fbpx
Indonesië

Bali naar Nusa Lembongan, Penida, Gili Islands, Lombok

11 november 2018
bali nusa fast boat

Je plant je reis naar Bali en je hebt honderden geweldige foto’s gezien op Instagram. De kans is groot dat veel van deze foto’s zijn genomen op Nusa Lembongan, Nusa Ceningan, Nusa Penida, de Gili’s en Lombok. Na enkele keren Indonesië zijn deze eilanden onze favoriet geworden. Hoe je er geraakt en waar je op moet letten als je je fast of slow boat boekt, leggen we hier uit!

Van Bali naar Nusa … ?

Elke boot in Bali vertrekt vanuit Sanur of Padang Bai naar Nusa Lembongan, Penida, Gili of Lombok. Waarschijnlijk zit je ergens in Sanur te wachten op je boot. Geloof ons als we zeggen dat je nets in Sanur moet boeken, het is er erg druk en de stranden zijn er niet proper.

Protips

  • Probeer je tickets te bemachtigen in een van de kantoren in de buurt van Sanur Beach.  De straat die loopt naar Sanur Beach heeft alle kleine bedrijfjes die een fast boat en/of slow boat bezitten. De prijs zal een stuk goedkoper zijn dan in de talloze kleine kraampjes verspreid over Bali. Deze kraampjes kan je ook vinden op Nusa Lembongan, Penida en Gili.
  • Vraag of (gratis) vervoer van de haven is inbegrepen vanaf je hotel in Bali naar Sanur Beach én  van één van de Nusa eilanden naar je hotel van uw keuze. Niet denken dat dit teveel gevraagd is, normaal kan je dit zonder problemen klaarspelen.
nusa bali beach

Nusa Lembongan Beach

Wij betaalden 400.000 rupiah voor een ‘fast boat’ zonder exacte data om naar Lembongan te gaan. Zo kan je op Lembongan of een eiland naar keuze beslissen wanneer je terug wil keren. Dit zat allemaal in de prijs inbegrepen.

  • Vervoer van het hotel naar de haven van Sanur
  • De boottrip zelf (reisduur: ongeveer een half uurtje)
  • Lembongan haven naar hotel
  • Lembongan Hotel naar de haven van Lembongan
  • Sanur Harbor naar Nguruh Rai Airport (!!!!)

Als je dit apart boekt, besteed je meer dan 400k aan transportkosten alleen. Trouwens, hoedje af voor hun, want het transport is telkens op tijd en netjes georganiseerd, wat je niet zou verwachten als je de chaos in de havens ervaart.

nusa bali penida

Sunset in Nusa Penida

Maak geen reserveringen vanuit je thuisland. De prijzen online zijn veel duurder dan ter plaatse te boeken. Je moet wel je tijd nemen om de verschillende  kantoren te bezoeken en te onderhandelen.

Als je meer vragen hebt over dit onderwerp, raad ik je zeker aan om een Lonely Planet aan te schaffen.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.