fbpx
Italië

Citytrip Rome, 3 dagen vol hoogtepunten (incl. map)

24 maart 2019
rome gids

Rome is een historische stad en eveneens het bestuurlijk centrum van de regio Lazio en de Città Metropolitana di Roma Capitale. Vanwege het enorme toerisme is Rome één van de meest bezochte steden ter wereld. Ben jij klaar voor 3 dagen vol met rijke historie en impressionante bezienswaardigheden in Rome?

Let’s go!

 

Dag 1: Een eerste aangename kennismaking met het diverse Rome

1. Ontdek het majestueuze Colosseum en het eeuwenoude Monte Palatino

Het prachtige Colosseum lokt jaarlijks 4 miljoen bezoekers en staat op de 39steplaats van ‘meest bezochte plaatsen ter wereld’. Vroeger werden in het Colosseum befaamde spelen georganiseerd waarbij meer dan 500 000 mensen het leven verloren. Na het colosseum is het zeker de moeite om te passeren langs het forum Romanum, waar de eeuwenoude overblijfselen van het marktplein terug te vinden zijn.

Tip: Wij bezochten het Colosseum in de ochtend (voor 8.30 u) om de grootste drukte voor te zijn. Vanaf 8.30 u is het Colosseum open voor het publiek.
Het bekendste fotospotje is gelegen op de kruising van de Via Nicola Salvi en de Via Degli Annibaldi.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

THE MAGIC OF MORNING GLORY ✨👣👑 ➳ Rate this picture from 1 (not magical ❌) to 10 (Fairytale magic ✨). Your city trip to Rome doesn’t exist when you don’t have a picture of the colosseum 🇮🇹☝🏼 Since this monument is the 39th most visited place in the world 🌍 You better be early if you want a picture without 10 other people on it 🤪 As I was very lucky with the golden glow in the morning ☀️ which immediately made my day 🥰 #mytuimoment #discoveryoursmile #tuibelgium #citytrip #discoverrome #rome #roma #colosseum #colosseumrome #thecolosseum #romancolosseum #mostvisitedplaces #photoinspiration #romaitalia #couplegoals #sunrisemagic #belgianblogger #reisblogger #femaletravelblogger #dametraveler

Een bericht gedeeld door Lesley van Loon (@lesleystraveldiary) op

2. Struinen door de romantische straten van Monti


Van het Colosseum kan je via de straten van Monti naar het Monument Victor Emmanuel II wandelen. De straten van Monti hebben hun naam niet gestolen. Het betekent letterlijk “bergen” in het Italiaans en vormen naar onze mening één van de mooiste bezienswaardigheden in Rome. De ‘Via Panisperna Rome Monti’ heeft een prachtig zicht op de Basilica of Santa Maria Maggiore.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

THERE IS ONLY ONE HAPPINESS IN LIFE, TO LOVE AND TO BE LOVED ❤️ ➳ Rome has something romantic 🇮🇹 Behind every corner you will find something beautiful to discover 👀 This makes it very interesting to stroll around and let the city surprises you 😉 :::::::::::: This picture is made on a tripod that stood in the middle of the street 🙈 Not easy when there are many cars and motorcycles passing by 😅 (including some frustrated Italians ☝🏼). But I think we did a great job after all 😃 #mytuimoment #discoveryoursmile #tuibelgium #citytrip #discoverrome #rome #roma #romaitalia #couplegoals #colonna #belgianblogger #reisblogger #couplerome #femaletravelblogger #monti #travelcouplegoals #travelcoupleinspiration

Een bericht gedeeld door Lesley van Loon (@lesleystraveldiary) op

3. Het Piazza Venezia en het Victor Emmanuel II monument


Het Monumento a Vittorio Emanuele, ook wel bekend als het Altare della Patria is één van de meest impressionante gebouwen van Rome met uitzicht op het Venetiëplein. Dit vorm het episch centrum van Rome!
Tip: Je kan gratis het Vicot Emmanuel II monument bezoeken, enkel de panoramische lift is betalend (€7).

Rome hoogtepunten citytrip

Het Piazza Venezia en het Victor Emmanuel II monument

4. Snuif de echte Italiaanse sferen op van Trastevere


Dit is de meest karakteristieke buurt van Rome met zijn kleine straatjes, vele planten, middeleeuwse volkswoningen en vele restaurants en cafés. Het vormt de ideale plek om even tot rust te komen en eens gezellig te gaan eten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

3039 DAYS OF HAPPINESS WITH MY BOO ❤️🙌🏼 ➳ That is 8 years and almost 4 months 🤪 We felt like real Italians in this cute “Ferrari red oldtimer Fiat 500” 🚗💨 Driving in the small and cosy streets of the Trastevere neighbourhood is a must do 🇮🇹 ::::::::::::::::: Who is your partner in crime?👊🏼👣 #mytuimoment #discoveryoursmile #tuibelgium #citytrip #discoverrome #rome #roma #colosseum #colosseumrome #thecolosseum #romancolosseum #mostvisitedplaces #photoinspiration #romaitalia #couplegoals #sunrisemagic #belgianblogger #reisblogger #femaletravelblogger #inspiredtravelcouple #travelwithlove #couplewhotravel #couplesthattravel #couplettavels #coupletravelgoals #trastevere #trastevereroma

Een bericht gedeeld door Lesley van Loon (@lesleystraveldiary) op

5. Het enige eiland van Rome, Tiber eiland


Zoals de naam het zegt ligt dit kleine eiland in de rivier Tiber. De geschiedenis is echter vrij duister want vroeger werden alle grote criminelen verbannen naar dit eiland.

