fbpx
Thailand

Adang Island Resort – Back to Basics in Luxe

10 april 2019
adang island resort

Wonen op een onbewoond eiland is iets idyllisch, maar op Ko Adang wordt het werkelijkheid wegens Adang Island Resort. Het enigste resort op dit ruw eiland vlakbij het tropische Ko Lipe. Je kan misschien wel kamperen op Ko Adang, maar dit resort heeft monopolie om gasten te ontvangen op dit prachtig, groene eiland dat niet zo bekend is als andere eilanden in Thailand.

Adang Island Resort

Het Resort

Om het resort te bereiken boek je eerst een ferry naar Ko Lipe. Nadien loop je naar de andere kant van het eiland waar een ‘taxiboat’ je komt oppikken. Het klinkt misschien omslachtig, maar er is iemand in het Adang Island Resort die met je communiceert over de details. Ko Adang ligt tien minuutjes varen met een longtail boat van Ko Lipe. Het resort zorgt voor een gratis taxi service om 9u00, 10u30, 13u00, 16u00 en 20u30. Daardoor sta je nog in contact met de ‘echte’ wereld en kan je genieten van het bruisende Ko Lipe.

adang island resort

 

Je wordt ontvangen als een koning bij aankomst. Na een fris drankje word je begeleid naar je bungalow waarna je kan genieten van het zwembad en de rust dat je er kan ervaren.

Geen nood, het Adang Island Resort biedt ontbijt, lunch en een avondmaal aan en de kwaliteit en portie zijn best goed! We hebben één keer in het resort gegeten en onze rode curry was zodanig groot dat we er beiden van konden eten. Het ontbijt daarentegen valt wat tegen. Je hebt keuze uit eitjes, pancakes en een chicken salad. Alledrie zijn niet top en het buffet dat ze aanbieden is geen culinair hoogtepunt.

Activiteiten op Ko Adang

Adang Island Resort beschikt over voldoende kayaks zodat hun gasten op elk moment van de dag kunnen gaan kayakken. Nou ja, het getij moet gunstig zijn om te vertrekken, maar ook daarover kan je je gerust gaan informeren bij de behulpzame staff van het resort. Je hebt de mogelijkheid om je eigen privé-strand te gaan ontdekken, aan te meren en dat allemaal voor jezelf te hebben.

Heerlijk!

adang island resort

 

Dan is er de must-do van het eiland. Naar het ultieme hoogtepunt wandelen met panoramisch uitzicht op Ko Lipe. Ik waarschuw je alvast dat het een enorm pittig wandelingetje is. Van voet naar top is het maar dertig minuten, maar misschien wel de pittigste van je hele leven!

Neem voldoende water mee en bescherm jezelf tegen de zon. Een groot deel van deze wandeling is in de vlakke zon. De inspanning is het dubbel en dik waard. Kijk maar:

Gedurende de wandeling naar het viewpoint kan je ook een alternatieve weg nemen naar de waterval van het eiland. Spijtig genoeg was het tijdens ons bezoek droogseizoen, dus van watervallen waren geen sprake. Het moet echter wel de moeite zijn, dus check alvast even wanneer je van plan bent om Ko Adang te bezoeken.

Tenslotte is Ko Adang geschikt om de energietank te vullen. Een ideale plek om de oergeluiden van de natuur te beluisteren en te beseffen dat je écht niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn.

adang island resort

Lees meer over Thailand.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.