fbpx
Guadeloupe

De 9 mooiste stranden van Guadeloupe (Grande-Terre en Basse-Terre)

14 januari 2022
Îlet du Gosier Guadeloupe

Deze prachtige archipel gelegen in de Caribische zee bevat enorm mooie stranden. Het type dat je tegenkomt in de boekjes. Een turquoise zee, grenzend aan een hagelwit of zwart strand, met wiegende palmbomen op de achtergrond. Picture perfect! Het (hoofd)eiland van Guadeloupe kunnen we indelen in 2 delen. Het oostelijke deel, ookwel gekend als Grande-Terre en het westelijke deel Basse-Terre. Deze twee delen bevatten een totaal verschillende vegetatie en zelfs een ander klimaat! Daarom maken we in deze oplijsting met de mooiste en meest exotische stranden van Guadeloupe een verschil op basis van locatie.

De mooiste stranden van Grande-Terre, Guadeloupe

Het meest populaire deel van Guadeloupe kan wel Grande-Terre zijn. De reden hiervoor? Zeer goede wegen, die alle oostelijk gelegen delen van het eiland goed verbinden. Verder bevat Grande-Terre ook de meeste ‘klassieke’ hagelwitte stranden en zijn de voorzieningen hier top! Dit is uiteraard altijd een persoonlijke mening, want onze voorkeur ging stiekem toch naar Basse-Terre, aangezien dit het groene en tropische deel is van Guadeloupe met intrigerende natuur en spectaculaire watervallen! Ieder zijn ding!

mooiste stranden van Guadeloupe

Trou a Man Loui Guadeloupe

Laten we starten met Trou a Man Loui als nummer 1 van onze lijst “mooiste stranden van Guadeloupe”. Deze verborgen parel is gelegen in het zuidelijke deel van Grande-Terre. Verwacht je hier niet aan een uitgestrekt strand, maar aan een kleine tropische baai met een schattig strand omringd door groen. Veel toeristen komen hier niet. De mensen die naar dit strandje komen, zijn ofwel locals ofwel mensen die het eiland goed kennen. Wij hebben dit magische plekje gevonden door goede Google skills. Als je ‘Trou man a loui’ in Google Maps intypt, kom je terecht op een soort van weiland, waarbij je even door een wat beboster deel moet afdalen. Binnen 5-10 minuutjes zal je dit prachtige strandje zien. Via de rotsen geraak je hier makkelijk. Hou er rekening mee dat de zon in de late namiddag achter de bomen gaat, waardoor het strand in de schaduw komt te liggen.

Kenmerken: kleinschalig, ongekend, wit zandstrand, omringd door rotsen

Guadeloupe6
Trou a man loui
mooist stranden Guadeloupe

Plage Bois-Jolan

Van schattig en onbekend, naar grootschalig en bekend! Het strand van Plage de Bois Jolan is een zeer gekend strand zowel onder de lokale bevolking als bij toeristen. Dit strand kan je terugvinden tussen Sainte-Anne en Saint-François. Het is een langgerekt hangelwit strand waar je een plekje kan vinden in de schaduw van de beplanting. In de weekends en op woensdagen kan het hier best druk worden, aangezien hier vaak families met kinderen komen.

Kenmerken: grootschalig, wit zandstrand, populair onder toeristen en lokale bevolking, maar eveneens één van de mooiere standen in Grande-Terre

DSC08965
DSC07999
mooiste stranden van Guadeloupe
DSC07986

Plage de Anse à Jacques (Plage de Petit Havre)

Het strand van Anse à Jacques ligt ten oosten van het grotere broertje Plage de Petit Havre. Dit strand is wederom niet impressionant vanwege zijn grootte maar wel vanwege zijn charme. Het is een soort baai waar je rustig kan zwemmen en genieten van de zon. Dit strand is eveneens vele rustiger dan Plage de Petit Havre.

Kenmerken: gezellig, rustig, wit zandstrand

Plage de anse a Jacques guadeloupe mooiste stranden van Guadeloupe

Plage de la Caravelle

 Wij noemen dit het ‘Club Med strand’. Aangezien deze luxueuze hotelketen zich aan dit strand bevindt. Ik moet toegeven, ze hebben hun locatie spotting goed gedaan! Dit strand wordt vaak als één van de mooiste van Grande-Terre benoemd, aangezien het zowat alles in zijn mars heeft. Een lang hagewit strand dat perfect onderhouden wordt, een hele rij palmbomen en op de achtergrond een heerlijk water. Het enige nadeel van dit strand is dat het heel moeilijk bereikbaar is, tenzij je logeert in het Club Med resort uiteraard.

Kenmerken: prachtig idyllisch wit zandstrand, uitgestrekt, moeilijk bereikbaar

Plage de Caravelle Guadeloupe mooiste stranden van Guadeloupe

Waarom niet Plage de Sainte-Anne Guadeloupe?

