België

Onze favoriete koffie in Antwerpen

7 augustus 2020
koffie antwerpen

Antwerpen is de stad en de rest is parking. Ook dit geldt als we praten over koffie. Koffie in Antwerpen is big business. Nadat we een jaartje in Australië hebben vertoefd en ons barista diploma hebben behaald, gingen we op onderzoek in onze eigen stad. Onze interesse in een goed bakje koffie in Antwerpen is namelijk uitgegroeid tot een passie waar we graag over praten. Hieronder lees je alles over onze favoriete koffiebars in Antwerpen en waarom ze juist deze lijst halen.

 Op Antwerpen straalt vind je alle recente informatie over de stad Antwerpen. Het is een inspiratieplatform voor iedereen die op zoek is naar leuke ideetjes voor een dagje of weekendje stad.

Georges Espressobar – Het Eilandje

Het Eilandje in Antwerpen is nu éénmaal the place to be met een gigantische waaier aan gratis activiteiten. Georges Espressobar is perfect gelegen voor het werkvolk die hun middagpauze hebben of de toerist die de oversteek maakt naar Het Eilandje. Een kleine koffiebar waarvan de uitbater een charmeur pur sang is. Hij zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt terwijl je je favoriete Latté of Doppio bestelt. Deze bar is mijn favoriet voor koffie in Antwerpen.

Kortom, je mag je verwachten aan een koffie met een sterke en heerlijke smaak. Bovendien krijg je bij elk kopje koffie een zelfgemaakt koekje, heerlijk!

Adres: Londenstraat 27, 2018 Antwerpen

georges espressbar
georges espressobar

Maona Coffee Juice & More – Het Eilandje

Georges krijgt er meteen wat concurrentie bij met Maona Coffee Juice & More. Zoals de naam al zegt vind je hier meer dan enkel en alleen koffie. Een hele tijd was het m’n vaste stek tijdens mijn stageperiode als copywriter. De balans tussen koffiesterkte en een lekkere smaak is zodanig goed dat je bijna zou vergeten dat ze hier ook hele lekkere broodjes hebben.

Voor de voetbalfans: Hier komen vaak revaliderende voetballers van Move2Cure een koffie in Antwerpen drinken.

Adres: Van Schoonbekeplein 23, 2000 Antwerpen

maona coffee
maona coffee
maona coffee

 Ontdek hier 20 gratis activiteiten die je kan doen in Antwerpen.

Kolonel Koffie – Zuid

Van het hippe Zuid steek je de leien over naar de Troonplaats waar je Kolonel Koffie terugvindt. Kolonel Koffie blinkt uit in gezelligheid en een uitstekende ontbijtkaart. Ze branden hun eigen koffiebonen die je bovendien ook mee naar huis kan nemen. Wanneer het prachtig zomerweer is, is het aangeraden om een plekje te verzilveren op hun mooie terras.

Heb je honger? Bestel dan zeker de pancakes stack met mascarpone en verse bosvruchten. Hemels!

Adres: Montignystraat 51, 2000 Antwerpen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Patricia Janssen (@patjanssen) op

Caffénation PAKT – Groen Kwartier

De originele vestiging van Caffénation vind je terug in de buurt van het Theaterplein en het Mechelseplein. Maar deze locatie is ongetwijfeld veel gezelliger om even van je koffie in Antwerpen te genieten. In het Groen Kwartier in Antwerpen vind je Caffénation tussen het groen en de kasseien. Voor Caffénation is koffie ‘serious business’. Ze zijn grotendeels verantwoordelijk voor het verhoogde bewustzijn omtrent koffie. Hier vind je enkel getrainde barista’s en koffiebonen die met liefde van oorsprong tot in de molen terechtkomen. Bovendien is PAKT één van de meest fotogenieke plekjes van ‘t Stad.

 Interesse om zelf barista te worden? Bij Caffénation kan je terecht voor je nieuwe, toekomstige carrière.

Adres: Lamorinierestraat 161, 2018 Antwerpen

caffénation pakt
PAKT groen kwartier

 Ontdek hier de meest Instagrammable plekjes in Antwerpen.

Caffe Mundi – Historisch Centrum

Middenin het historisch centrum van Antwerpen vind je Caffe Mundi. Ook zij branden hun eigen bonen en zorgen ervoor dat hun personeel hoogopgeleid is. Een koffietje drinken met op de achtergrond de oude, prachtige gevels van Antwerpen is een ‘no-brainer‘. Dagelijks heb je hier een keuze uit zes verschillende bonen.

Zoals bij Georges Espressobar kan je hier rekenen op een versnapering bij je tas koffie.

Adres: Oude Beurs 24, 2000 Antwerpen

caffe mundi
caffe mundi

Cuperus (Horsey) – Paardenmarkt

Cuperus is het oudste koffie-en theehuis van Antwerpen met maar liefst 190 jaar op de teller. Verwacht geen ouderwetse koffiebar want het pand heeft al enkele jaren geleden een serieuze make-over gedaan. Hierdoor is  het een populaire koffiebar geworden bij studenten. Cuperus op Sint-Katelijne Vest (dichtbij de KBC toren) heeft twee lange werktafels waar studenten rustig kunnen komen werken. Als we een verdieping lager ‘zakken’, kan je gezellig een babbeltje doen met je bakje koffie.

Daarnaast hebben ze een tweede vestiging in de studentenbuurt van Antwerpen, genaamd Cuperus Horsey. Het interieur is hier uiterst rustgevend en het is één van m’ n favoriete plekken om te relaxen.

 Buiten koffie is de muntthee echt een aanrader!

Adres: Sint-Katelijnevest 51, 2000 Antwerpen – Originele vestiging

Adres: Paardenmarkt 28, 2000 Antwerpen – Nieuwe vestiging (Horsey)

Kaffeenini – Zuid

De lineaire koffiedrinkers die het graag houden bij hun klassiekers komen hier misschien niet aan hun trekken, maar de sensatiezoekende koffiedrinker is hier aan het juiste adres. Barnini staat eerder bekend om hun bagels, maar ook hun fantasiekoffietjes verdienen wat aandacht. Koffies met marshmellows, een vuistje smarties of andere chocoladeproducten waarvan je insulinemeter hoofdpijn zou krijgen, kan je hier vinden.

Laten we zeggen dat je hier moet openstaan voor nieuwe dingen.

Adres: Nationalestraat 114A, 2000 Antwerpen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kaffeenini. ☕️ & bagels & more (@kaffeenini) op

Butchers – Zuid

Zonder twijfel één van de best draaiende koffiebars in Antwerpen is Butchers op ‘t Zuid. Elke dag zie je hier mensen binnen en buiten wandelen met hun verse kop koffie. Butchers gebruikt bonen van Caffénation Antwerpen. Het leuke aan Butchers is de authentieke stijl van het interieur dat een knipoog geeft naar de voorgaande eigenaar, een slager natuurlijk.

Je kan hier ook een heerlijk ontbijt krijgen!

Adres: Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Butchers Coffee (@butcherscoffee) op

Op zoek naar een leuke overnachting in Antwerpen?

Antwerpen bevat enkele leuk hotel in Antwerpen? Ontdek hier de beste hotels in Antwerpen.

Wil je ontdekken wat er te doen is tijdens je weekendje in Antwerpen? Lees dan zeker dit artikel over alle gratis activiteiten in Antwerpen.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.