fbpx
België

Onze favoriete bezienswaardigheden in Nieuwpoort

12 september 2018
bezienswaardigheden Nieuwpoort

Wat zijn nu precies de bezienswaardigheden in Nieuwpoort? Een vraag die ik met veel enthousiasme meteen zal beantwoorden! Nieuwpoort is veruit mijn favoriete badstad vanwege het uitgestrekte strand waarbij je tot in Oostduinkerke kan wandelen, de leuke winkeltjes, de overzetboot naar Lombardsijde-bad, de luxueuze haven en de leuke sfeer. Het is eveneens een badstad die sterk in opmars is en enorm veel belang hecht aan de beleving van de toerist. Vooral op gebied van luxe is Nieuwpoort grote sprongen aan het maken. Dit in combinatie met een mooie omgeving, diepgaande historie en interessante cultuur maken van deze badstad een topper!

Wat is er allemaal te doen in Nieuwpoort?

Leuke bezienswaardigheden in Nieuwpoort

De Wandel- en fietspromenade

Na tientallen, of misschien wel een honderdtal keer de wandel- en fietspromenade te hebben afgewandeld, geraak ik nog steeds niet verveeld. Deze promenade langsheen de Havengeul verbindt de Noordzee en de jachthaven. Het is één van de mooiste wandel- en fietsroutes van de kust en is zo’n 2 km lang. De promenade is deels in hardhout aangelegd (het wandelgedeelte) en deels in kasseien (fietsgedeelte). Na zo’n 1 km is er een mooie uitkijktoren gebouwd waar je een schitterend zicht hebt over de IJzer, het natuurreservaat en de jachthaven.

bezienswaardigheden in Nieuwpoort

De mooie wandel- en fietspromenade

Kinderboerderij De Lenspolder

Koppels met kinderen moeten zeker een bezoekje bregen aan de Kinderboerderij De Lenspolder. Dit is de ideale plek om je kind op een leuke manier vertrouwd te maken met verschillende dieren en dit in een natuurlijke omgeving. De typische boerderijdieren als geiten, een pony, schapen, varkens, eenden en ganzen zijn aanwezig. Verder kom je hier ook kleinere dieren als duiven, eenden, ganzen, konijnen en cavia’s tegen. Hier heb ik in mijn kindertijd enorm veel goede herinneringen aan overgehouden.

@Unsplash

De geitjes

De Nieuwpoortse jachthaven

De Nieuwpoortse jachthaven is met zijn 3 jachtclubs en zowat 2000 ligplaatsen de grootste jachthaven van Noord-Europa. Deze mooie jachthaven ligt aan het einde van de Havengeul waarbij je verder langs de Ijzer kan wandelen tot in Nieuwpoort-stad.

bezienswaardigheden in Nieuwpoort

De jachthaven van Nieuwpoort blijft een uniek gegeven

Sportactiviteiten in Nieuwpoort

Natuurreservaat De IJzermonding

Natuurreservaat De IJzermonding is vrij uniek in België met zijn specifieke fauna en flora van slikken, schorren, duinen, strand en polders. Als klein kind ging ik hier elke ochtend schelpjes rapen omdat dit gebied beschermd is en dus erg veel mooie schelpjes opleverde. Je kan met de overzetboot gratis van Nieuwpoort naar de andere kant van de IJzermonding gebracht worden. Hier kunnen wandelaars en fietsers zich ten volle uitleven! Dit reservaat is ook populair onder fotografen die de verschillende waadvogels proberen vast te leggen samen met het bijzondere biotoop.

Het natuurreservaat de IJzermonding

Strandzeilen

Strandzeilen is een must-do als je wat sportiever bent aangelegd. Zo zie je bij laag water veel surfplanken op wieltjes op de stranden. In Nieuwpoort kan je terecht bij Wishbone om lessen te volgen of materiaal te huren.

@unsplash

Strandzeilen

Andere watersportactiviteiten

Wie liever op het water is, kan zich wagen aan andere leuke watersporten als windsurfen, kajakken en zeilen.  

Culturele uitstappen in Nieuwpoort

  • Nieuwpoort is enorm populair vanwege zijn ‘oorlogstoerisme’ met bekende monumenten als The Ninth Wave van Edith Dekyndt, Men van Nina Beier,
  • Andere monumenten en kunstwerken als Le vent souffle où il veut van Daniel Buren en De Poolreiziger van Freddy Cappon.
  • Onder het impressionante Koning Albert I monument ter ere van de slachtoffers van WOI, ligt het Westfront. Dit is de plaats waar de loop van de Duitse invasie van België in 1914 gemarkeerd staat. Hier is tevens een bezoekerscentrum aanwezig waar je je volledig kan verdiepen in de geschiedenis van de oorlog.
  • Via de Ganzenpoot staat de havengeul in verbinding met 6 andere verkeersrichtingen.
bezienswaardigheden in Nieuwpoort

Het bekende Koning Albert I monument

Georganiseerde tours en excursies

Wij deden een leuke boottocht met de lokale organisatie Flanders Tours die werd verzorgd door de sympathieke Dirk. Een man, die eveneens de oprichter is, met een enorme voorliefde voor de regio. Hij zal je met veel passie Nieuwpoort en omstreken laten zien en proeven! Flanders Tours organiseert excursies en boottochten afgestemd op een specifiek doelpubliek en in beperkte kring.

Wie bij hem een excursie boekt, doe hem dan zeker de groetjes van ons!    