Je zal misschien wel merken dat Plage Saint-Anne Guadeloupe niet in dit lijstje staat. We bezochten dit strand wel degelijk maar vonden dit veel te druk, waardoor we dit niet hebben geïncludeerd in dit artikel.

Plage de Saints-Anne Guadeloupe mooiste stranden van Guadeloupe

 

De mooiste stranden van Basse-Terre, Guadeloupe

Tijd om het westelijke deel van Guadeloupe te verkennen! Basse Terre wordt gekenmerkt door de vulkaan La Soufrière en het Nationaal Park de Guadeloupe die samen zorgen voor het tropisch groene karakter. In Basse-Terre vind je ook zwarte zandstranden, die niet te vinden zijn in Grande-Terre. Uiteraard zijn hier ook witte zandstranden en stranden met rotsen te vinden. We sommen graag onze favoriete stranden van Basse-Terre op!

Plage de Grande-Anse Trois Rivières

Vraag me niet waarom, maar een vulkanisch zwart strand (black beach) staat al enkele jaren op mijn lijstje. In Tenerife konden we er al enkele aanschouwen maar nog nooit in de Caraïben dus hoog tijd om hierin verandering te brengen! Er zijn verschillende zwarte stranden te vinden in Basse-Terre maar helaas zijn ze niet allemaal even mooi. Plage de Grande-Anse in Trois-Rivières bleek onze ultieme nummer 1 te zijn! Het zand is echt zeer donker en ook de ligging van het strand is gewoonweg geweldig. Er is mogelijkheid om je wagen te parkeren en dan hoef je enkel nog te genieten van je ontspannend dagje aan het strand.

Kenmerken: mooiste zwart strand (in onze opinie), langgerekt, mooie omgeving

Grande anse Trois rivieres
Grande anse Trois rivieres
Grande anse Trois rivieres

 

Plage de la Perle

Ons favoriete wit strand in Basse-Terre is zonder twijfel Plage de la Perle. Gelegen in het noordelijke deel, net boven het befaamde Plage de Grande-Anse ligt dit magische strand. Dit strand is populairder bij de lokale bevolking ten opzichte van de toeristen. Die gaan sneller naar Plage de Grand-Anse. De rust en groene omgeving zorgen voor de ideale combinatie!

Kenmerken: mooiste wit zandstrand van Basse-Terre, rustig, lokaal, uitgestrekt

Plage de la Perle Guadeloupe
Plage de la Perle Guadeloupe
Plage de la Perle Guadeloupe

Plage de Grande-Anse

Zonder twijfel is Plage de Grande-Anse het populairste strand van Basse-Terre Guadeloupe. Als je afbeeldingen ziet van langgerekte witte stranden in Guadeloupe is de kans groot dat dit strand wordt geafficheerd. Veel toeristen vinden dit één van de mooiste stranden van Guadeloupe, onze voorkeur ging naar enkele minder toeristische stranden. Het is groot, heel groot en ideaal om te genieten van een ondergaande zon. Maar hou er rekening mee dat het hier best druk kan worden!

Kenmerken: het meest populaire en langste strand van de eilanden van Guadeloupe, ideaal voor zonsondergang

Plage de la grand anse Guadeloupe

Plage de Malendure

Dit strand is voornamelijk gekend vanwege de hoge kans om schildpadden te spotten. Je het een Plage de Malendure en een Petit Plage de Malendure. Dit tweede strand is zuidelijk gelegen van het grote strand van Malendure. Het is dus een beetje wat je wil. Petit Malendure is, zoals de naam het zegt, klein. Het Plage de Malendure is een groter strand waar ook alle fasciliteiten aanwezig zijn zoals restaurants, verhuur van snorkels, kajak,… Ze liggen maar enkele tientallen meters van elkaar dus je kan zelfs afwisselen!

plage de Malendure mooiste stranden van Guadeloupe

Wanneer kan ik best schildpadden zien in Plage de Malendure?

De schildpadden zijn er altijd. Je hebt de grootste kans om ze te zien in de ochtend, tussen 7-11 uur. De reden hiervoor is dat de temperaturen nog niet te hoog zijn en ze rustig aan het grazen zijn. Ga zeker ook eens kijken in de schaduw van de boten die er liggen. Verder volgen de schildpadden vaak een soort patroon. Ze starten aan de koraalriffen van Plage de Petit Malendure en gaan zo vervolgens langs de kust verder tot de rotsen aan het restaurant Le Rocher de Malendure. Dit is eveneens ook een aanrader om te gaan eten!

plage de Malendure
P1060906
De auto parkeren aan Plage de Malendure

Het grote nadeel aan Plage de Malendure is dat dit strand vrij toeristisch is en kampt met een parkeerprobleem. Het is hier regelmatig vechten om een parkeerplekje in hoogseizoen te bemachtigen. Gouden tip: wees er vroeg bij! Vervolgens zijn ook verschillende parkeerplaatsen betalend, zo betaal je 1 euro per uur. Dit was de enige locatie in Guadeloupe waar we moesten betalen om te parkeren.

