Mexico

Alles wat je moet weten over Mexico

14 januari 2018

Is Mexico, Riviera Maya onveilig?

De vooroordelen dat Mexico niet veilig is, kunnen wij nu met zekerheid ontkrachten. Toeristen zijn een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking, dus ze gaan jullie heus niet lastigvallen. Op die manier zouden ze hun eigen ruiten inslagen. Uiteraard moet je altijd op je hoede zijn voor zakkenrollers, maar dit is een algemene regel die je altijd moet toepassen.

Drugshandel in Marihuana is aanwezig, niet in het normale straatbeeld, dus je hebt er geen last van. Je moet je inbeelden dat er veel Mexicanen in armoede leven (minimumloon is 40 pesos) en dit vaak als enige uitweg zien. Ze vertellen dit ook gewoon schaamteloos . Het enige gevaarlijke gebied in Mexico is in het noorden, met de grens van Amerika. Als er geweld gebruikt wordt is dit meestal tussen 2 drugskartels die strijden om de macht.

Lokale markt in het downtown Tulum

 

Hoe kan ik me best verplaatsen?

Er zijn 2 opties waaruit je kan kiezen; taxi of collectivo.

 • Als je voor de taxi kiest, neem dan eentje met een vaste prijzenkaart of spreek op voorhand een prijs af zodat je niet voor verassingen komt te staan. Let op dat de hoteltaxi’s vele duurder zijn dan de taxi’s in de straten.
 •  Colectivo zijn busjes die in de Riviera Maya rijden van Tulum tot Playa del Carmen. Je kan deze witte busjes herkennen met in het blauw of oranje ‘Collectivo Tulum – Playa del Carmen’ erop. Deze zijn super goedkoop en niet erg luxueus, maar zeker en vast oké! Ze zijn het vervoersmiddel voor veel Mexicanen, maar kunnen gerust gebruikt worden door toeristen. De minimumprijs is 20 pesos en om een idee te geven, wij betaalden voor 30 km 40 pesos per persoon (enkele rit).

Op de snelweg staat alles duidelijk aangegeven, zelfs hotels en activiteiten zoals jungle, strand, schildpadden, monkeys,…

 

Drones en fotografie

Hou er rekening mee dat bij verschillende toeristische bezienswaardigheden zoals Chichen Itza geen drones zijn toegelaten. Vaak wordt er ook een extra kost aangerekend (ongeveer 40 pesos) als je in het bezit bent van een gopro of filmcamera.

 Niet onbelangrijk om te weten is dat de standaardspanning in Mexico 110 V is, je hebt dus een adapter nodig met platte polen.

Drone Mexico coast

Droneshot kustlijn

 

Onze Hoogtepunten

Je leest alles over onze hoogtepunten en bezienswaardigheden op deze blogpost!

strand Mexico

Mexico op een ander niveau!

Wist je dat …

 1. Mexicanen zijn verzot op Coca Cola, ze drinken dit bij het ontbijt – lunch en diner. Vandaar dat je het Coca Cola teken overal in het straatbeeld tegenkomt
 2. Het minimumloon is 40 pesos (ongeveer 2 euro), dus in de toerismesector leven ze vooral van tips. Om een richtlijn te geven, deze is ongeveer 5 à 10% van de prijs
 3. Let op! Drink niet van de kraan.
 4. Het Meso-Amerikaanse koraalrif, dat voor de kust van Mexico ligt, is het op één na grootste rif (Great barrier rif in Australië) ter wereld is. Een deel van dit rif is ook UNESCO werelderfgoed! 
 5. Mangroves op eilanden een belangrijke functie hebben, namelijk orkanen afremmen. Zo kunnen ze een orkaan van categrorie 3 tot catergorie 2 laten afnemen, omdat ze zo diep geworteld zitten in de bodem. Toeristische gebieden, waarbij de kust volstaat met hotels, zullen bij een orkaan dus minder beschermd worden door de natuur.
 6. Het schiereiland Yacutan is volledig vlak, dit in tegenstelling tot het bergachtige binnenland van Mexico. Dit eiland ligt tussen de Caribische zee en de Golf van Mexico. Om je een idee te geven van de grootte, Yacutan is 4x zo groot als Nederland (niet slecht voor een eiland ;)!
 7. Het orkaanseizoen in Mexico loopt van juni t.e.m. november. Cancun, Playa del carmen, Isla Muheres en Cozumel hebben speciale noodplannen met orkaanschuilplaatsen. Nu ja, ik zou het liever toch gewoon niet meemaken 
Mexico coca cola

Coca Cola is overal te vinden in Mexico

 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

1 Reactie

 • Antwoorden Onze highlights van Mexico (Riviera Maya) - Het is de Merckx 23 juni 2018 at 20:33

  […] winkeltjes en een echt bohemian vibe! Je kan er met de taxi naartoe rijden of met één van de Colectivo busjes. Aan de taxichauffeur vraag je naar ‘zona hotelera tulum‘ of naar een hotel/restaurant […]

 • Geef een Antwoord.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.