Filipijnen

Favoriete Watervallen in Cebu

29 maart 2020
waterval cebu

De provincie Cebu heeft veel kwaliteiten. Naar onze mening bevinden de hoogtepunten in het zuiden waar je waterval na waterval tegenkomt. Spijtig genoeg zijn onze vakanties niet oneindig en moeten we tactische keuzes maken dewelke we gaan bezoeken. Hieronder vind je onze favoriete watervallen terug in Cebu.

Hoe begin je eraan?

Natuurlijk moet je eerst in de buurt geraken van Badian en Alegria in Cebu. Je neemt hiervoor de gele Ceres bussen van Cebu City naar Moalboal. In Moalboal is het aangeraden om je accommodatie te boeken en een scooter te huren zodat je je waterval jacht kan beginnen. Hou er rekening mee dat de ritjes naar de watervallen vanuit Moalboal tot anderhalf uur kunnen duren. Als je dit niet ziet zitten kan je best een privé-chauffeur huren die je van bestemming tot bestemming brengt.

Waterval Countdown

3. Inambakan Waterval

De Inambakan waterval is een uurtje rijden vanuit Moalboal. De boodschap is om vroeg aan te komen. Bij de ingang zullen enkele locals zich voordoen als gids. Een local of een gids is écht niet nodig aangezien het wandelpad veilig en duidelijk is. Wij waren onwetend en hadden een local mee. Deze kerel zei geen woord en stond erbij en keek er naar. Soms kan een local een waardevolle bijdrage hebben, maar in dit geval was het eerder een storende factor. Je betaalt 20 php om je brommer te parkeren en de inkomprijs is 50 php.

Deze waterval telt vier niveaus waardoor een visite aan de Inambakan Falls een leuke daguitstap kan worden. Het eerste niveau is de grote ‘drop’ en de hoofdattractie. Om ideale lichtomstandigheden te hebben voor een leuke foto moet je wachten rond 10u zodat de zon schijnt op mooie blauwe water.

inambakan waterval

@werefrombelgium

Protip! Zwem zeker tot onder de waterval. Daar kan je op een rots klauteren voor een leuke foto.

Het tweede niveau ligt achter een rots. De rotsformaties kunnen zeer glad zijn dus wees voorzichtig. Ja, ik ben hier keihard onderuit gegaan en ik was zeer blij dat ik een waterdichte backpack bij had.

inambakan niveau 2

@werefrombelgium

De wandeling gaat rustig verder en niveau drie is een kleine waterval dat stroomt in een rustig meertje. Een leuke spot om iets te drinken of een snack te consumeren. Ideaal om in het frisse water te dobberen en wat zon mee te pikken.

De weg naar niveau vier wordt iets moeilijker. Je moet een meertje oversteken en een trapje omhoog. Daar krijg je een leuk uitzicht op het pad dat je juist hebt volbracht. Daarna kom je in een vredige baai waar je tot slot de laatste waterval te zien krijgt.

2. Dao Waterval

De Dao waterval is een dik uur rijden van Moalboal. Bij aankomst is het verplicht je te registreren, de inkomprijs telt 70 php en parking kost je 20 php. Hier krijg je verplicht een gids toegewezen. Achteraf beslis je zelf hoeveel je je gids geeft. Wij gaven onze gids 200 php na onze trip.

Een groot verschil met Inambakan is dat de gidsen hier rustig op een bankje zitten te wachten tot het hun beurt is om iemand te begeleiden. Het eerste wat je ziet wanneer je de eerste heuvel over wandelt, is een grote verzameling palmbomen dat verbonden wordt met een hangbrug uit bamboo. Diegene met hoogtevrees zullen hier waarschijnlijk hun adem wel inhouden. Desondanks de twijfelachtige staat van de brug, maakt het wel een mooie foto. Een goed moment om je prioriteiten in orde te stellen.

dao falls bamboo bridge

De wandeling duurt ongeveer een half uurtje en de tocht op zich is het waard om tot hier te komen. De gids waarschuwt je meerdere keren waar de gladde plekken zijn en aangezien mijn geschiedenis, heeft ze me waarschijnlijk een aantal keren gered van een belachelijke valpartij. Je passeert meerdere riviertjes en beekjes en hoe verder je wandelt, hoe blauwer het water wordt. Je stelt jezelf wel eens de vraag hoe het komt dat dit water zo parelblauw kan zijn!? Neem je tijd tijdens deze wandeling en stop af en toe om de omgeving te bewonderen.