Start van onze rondvaart in de jachthaven van Nieuwpoort samen met Dirk

 

‘Shop till you drop’, winkelen in Nieuwpoort

Nieuwpoort is de afgelopen jaren enorm gegroeid als badstad waardoor er enorm veel leuke, hippe en luxueuze winkels zijn bijgekomen. Zo stootte Nieuwpoort in 2016 de bekende badstad Knokke van de gouden troon volgens de reviews op de website van Zoover. Het valt zeker niet onder stoelen of banken te steken, maar shoppen maakt een groot deel uit van jouw vakantie. Nieuwpoort-bad heeft een enorm uitgebreid aanbod aan winkels, die vooral gelokaliseerd zijn in de Albert I laan en de Lombardzijdestraat. Hier kan het in de zomermaanden juni, juli en augustus best druk worden. Wie liever opteert voor een rustigere buurt, kan best richting de straten tussen het Marktplein en de Kaai gaan (Nieuwpoort stad).

Hippe en betaalbare kledij

De ultieme favoriet is Lucy-Jane! Deze jeugdige winkel verdeelt zowel kleding, schoenen als accessoires en is enorm hip. Met uiteenlopende merken als Tutu Chic, Lucky Lu, March 23, No Secrets World, Josh V, Dexters,… en vele meer wist ze op enkele jaren al veel vrouwen te bekoren. Uitbaatster Nancy Triempont is een fashionista in hart en nieren en zal je graag verder helpen. Dress to destress is dan ook één van haar favoriete quotes!  Buiten een fashionista is ze ook een enorme dierenliefhebber. Ze heeft een Italiaanse windhond die je met wat geluk in de winkel kan spotten!

Designerkledij om te imponeren

Ferrer is één van de mooiste winkels in Nieuwpoort, die met zijn haute couture kledij elke vrouw doet zwijmelen. Bekende merken als Marc by Marc Jacobs, R.E.D. Valentino, See by Chloé vind je allemaal terug bij Ferrer. De winkel zelf is enorm mooi ingericht, maar de kledij is vrij prijzig .

Bekende merken

Er zijn reeds verschillende Internationale merken gevestigd in de Nieuwpoortse badstad als LIU JO, Essentiel Antwerp, River Woods, Rituals, State of Art, Vero Moda, IKKS, New Paris Londres, Ici Paris, Hunkenmöller, Scotch & Soda, en vele meer. Eén ding is zeker, je bent zeker enkele uren zoet in de winkelstraten van Nieuwpoort!

sylvie-tittel-769572-unsplash
@Unsplash
@Unsplash

Leuke restaurants en hippe lunchspots in Nieuwpoort, om duimen en vingers van af te lekken

Lees hier alles over de beste restaurants en hippe lunchspots in Nieuwpoort!

@Unsplash

Hippe adresjes in Nieuwpoort

Waar verblijven?

Op zoek naar een uniek verblijf of accomodatie?

De doorsnee vakantieganger die een weekendje of week naar zee gaat, verblijft meestal in een appartement. Dit is aangenaam, maar het is helemaal geen uniek verblijf. Wij gingen op zoek naar een speciaal verblijf dat net dat tikkeltje meer kan bieden aan je vakantie! Wij verbleven in de Homeboat Nieuwpoort. Deze accommodatie wordt gecategoriseerd als ‘Glamping’ waarbij een appartement gebouwd werd op een catamaran. Een uniek en origineel verblijf dat zowel jong als oud kan bekoren! Lees hier onze uitgebreide review over ons verblijf in de Homeboat Nieuwpoort!

Hoe je binnen Nieuwpoort verplaatsen?

Nieuwpoort is een badstad die enorm inzet op de voorzieningen voor fietsers en wandelaars. Hier is de wandel- en fietspromenade het beste voorbeeld van! Verder is er op de dijk een onderverdeling gemaakt voor enerzijds wandelaars en anderzijds voor (elektrische) fietsers, gocarts,… Uiteraard kan je altijd een gocart huren met enkele mensen en zo Nieuwpoort letterlijk en figuurlijk ‘onveilig maken’. De kusttram rijdt uiteraard ook door de badstad Nieuwpoort, dit is interessant als je je van de ene kant (Lombardsijde) naar de andere kant (Oostduinkerke) wil verplaatsen.

Parkeren in Nieuwpoort 

Zoals in alle andere badsteden moet je in Nieuwpoort-bad betalen. Er zijn 4 verschillende zones en tarieven:

  • rode zone: ticket max. 4 u – €1/uur
  • oranje zone: ticket max. 9 u – €1/uur en -€ 6/9 uur
  • paarse zone: ticket max. 4 u – €1/uur
  • gele zone: enkel gemeentelijke parkeerkaart
  • op de zeedijk kan je uitsluitend met een gratis ticket maximum 30 min. parkeren

Voor meer details, klik hierNieuwpoort-stad is minder toeristisch waardoor je op de meeste plaatsen niet moet betalen. Enkel in de regio rond de Kaai heb je een gemeentelijke parkeerkaart nodig.

Het weer in Nieuwpoort

Nieuwpoort is vooral populair in de zomermaanden met als hoogtepunt juli en augustus, aangezien het dan zomervakantie is in België. Tijdens deze maanden schommelen de temperaturen tussen de 18° en 25°. We bevinden ons in België waar het weer erg wisselend kan zijn, dus het is aan te raden voor je vertrek de weersvoorspellingen te checken! De huidige weersvoorspelling voor Nieuwpoort, kan je hier vinden!

@Unsplash

Zonsondergang @Unsplash

Dit artikel was in samenwerking met Westtour.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.