Duitsland Europa

Top 5 bezienswaardigheden in Duitsland voor 2023

7 december 2020

Wat zijn de mooiste plekjes in Duitsland? Wij maken voor jou graag een opsomming van de 5 mooiste bezienswaardigheden. Niet eenvoudig, gezien het enorm groot en gevarieerd grondgebied. Ontdek hier onze must-sees in Duitsland.

Mooiste plekken in Duitsland

Duitsland is vlakbij en ideaal voor een autovakantie vanuit België of Nederland. Van bruisende steden tot spectaculaire natuurgebieden. Er is voor ieder wat wils en dat maakt van Duitsland de ideale vakantiebestemming voor 2021.

 Pin deze praktische blog & save het voor later!

Berlijn

Berlijn heeft de reputatie van een levendige hoofdstad te zijn met een rijke geschiedenis. De mix tussen oud en nieuw zorgt voor een divers karakter met een culturele prikkeling achter iedere hoek. De 12 Berlijnse wijken hebben ieders een eigen verhaal en karakter. Naast leuke plekjes voor Instagram, kan je er ook enorm lekker eten en gezellig overnachten. Ideaal voor een 3-daagse citytrip. Ontdek onze favoriete adresjes in onze uitgebreide Berlijn stadsgids.

Tip: Op zoek naar een unieke slaapplek? Boek dan zeker een overnachting in dit voormalige verzekeringskantoor 25 hours hotel voor €167 per nacht.

Zwarte woud

De naam doet het niet vermoeden, maar deze zuidwestelijke regio bruist van gezellige dorpjes en groene natuurgebieden. Door de goede verbinding is deze regio eenvoudig te bereiken vanuit België en Nederland en een ideale plek om tot rust te komen. Een favoriet vertrekpunt voor vele toeristen is de Feldberg, het hoogste punt van het Zwarte Woud. Door de diverse outdoor mogelijkheden en goed aangelegde wandel- en fietspaden, valt het Zwarte woud vooral in de smaak bij echte natuurliefhebbers!

Duitsland

Zugspitze

Een Duits hoogtepunt kan letterlijk nemen met de Zugspitze. De hoogste berg van Duistland (2962 meter) is zowel geliefd in de winter als in de zomer. Het geweldig uitzicht verveelt nooit en de steile hellingen zijn ideaal voor de skiërs in het winterseizoen. Echter ondanks de grote hoogte, hoef je niet te zweten bij jouw volgend bezoek.  In minder dan 10 minuten word je in no-time naar boven gebracht door een hypermoderne kabellift. Geen excuus voor een bezoek dus! 😉

Duitsland

Slot Neuschwanstein

Beieren is een gekende en gewaardeerde regio onder veel reizigers met München als hoofdstad. Echter de echte ster van de regio is Slot Neuschwanstein. Een sprookjesachtig kasteel dat tot de verbeelding spreekt en ongetwijfeld voor een paar Disney films als inspiratiebron heeft gediend. Het slot is enkel betalend te bezoeken met een gids. Gezien de populariteit is het aangeraden om tijdig te reserveren. Echter wees niet getreurd moest je naast een inkomticket grijpen. Je kan altijd van een fantastisch uitzicht genieten vanaf de tegenover gelegen Marienbrücke.

Duitsland

 Saksisch Zwitserland

De sprookjes in Duitsland houden niet op. Saksisch Zwitserland moet zeker niet onderdoen in sprookjesland! Bij het bekijken van foto’s zou je soms durven twijfelen aan het bestaan ervan, maar de regio bestaat echt. Dit Duits gedeelde van de Elbsandsteingebirge bergketen bevindt zich in het noordelijk gedeelte van het land aan de Tsjechische grens en dit op een 50-tal km van Dresden. Het hoogtepunt van het gebied is ongetwijfeld het uitzicht op de Basteibrug. Een historische brug uit 1851 die ons alvast doet denken aan de sprookjesachtige avonturen van Harry Potter.

Duitsland

Krijg je niet genoeg van Duitsland en wil je meer ontdekken. Lees en bekijk dan zeker ons kleurrijk avontuur in Saarland.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.