Hieronder vind je onze wandelroute doorheen Rome voor dag 1

Dag 2: Duik het centrum in en laat je verleiden door de Italiaanse sferen

1. Ochtendstond heeft goud in de mond, de Trevi fontein


Wist je dat er elke avond zo’n € 3000 van de bodem van de Trevi fontein gehaald wordt en gedoneerd aan de ‘Caritas’. Dit is een katholieke liefdadigheidsorganisatie die het geld gebruikt om diensten aan te bieden aan families in nood. Op deze manier kan je je al voorstellen hoeveel toeristen er dagelijks deze fontein bezoeken. Wie de grote toeristenmassa wil vermijden kan best de Trevi fontein bezoeken juist voor zonsopgang. Met wat geluk staan er nog niet al te veel toeristen en baant het zonlicht zich een weg langs de oude gebouwen.

 

2. Het eeuwenoude Pantheon


Het blijft verbazingwekkend hoe goed het Pantheon bewaard gebleven is. Piazza della Rotondo is het plein voor het Pantheon. Initieel had het Pantheon een tempelfunctie, maar in de 7deeeuw kreeg het Pantheon een nieuwe functie als kerk. Dit is eveneens de reden waarom dit gebouw zo goed bewaard gebleven is.

Citytrip Rome weetjes
Citytrip Rome
citytrip rome

3. Het mooiste panoramische zicht vanop Caffé del Pincio


Rome wordt omringd door 7 bergen. De berg ten noorden van de oude stad Pincio heeft een mooi uitzicht over Rome. Het prachtig panorama reikt van de koepel van de Sint-Pieter tot aan het Vittoriano. Alweer een leuke plek om te genieten van de ondergaande zon! Op de top van de berg ligt het park Villa Borghese, waar je even kan genieten van de rust en de schaduw. Eveneens kunnen kunstliefhebbers terecht in “Galleria Borghese”, wat een kunstmuseum in de voormalige Villa Borghese Pinciana waar ze verschillende beeldhouwwerken en schilderijen tentoonstellen.

Rome citytrip

Het prachtige uitzicht van Caffé del Pincio

4. Italiaanse gezelligheid op de Piazza del Popolo

Na een bezoekje aan de Spaanse trappen, de piazza navona en het uitkijkpunt Pincio daal je af naar het reusachtige plein Piazza del Popolo. Dit zogenaamde ‘plein van het volk’ is een trekpleister voor toeristen vanwege de impressionante gebouwen en amusante sfeer. Er bevinden zich hier vaak enkele straatartiesten die zich proberen in de kijker te zetten met hun muziek of acrobatische kunsten.

 5. Gegarandeerd shopplezier in de Via del Corso

Deze lange weg tussen Piazza Venezia naar de Piazza del Popolo is één van de bekendste en grootste winkelstraten in Rome. Wie zijn portie geschiedenis heeft gehad, kan hier alvast even zijn zinnen verzetten!

Hieronder vind je onze wandelmap doorheen Rome voor dag 2

Dag 3: Laat je onderdompelen in de geschiedenis van de Rooms-Katholieke kerk

1. Het bewaakte Castel Sant’Angelo en de Engelenbrug


Het is persoonlijk één van onze favoriete plekje in Rome. Gelegen langs de Tiber ligt dit oude mausoleum. Dit kasteel wordt verbonden met de andere zijde van de stad via de Engelenbrug. Deze fotogenieke brug wordt bewaakt door verschillende engelenbeelden die in de 17deeeuw gemaakt werden door Bernini’s leerlingen.

Tip: Zeker een aanrader bij zonsondergang vanwege de mooie reflectie van de Engelenburg!

Rome citytrip

Castel Sant’Angelo en de Engelenbrug – één van de bezienswaardigheden in Rome

2. Vaticaanstad, het enclave van Italië


Wie een bezoekje aan Rome brengt, moet zeker Vaticaanstad en het Vaticaan aan zijn lijstje toevoegen. Deze kleinste onafhankelijke staat is de thuisbasis van de paus waar je eveneens al zijn rijkdom en welvaart kan aanschouwen. Het vormt tot op heden nog steeds één van de belangrijkste plekken voor het Rooms-Katholieke geloof.

 Hier alles over onze citytrip naar Venetië!

Rome citytrip

Vaticaanstad Rome

Hieronder vind je onze wandelmap doorheen Rome voor dag 3

 

Pin deze praktische blog & save het voor later!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

3 Reacties

 • Antwoorden Wouter 18 mei 2019 at 22:49

  Woow leuke tips, hiermee kunnen we weeral onze volgende rondreis voorbereiden

  • Antwoorden Lesley 15 juli 2019 at 21:41

   Super leuk om te horen! Heel veel plezier in het mooie Rome 😀

 • Antwoorden maggiore.be 21 september 2019 at 12:42

  Wat een prachtige foto’s! Rome is één van de mooiste Europese steden, dat is een feit.

 • Geef een Antwoord.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.