Australië

Beste bezienswaardigheden rond Perth

20 mei 2020
cottesloe perth bezienswaardigheden

Perth kent niet dezelfde populariteit bij toeristen zoals Melbourne of Sydney. De stad zelf is misschien niet een hotspot, maar met een stadje zoals Fremantle, een uniek eiland als Rottnest Island en een waanzinnig aanbod aan stranden is Perth meer dan een citytrip. Het is een locatie waar je dagen, weken of zelfs maanden op ontdekking kan gaan wegens de oneindige bezienswaardigheden in de regio. Het perfect excuus om de ruwste staat van Australië te leren kennen, Western Australia.

Swan Valley en de Perth Hills

Een favoriete bestemming onder de Aziatische bevolking is de wijnregio Swan Valley. Omringd door de Perth Hills kan je hier dromerig rondrijden en staren naar de wijngaarden. De wegen worden bevolkt door minivans of bussen met toeristen met als doel zoveel mogelijk eten en drinken in een dag. Omwille van deze bezienswaardigheden is het populair voor vrijgezellenfeestjes.

Bells Rapids

De beste plek in Perth om te gaan wandelen is misschien wel Bells Rapids. Kijk even na of er genoeg regenval is geweest, dan kan je genieten van een stromende rivier door typisch Aussie bushland. Het is tevens een ideale plek om te gaan joggen. Beklim je de omliggende heuvels dan heb je aan de ene kant een uitzicht op de skyline van Perth en aan de andere kant bewonder je de Perth Hills en de wijngaarden. In het weekend kan het hier best druk worden dus kom best vroeg of wat later als je van de rust wil genieten.

Feral Brewing

Een beetje verstopt achter The Great Northern Highway vind je Feral Brewing terug. Een lokale, kleine brouwerij die uit zijn voegen is gebarsten en slachtoffer is geworden van zijn eigen populariteit. Momenteel is het in handen van Coca-Cola, maar hun lekkere menukaart houdt stand. De frietjes zijn mee van de beste die ik heb geproefd in Australië en hun wit bier is een aanrader!

Mandoon Estate

Hoeveel Belgische bloggers ken je die Australische brasseries aanraden die er zelf hebben gewerkt? Wel, je kent er nu eentje, ikke! Mandoon Estate is een wijngaard, een brasserie, een restaurant, een chique restaurant, een speeltuin, een pizzeria, een brouwerij en veel meer. Tijdens het weekend zit het hier overvol en dat is met goede redenen. Het eten in alle etablissementen is van hoge kwaliteit (alsook de bediening) en de sfeer is zeer levendig. Bovendien kan je voor of na je eten een bezoekje brengen aan de brouwerij om te zien hoe hun bieren worden gebrouwd.

Mandoon Estate

Protip! Bestel zeker het ‘metertje’ waar je voor een democratische prijs alle bieren van Mandoon Estate kan proeven.

Daarnaast kan op ‘The Lawn’ genieten worden van live muziek, een vers gemaakte pizza of een ‘cup’ frietjes dat wordt verkocht door rondwandelende medewerkers.

Kortom, een gezellige boel!

Rottnest Island

Rottnest Island moet op je nummer één staan als je in Perth bent. Van alle bezienswaardigheden steekt het met kop en nek boven de rest uit. Het is een bijzonder mooi eiland om als dagtrip te doen. Bovendien kan je daar het gelukkigste dier op aarde ontmoeten, de quokka. Ik overdrijf niet wanneer ik je vertel dat de quokka reden genoeg is voor een bezoekje. Meer informatie over Rottnest Island vind je hier.

rottnest island

Fremantle

Perth is een stad, maar zoek je de ziel en romantiek in Perth? Dan moet je Fremantle bezoeken. Er is hier altijd wat te doen en bovendien valt er heel wat cultuur op te snuiven. Lunchen bij Little Creatures, souvenirs kopen in de Fremantle Markets en paraderen op Barters Beach. Alles over de bezienswaardigheden van Fremantle vind je hier.

fremantle containers

Cottesloe Beach

Eén van de mooiste stranden van Australië vind je ten noorden van Fremantle en Perth. De actie speelt zich vooral af in de omgeving van het oude gebouw dat ze van plan zijn om te renoveren. Tijdens de weekends is het zeer druk, nochtans vind je altijd wel een plekje omwille van de uitgestrektheid van het strand.

