Duitsland

De 5 leukste Instagram hotspots van Berlijn

17 augustus 2019

De meest moderne Instagram hotspots van Berlijn, check! Berlijn is de levendige hoofdstad van Duitsland die zowel op vlak van geschiedenis, architectuur als op cultureel vlak een enorm interessante plek is. De meeste onder jullie kennen de stad van de verhalen van WOII waarbij de stad in 2 delen werd gesplits, Oost- en West-Berlijn, door middel van een muur. Er zijn nog menig elementen zichbaar in de stad waar het groeipatroon en de verwikkelde geschiedenis van de stad naar voren komt. Verder heeft Berlijn verschillende prachtige plekjes waar veel fotografen en liefhebbers zich kunnen uitleven.

Onze 5 favoriete moderne Instagram hotspots van Berlijn 

De Tempodrome, next level ‘circustent’

Dit prachtige moderne gebouw doet vaak denken aan een futuristische versie van een ‘circustent’. De Tempodrome dient als multifunctionele evenementenlocatiein Berlijn, van concerten tot conferenties. De oprichtster Irene Moessinger opende dit indrukwekkende architecturale gebouw in 1980 aan de westkant van de Potsdamer Platz. De interessante vorm van het gebouw wist reeds vele fotografen te bekoren!

Adres: Möckernstraße 10, 10963 Berlijn, Duitsland

hotspots van Berlijn

Je zal wel je klimkunsten moeten bovenhalen

Streetshot aan Potsdamer Platz

Postdamer Platz is één van de bekendste, grootste en drukste pleinen van Berlijn. Het verkeer dat langs je heen rijdt, de enorme moderne gebouwen en uiteraard de geschiedenis maken deze plek een interessante locatie om te bezoeken als je in Berlijn bent. Reeds in de tweede wereldoorlog was Potsdamer Platz al een belangrijk zakencentrum van Berlijn. Helaas is er tijdens de oorlog veel van het plein verloren gegaan. Momenteel staat er in een zijstraat van de Postdamer Plats nog een verlaten grenswachttoren uit de tijd van de Koude oorlog.

Tip: Als je hier bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan het Panoromapunkt. Hier vind je de snelste lift van Europa die je in ‘no-time’ (lees in 20 seconden) naar 100 meter hoogte brengt. Van hieruit heb je een indrukwekkend uitzicht over de Brandenburger Tor, Tiergarten, Reichstag en uiteraard Potsdamer Platz.

Adres: Postdamer Platz 1, 10785 Berlijn, Duitsland

Station Rathouse Steglitz, de gele parel van Berlijn

Het hoeven niet altijd impressionante moderne gebouwen te zijn die een indruk nalaten. Soms moet je het niet te ver zoeken. Dit is het geval bij het befaamde metrostation ‘Rathaus Steglitz’. Zoals de naam het zegt, ligt deze S-Bahn nabij het centrum van Steglitz. Dit metrostation werd volledig in de kleur geel ingericht en is werkelijk een streling voor het oog. Strakke lijnen, felle kleuren en long-exposure shot, doesn’t sound bad huh!

Adres: Station Rathouse Steglitz, 10785 Berlijn, Duitsland

Galerie Lafayette, duizelingwekkende architectuur

Instagram hotspots van Berlijn nummer 3! Deze prachtige galerie, die verschillende luxueuze winkels huisvest, is gelegen tussen Gendarmenmarkt en U-französichestraße. Zijn uiterlijk met gladde glazen raampartijen geven niets prijs van wat er binnenin dit prachtige gebouw te vinden is. De chicste winkelstraat van Berlijn is niet enkel voor shoppingqueens een gegeerde locatie, ook vinden fotografen hier zeker hun ding.Menig figuren die in elkaar kronkelen en een prachtig complementair geheel als resultaat.

Adres: Friedrichstraße 71, 10117 Berlijn, Duitsland (MEOCLINIC – Privatpraxen und Privatklinik in Berlin Mitte)

hotspots van Berlijn

Galeries Lafayette, duizelingwekkende architectuur

Het futuristische Marie-Elisabeth-Lüders-Haus

Prepare your wide-angle lens! Onze laatste Instagram hotspots van Berlijn. Deze populaire en eveneens ‘futuristische’ locatie is een niet te missen fotografische hotspot in Berlijn. De 2 delen van enerzijds het Paul-Löbe-Haus en anderzijds Marie-Elisabeth-Lüders-Haus symboliseren de eenheid van Oost- en West-Duitsland. Verder maken deze, samen met de bondskanselarij, deel uit van de “federale rij”, wat een architectonisch symbool van de Duitse eenheid is.

Tip: Na je bezoek aan dit architecturale hoogstandje, kan je doorlopen naar Reichstag. In dit Duits parlementsgebouw uit 1894 kan je helemaal tot boven gaan en genieten van een panoramisch uitzicht.

Adres: Adele Schreiber Kriegel Strasse 1, 10117 Berlijn, Duitsland

hotspots van Berlijn

Architectuur op zijn best

hotspots van Berlijn

S – Y – M – M – E – T – R – I – E

 

 Op zoek naar de populairste bezienswaardigheden in Berlijn? Ga dan zeker eens kijken naar dit artikel.

 

Pin deze praktische blog & save het voor later!

 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.