Na de leuke wandeling met je gids is er nog één beklimming naar boven. Er zijn leuningen aan de zijkant dus de wandeling is veilig voor jong en oud. Bovendien is de beloning het meer dan waard. Een gigantische waterval staat op jou te wachten. Het water dondert niet naar beneden, maar de locatie is waanzinnig. Je bent omringd door een cylindervormige rotsformatie en achter je zie je de rest van de waterval naar beneden sijpelen door de jungle. Een unieke waterval die ik onmogelijk goed in beeld kon brengen. Ik laat het aan de verantwoordelijke van Toerisme Filipijnen over om de waterval te tonen:

dao falls

@natluperte

1. Cambais Waterval

Onze ultieme favoriet was de Cambais waterval. Een oase van rust. Een stukje natuur dat lijkt op een schilderij. Een meesterwerk van een decor. Je merkt het misschien maar ik ben nog steeds zo ongelooflijk verliefd op deze waterval!

De Cambais waterval is maar een uurtje met de brommer van Moalboal. Het is dezelfde weg die je moet nemen als je naar Osmena Peak wilt gaan. Je zet je brommer naast de baan en je betaalt 20 php voor parking. Je wandelt tien a vijftien minuutjes langs iemand z’n moestuintje totdat je de inkom bereikt. Inkomprijs is 50 php.

De Cambais waterval telt twee niveaus. Zoals altijd is het advies om vroeg naar de waterval te trekken. Wij waren hier om 8u ‘s ochtends en hadden de waterval een uurtje voor ons alleen. Een gids is hier niet nodig aangezien je amper moet wandelen naar de waterval. Wees toch steeds voorzichtig voor gladde rotsen!

Niveau één is zonder twijfel één van de mooiste uitzichten die je ooit hebt gezien. De kleur van het water is ongelooflijk blauw en de drie watervallen lijken aangelegd te zijn door een ‘dreamteam‘ aannemers van Centerparcs. Bovendien wordt het decor alleen maar mooier als je een kijkje neemt boven de rotsformaties, lianen hangen perfect over het water wat dit tot een uniek plaatje maakt!

cambais waterval

Je kan springen van de duo waterval of als je echt geen zin meer hebt in de rest van je leven kan je naar boven klauteren om van de grote waterval te springen. Aan jou de keuze!

Niveau twee kan je bereiken door aan de inkom direct naar rechts af te slaan en een kleine wandeling te maken van vijf minuten. Het zicht dat je hebt ziet er dan zo uit:

cambais niveau 2

Je hebt ook de mogelijkheid om via de tweeling waterval naar boven te klauteren en via die weg naar niveau twee te wandelen. Bovendien kan je ook op niveau twee op verschillende manieren van de waterval genieten.

  • Glijd rechtstreek in het water vanaf het uitkijkpunt van niveau twee (foto 1)
  • Klim aan de zijkant van de waterval zodat je rechtstreek onder de waterval kan staan (foto 2)
  • Klim omhoog aan de grote rots zodat je kan springen in het blauwe water (foto 3)

Rond 10u ‘s ochtends begon het meeste volk hier toe te komen. Hoe meer volk hier is, hoe meer deze locatie op een waterpretpark begon te lijken. Mensen zitten van elke mogelijke hoek te springen in het water met de nodige, luide geluiden. Om echt van deze plaats te kunnen genieten moet je hier alleen zijn.

Echt een magische plek!

Als je overtuigd bent om naar de watervallen te komen kijken, lees dan zeker de post over Moalboal zodat je goed geïnformeerd bent over je toekomstige uitvalsbasis. Plan je een reis door de provincie Cebu? Lees dan de post over de prachtige provincie in de Filipijnen. Een duwtje in de rug om je reis door de Filipijnen te plannen vind je hier.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.