Eén keer per jaar is het Sculptures by the Sea en kan je genieten van een gratis tentoonstelling van abstracte kunst op en rond het strand. Bovendien bevat de aanliggende straat genoeg bezienswaardigheden, koffiebars en restaurants om er een aparte blogpost over te schrijven.

cottesloe beach perth

Busselton

Busselton is maar twee en half uur rijden van Perth. De stad werd in 1832 gesticht door de familie Bussel en heeft als voornaamste bezienswaardigheden de ‘Busselton Jetty‘. Deze pier is maar liefst 1.8km lang. Door middel van een trein kan je naar het eindpunt van de pier gaan en genieten van een panoramisch zicht op Busselton. Daarbovenop kan je hier duiken met een verzwaard duikpak zoals de pioniers dat deden. Rond de pier krioelt het van het zeeleven, dus als je je snorkel mee hebt kan je zelf op ontdekking gaan.

Daarnaast is het één van de vele plekken in WA waar je gerust een dag kan spenderen aan het strand. Er zijn voldoende bezienswaardigheden om niet te verhongeren doorheen de dag.

busselton

Dunsborough

Iets meer zuidelijker dan Busselton, vind je Dunsborough. Gelegen in een archipel is Dunsborough een ideale locatie om een natuurwandeling te doen. Hier wandelen doet je wat denken aan hoe het in Rottnest Island is. Dunsborough heeft fenomenale uitzichten op enkele afgelegen baaien. De highlight van de locatie is de wandeling naar de vuurtoren, helaas was deze onder restauratie toen wij er waren. Aangezien Dunsborough vrij afgelegen is van de bewoonde wereld is de kans groot dat je tijdens je wandeling wat Aussie wildlife kan tegenkomen. Hier hebben we onze eerste slang gezien!

Protip! Neem een vliegennet mee, het kan hier krioelen van de vliegen.

dunsborough perth

The Pinnacles in Nambung National Park

In de buurt van de stad Cervantes vind je Nambung National Park. Zo’n 200 kilometer van Perth vind je deze plek. De highlight is hier ongetwijfeld ‘The Pinnacles’. Het is één van de meest gehypte bestemmingen vanuit Perth. Ondanks de hype vonden wij dat deze plek de verwachtingen niet kon voldoen. The Pinnacles zijn een uitgestrekte vlakte waar er ontelbaar veel kalkstenen formaties uit de grond steken. De origine van deze formaties is nog steeds niet bekend, maar aangezien de zee vlakbij is en er een sterke wind staat kan je zelf wel wat concluderen.

Je kan met je auto door het park rijden. Rij best zo ver mogelijk want het landschap wordt best cool naarmate je verder gaat. Aangezien er enkel zand rondom is, waan je je soms wel op Mars in plaats van op Aarde.

Het uitzicht op de kalkstenen formaties worden het mooist met zonsopgang en zonsondergang. Inkom is $13,00 per auto.

Lancelin Sand Dunes

130 kilometer van Perth kunnen de adrenaline junkies terecht. Lancelin staat bekend om haar hoge, witte zandduinen die uit het niets lijken uit de grond te komen. Je kan er alle materiaal huren en de duinen beklimmen waarna je bliksemsnel terug naar beneden dondert. Mispak je hier niet, de zandduinen kunnen wel drie verdiepingen hoog zijn. Ongetwijfeld zullen hier nog ‘sandboarders’ zijn.

Alsook kan je hier met quads rond racen. Kijk altijd even na of bepaalde zandduinen geen verrassende drop-off hebben. Er zijn hier al mensen verongelukt. De Four Wheel Drive fanaten kunnen zich hier ook laten gaan. Zorg er wel voor dat je je bandenspanning lager zet!

Belangrijk om te weten is dat er hier niks anders te doen is dan de zandduinen. Het dorpje Lancelin is heel klein en kan niet veel bieden.

lancelin sand dunes

 

 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.