België

5 x ontspannen tijdens een weekendje in Spa

23 oktober 2020
Spa bezienswaardigheden

Spa wordt ook wel eens ‘de parel van de Belgische Ardennen’ genoemd. Op Internationaal vlak is dit kleine stadje in België met amper 10 000 inwoners bekend vanwege de ‘Thermen van Spa‘ alsook het ‘minerale water (Spa)’. Reeds in de 16de eeuw was het Spa-water bekend vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en weinig belastend karakter voor de nieren. Wist je dat per verkochte fles Spa de stad Spa 1 € krijgt voor de stadskas? Wij gingen een weekendje relaxen en genieten van alle rust.

Spa België bezienswaardigheden

5 x bezienswaardigheden & activiteiten in Spa

Maak kennis met de omgeving van Spa vanop een Vespa

Ben je op zoek naar een leuke manier om Spa en zijn omgeving te leren kennen? Oldschool op een Vespa rijd je doorheen het heuvelige landschap langs de verschillende loofbossen en kan je genieten van allerlei uitzichten. Er is keuze tussen verschillende routes als Plezier in de Venen, de Bronnenroute en de Cultuur- en Ontdekkingsroute.

Klik hier om Spa te ontdekken met de Vespa.

Spa België
Spa België
Spa België
Spa België

Relaxen in de wereldbefaamde Thermen van Spa

Tijdens jouw verblijf in Spa kan een bezoekje aan de Thermen van Spa niet ontbreken. In  1862 werd er gestart met de bouw waarbij in 1868 eindelijke de Thermen hun deuren konden openen. Men geloofd dat het water, afkomstig vanuit de Venen, in deze beschermde omgeving geladen is met de kracht van de aarde. Wist je dat de naam ‘Spa’ afkomstig is van het Latijnse sparsa, spargere afkomstig is: besproeien, spuiten.

Thermen van Spa

Je kan kiezen voor een standaard bezoek ‘toegang tot baden’ (3 uur), een ‘a la carte verzorging of een pakket. Vooral het heerlijke buitenzwembad is ideaal qua temperatuur en met zijns stromingen aangenaam om te vertoeven. Natuurlijk ontbreken de sauna, bubbelbaden en de stoombaden niet. Er is een sauna voor naakt en voor gekleed, heel positief!

Als je verblijft in het Radisson Blu hotel, dan kan je rechtstreeks met een privé kabelbaan naar de thermen. That’s what I call service!

Het kasteel van Franchimont, de oude versterking van het prinsdom Luik

Gelegen op 8 km van het centrum van Spa vindt men het kasteel van Franchimont. Deze burcht is een oude versterking van het prinsdom Luik en werd gebouwd op een rots die uitkijkt op drie mooie bosrijke valleien in het noorden van de Ardennen.

Het kasteel kreeg tijdens de Franse Revolutie zware klappen, maar tot op heden zijn er indrukwekkende resten van deze 16de-eeuwse middeleeuws burcht met artilleriewal te bezichtigen. Gelukkig bleven nog enkele elementen van het kasteel intact, namelijk de kazematten, het ondergrondse gangenstelsel, de donjon, het rad, de broodoven, de bewakersruimte…

Wie zich graag nog verder wil verdiepen in dit Waalse erfgoed, kan een kijkje gaan nemen in het bijhorende museum.

Parc de Sept Heures met zijn aristocratische sfeer 

Dit Park werd in 1758 aangelegd als openbare wandelplaats nabij de Wayai beek. Initieel was Parc 7 heures voorzien voor het chiquere cliënteel van Spa. Momenteel is het Parc een geliefde plek om even de natuur in te duiken voor een korte wandeling nabij het centrum. Doorheen het park werden verschillende monumenten neergezet waaronder dat van de Wapenstilstand, het Monument Gridelet, de gedenksteen van de Oud-Kolonialen en niet te vergeten de 130 meter lange Galerie Léopold II (1878) met een houten plafond in kist en elegante gietijzeren zuilen.

Parc sept heures Spa

Als laatste kan je vlakbij deze prachtige Galerie Léopold is een schattige midgetgolfbaan en een kabelbaan die je naar de top van de heuvel Colline d’Annette et Lubin brengt. Hier kan je eveneens genieten van een mooi uitzicht over de stad Spa.

romantisch weekendje

Parc de sept heures

De beetjes strekken in het Domein van Bérinzenne

Het Domein van Bérinzenne is gelegen aan de rand van Het Veen van Malchamps, in het hart van het Spadoise bos. Deze ondergrond is rijk aan het befaamde ‘eaux de Spa’ mineraalwater, wat de stad beroemd maakte. De vlaktes bestaat voornamelijk uit heide, moerassen en bossen. Het Domein van Bérinzenne is maar enkele minuten van Spa verwijderd en biedt veel wandelmogelijkheden aan in een gevarieerde natuurlijke omgeving.

13102020-LeChantdesEtoiles-58
13102020-LeChantdesEtoiles-65
13102020-LeChantdesEtoiles-69

 Wie maar niet genoeg kan krijgen van de charme die de loofbossen te bieden heeft, moet zeker een bezoekje brengen aan de Vallei van de Hoëgne. Deze behoort namelijk tot de één van de mooiste in België met zijn romatische Hoëgne rivier en ook van de jarenoude “Pont de la Vecquee”.

 In tegenstelling tot het befaamde Spa is Picardisch Wallonië (Wallonie Picarde) minder gekend. Lees hier wat deze regio allemaal te bieden heeft!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.