Duitsland

8 x Instagram spots en fotografie in Düsseldorf

16 mei 2019
sunset in Düsseldorf

Op zoek naar leuke Instagram spots en fotografie in Düsseldorf? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij gingen enkele dagen op pad in het Duitse Düsseldorf waarbij we de beste Instagram spotjes en fotografie plekjes gingen zoeken.

 

Klaar voor onze favoriete Instagram spots in Düsseldorf? 

1. Wheel of vision Dusseldorf

De eerste instagram spot in Düsseldorf. Een rad is altijd interessant voor fotografen of voor een leuk portret met de lichtjes in de achtergrond. Uiteraard bekom je het mooiste effect als het donker is.

 Adres: Burgplatz, 40213, Düsseldorf, Duitsland

Instagram spots in Düsseldorf

Wheel of vision Düsseldorf

2. Medien hafen (zonsopgang)

Deze architecturale hotspot is een must visit bij je bezoek aan Düsseldorf. Er zijn tal van mogelijkheden om hier een leuk plaatje te schieten. De beste moment is tijdens zonsopgang, aangezien het licht van achter de gebouwen komt en voor een mooie gouden gloed zorgt.

 Adres: Neusser Str. 65, 40219 Düsseldorf, Duitsland

3. Het kruispunt aan Broadway offices

In het centrum van Düsseldorf zijn er enkele oudere karakteristieke gebouwen te vinden die het straatbeeld extra vorm geven. Eén voorbeeld hiervan is het kruispunt aan de moderne Broadway offices waarbij je zicht hebt op het immense Stahlhof.

 AdresBreite Str. 29/31, 40213 Düsseldorf, Duitsland

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

GET RIGHT, OR GET LEFT ???? ➳ Exploring the streets of Düsseldorf ? It is one of the largest financial centres in Germany ?? from shopping to bar hopping, you have it all! ? One of the things that surprised me the most was how green the city is ?They even want to introduce a place in the park where you will be isolated from all connections ? The perfect place to have some time for yourself and to relax ? ? What do you think of this? Would you go? ?? @germanytourism #germanytourism #visitgermany #visitduesseldorf #belgianblogger #thalys #reisblogger #femaletravelblogger #travelwithlove #germanysimplyinspiring #dusseldorf #düsseldorf #ig_deutschland #duesseldorf #igersduesseldorfofficial #igersgermany #architecture #reiseblogger

Een bericht gedeeld door Lesley van Loon (@lesleystraveldiary) op

4. K21 lichtspel

K21 heeft jaarlijks tal van exposities, maar het gebouw zelf is ook best wel de moeite om eens een bezoekje te brengen. Bovenaan werd het dak afgewerkt met een glazen koepel die een beetje aan een soort ‘honingraat’ deed denken. Als de zon schijnt wordt het patroon van de koepel geprojecteerd in een mooi schaduwspel wat een artistiek effect geeft.

 Adres: Ständehausstraße 1, 40217 Düsseldorf, Duitsland

5. De oever van Oberkasel

Vergeet de toeristische sunset spot Rheintreppe, tenzij je met tientallen andere mensen op de foto wil ;). Als je naar de andere kant van de oever gaat heb je een mooi (en rustig) zicht op enkele bekende monumenten van de stad Düsseldorf zoals de Rheinturm, Rheinkniebrücke en uiteraard de Rijn zelf. Je kan kiezen of je voor een zonsopgang of zonsondergang gaat, maar onze persoonlijke voorkeur ging naar zonsopgang.

 Adres: Kaiser-Wilhelm-Ring ter hoogte van nummer 36, 40545 Düsseldorf, Duitsland

6. Pink room in Schloss Benrath 

Schloss Benrath is iets noordelijker gelegen van Düsseldorf maar is gekend als het roze kasteel. Er zijn verschillende kamers die prachtig om zien zijn, maar de ‘roze kamer’ is de mooiste naar onze mening. Vergeet niet dat je in het kasteel sloffen moet aandoen die je niet mag uitdoen. Dit wil zeggen ook niet voor de foto 😉

 Adres: Benrather Schloßallee 100-108, 40597 Düsseldorf, Duitsland

Instagram spots in Düsseldorf

Schloss Benrath

7. Streetart in Kiefernstrasse

Grafitti vormt een onderdeel van het straatbeeld in Düsseldorf. De Kiefernstrasse is een straat in een wijk die wat buiten het stadscentrum ligt en gedefineerd wordt door graffiti. Van kleurrijke tekening tot abstracte vormen, voor ieder wat wils.

 Adres: Kiefernstrasse, 40597 Düsseldorf, Duitsland

8. De reflecties aan de Rijne van Königsallee

De meest toonaangevende en luxueuze straat in Düsseldorf is zonder twijfel de Köningsallee, die eveneens gelegen is aan de Rijne. Deze locatie kan mooie beelden opleveren met de reflecties in het water.

 Adres: Königsallee 56 40212 Düsseldorf, Duitsland

instagram spots in Dusseldorf

Königsallee waar je eveneens alle luxueuze winkels vindt

 Ga je van Düsseldorf door naar Keulen? Lees hier alles over onze favoriete Instagram spotjes.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

1 Reactie

  • Antwoorden Düsseldorf ontdekken - cultuur, geschiedenis, kunst en architectuur | Het is de Merckx 26 mei 2019 at 22:37

    […] zoek naar de hipste Instagram spots in Düsseldorf? Hier vind je ze […]

  • Geef een Antwoord.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.