Kenmerken: ideaal om te snorkelen en schildpadden te spotten, perfecte plek voor zonsondergang, zwart vulkanisch strand

Plage de Bananier

Het laatste strand in de lijst van mooiste stranden van Guadeloupe, Basse-Terre is Plage de Bananier. Niets groot of speciaal, maar gewoon een heel schattig klein strandje. Het is zo een plek waar je meteen de lokale ‘vibes’ zal opsnuiven. Het is dichtbij de hoofdbaan gelegen dus ideaal om even een korte tussenstop te houden en op adem te komen.

Kenmerken: charme, kleinschalig, lokaal, wit zandstrand

Andere eilanden in Guadeloupe met prachtige stranden

Guadeloupe bestaat uit 2 hoofdeilanden en 3 verschillende kleinere eilanden (Marie-Galante, La Désirade en Les Saintes). Wij bezochten Îlet du Gosier, Marie Galante, Les Saintes en I’llet du Gosier in Grand-Terre. Vervolgens zullen we ook van deze eilanden de mooiste stranden even opsommen voor jullie!

Îlet du Gosier Guadeloupe

Îlet du Gosier Guadeloupe, een mini paradijs

Îlet du Gosier

Gelegen voor de kust van Le Gosier, een oostelijk gelegen stadje dichtbij de hoofdstad Pointe-à-Pitre, ligt dit paradijselijke eiland. Groot is het niet en je kan ook niet helemaal rond wandelen aangezien de begroeiing vrij dens is. De kleinschaligheid en makkelijke bereikbaarheid maakt dit een geliefde plek om tot rust te komen. Je kan aan de pier van Anse Tabarin het lokale bootje nemen en op nog geen 10 minuten sta je op Ilet du Gosier. Heen en terug kost dit 5 euro dus is best oké qua prijs. Wie het liever wat sportiever aanpakt, kan ook gerust naar het eiland zwemmen of kanoën.

Îlet du Gosier Guadeloupe

Marie-Galante

Het grootste zusje van het hoofdeiland van Guadeloupe is Marie-Galante. Je neemt de boot in Pointe-à-Pitre aan de haven en na 60 minuten arriveer je op het eiland van Marie-Galante. Dit eiland is perfect voor een dagtrip. Als je het graag wat rustiger aan wil doen, kan je hier 2 dagen verblijven. Buiten de verschillende destillerijen van Rum zijn er op Marie-Galante ook enkele prachtige stranden te ontdekken.

 • Plage de la Feuillère: dit strand is vooral gekend onder de kitesurfers en heeft lettelijk alles in zijn mars voor een perfect fotoplaatje!
 • Anse Bamboo: dit kleine strand gelegen in het zuidelijk deel van het eiland is gewoonweg charmevol.
 • Anse du Vieux Fort: dit lang strand deed me wat denken aan Kelingkings beach in Nusa Penisa Indonesië. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het minder impressionant was maar toch wist het ons wel te bekoren.
mooiste stranden Marie Galante
mooiste stranden van Guadeloupe
DSC08012

Les Saintes Guadeloupe

Terre-de-Haut en Terre-de-Bas worden vaak bezocht als men in Basse-Terre verblijft. Je kan de boot nemen in Trois-Rivières en op 30 minuten sta je op de mooie eilanden van Les Saintes. Hier kan je je transport regelen.

 • Plage de Pain de sucre: zonder twijfel het populairste en mooiste strand
 • Plage de Pompierre: lang strand met honderden palmbomen. Let wel op dat hier meestal een stevig windje staat. Dit strand is ideaal als je even wil lunchen aan één van de tafels daar.

Les Saintes stranden Guadeloupe

Plage de Pompiers

Plage de Pompiers Marie Galante

 Ben je nog op zoek naar de mooiste watervallen in Guadeloupe? Lees hier al onze praktische tips over meest indrukwekkende watervallen van het eiland!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

2 Reacties

 • Antwoorden Els hartog 3 mei 2022 at 03:33

  Bedankt voor dit artikel!
  We zijn nog op Guadeloupe en hebben bijna alle tips en stranden uit dit artikel bezocht.
  Super!
  Plage de Bananier is echter geen wit strand, maar ook zwart! Vast een klein foutje in dit handige artikel

  • Antwoorden Yannick 10 juni 2022 at 21:49

   Dag Els,

   Heel leuk om te lezen! Veel plezier en we gaan dit aanpassen! Bedankt voor het aandachtig oog en de reactie!

  Geef een Antwoord.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.