoonweg de charme op zich. Helemaal geen hustle en bustle, maar een gelukmakende stad met verschillende kraampjes, straatmuzikanten en sfeer!

 

Tip: wie lekker en betaalbaar Mexicaans wil eten, moet zeker een bezoekje brengen aan El Meson del Marques! Probeer zekern hun guacemole, want die is werkelijk geweldig!
Valladolid Couple hetisdemerckx lesleystraveldiary
Valladolid streets lesleystraveldiary

De ondergrondse magie van cenotes

Eén van de aspecten dat Mexico zo uniek maakt, zijn de magische cenotes. Deze liggen verspreid over het schiereiland Yucatan en hebben hun eigen specifieke karakteristieken. Je kan deze ondergrondse spelonken onderverdelen in open/oppervlakkig, semi-ondergronds en ondergronds. Deze natuurverschijnselen weten ons telkens weer te bekoren en trekken je mee in een heel andere wereld. Een verfrissende dip in het kristalheldere water kan uiteraard niet ontbreken bij je bezoek aan een cenote! Geef toe, ergens, als koppel, heeft het ook iets romantisch he! Hier vind je onze persoonlijke top 18 met mooiste cenotes in Yucatán.

cenote Oxman
Cenote Minotauro Yucatan

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.