Frankrijk

De beste Instagram hotspots in Parijs

22 juni 2019

Onze favoriete Instagram hotspots in Parijs, de stad van de liefde. Parijs is een enorm fotogenieke stad en bijgvolg een droom voor elke fotograaf of hobbyist. De oude historische gebouwen, de Franse sfeer die de stad uitstraalt, de vergulde bruggen, de koninklijke inrichting, eindeloze kunstwerken,.. maken van Parijs de ideale city trip.

 

Onze favoriete Instagram hotspots in Parijs 

De iconische plekjes vanuit een ander perspectief

De klassieke bezienswaardigheden in Parijs als Het Louvre, de Eiffeltoren, Arc du Triomphe, Sacré-Cœur en de Notre-Dame van Parijs blijven de belangrijkste bezienswaardigheden die je niet mag missen. De uitdaging bij deze wereldberoemde plaatsen is deze vanuit een ander perspectief te zien. Wees creatief en speel met verschillende hoeken om zo een leuk shot te pakken te krijgen! Op die manier ga je zeker en vast succes hebben met jouw foto’s van Parijs!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I CHALLENGE YOU, FIND 5 BEAUTIFUL STREETS WHERE THE EIFFEL TOWER IS PEEKING BEHIND THE CORNER ????⁣ ➳ A fun game to do! We managed to complete the challenge ?? Could you do it?? ⁣ P.S.: Can you tell I felt like a real Parisian in those lovely streets??⁣ ☝? What is the thing you love this most about Paris?? For me it is a combination of the dynamic vibe and endless historical buildings ❤️⁣ #discoveryoursmile #mytuimoment #paris ##parisinspo #belgianblogger #reisblogger #femaletravelblogger #thisisparis #france_photolovers #unlimitedfrance #parisfrance #parismonamour #hetisdemerckxinfrance #reisblogger #femaletravelblogger #inspiredtravelcouple #travelwithlove #couplewhotravel #couplesthattravel #couplettavels #coupletravelgoals

Een bericht gedeeld door Lesley van Loon (@lesleystraveldiary) op

Het schaduwspel bij het Louvre en het oude paleis

Iedereen kent het prachtige glazen gebouw van het Louvre. Het is, samen met de Eiffeltoren,één van de meest gefotografeerdeplaatsen van Parijs. Dit impressionant kunstmuseum is het grootste ter wereld en bevat meer dan 70 000 m2 oppervlakte voor zo’n 38 000 kunstwerken. Geef toe, dit zijn best indrukwekkende getallen en we doen er nog een schepje bovenop! Het Louvre is eveneens het drukst bezochte musuem ter wereldmet 8,1 miljoen bezoekers in 2017 op zijn teller.

 Fototip: Iedereen gaat voor het Louvre staan, maar wij vonden een uniek licht- en schaduwspel vanaf het oude paleis met het Louvre in de achtergrond. Artistiek, niet?

Instagram spot aan  Louvre

De Illumination show en gezichtsbedrog van de Eiffeltoren

Je bent niet in Parijs geweest als je geen bezoekje brengt aan de wereldbekende Eiffeltoren. Deze Instagram hotspots in Parijs is zowel overdag als ’s nacht is dit bouwwerk prachtig om zien. De inwoners van Parijs zijn enorm trots op hun paradepaardje, maar dit is niet altijd zo geweest. Wist je dat in het prille begin de Parijzenaars dit een verschrikkelijk lelijk bouwwerk vonden?

Een laatste weetje, het zou illegaal zijn om de Eiffeltoren ’s nachts te fotograferen, meerbepaald tijdens de Illumination show. De overheid zegt dat dit lichtspel valt onder ‘art work’ en dus auteursrechtelijk beschermd is.

Er zijn ontelbare fotogenieke perspectieven van de Eiffeltoren, maar onderstaande waren toch onze twee persoonlijke favorieten!

 Fototip: De brug ‘Pont de Bir-Hakeim’ ligt vlakbij de Eiffeltoren en levert vooral bij het vallen van de nacht een mooi resultaat op. Wie liever zijn foto neemt bij mooi daglicht (zonder al teveel toeristen in zijn frame) zal vroeg moeten opstaan. Een foto nemen aan de trappen van het Palais de Chaillot waarbij je de trappen als horizontale neemt, het doet mensen 2 x kijken!

Instagram hotspots in Parijs

Instagram hotspot de Eifeltoren

Instagram hotspots in Parijs

Een origineel beeld van de Eiffeltoren

Romantische vibes bij Carrousel Arc de Triomphe

Instagram hotspots in Parijs, nummer 4! Dit Parijse monument is dichtbij gelegen bij zowel het Louvre museum als de Champs-Elysees. Het is op één na de grootste boog ter wereld en een must-see. Ideaal om te combineren na je kunstzinnig bezoek aan het Louvre.

 Fototip: Tijdens zonsondergang komt de zon (in de zomer) net onder de boog van de Arc de Triomphe, wat in een prachtige romatnische flare als resultaat geeft!

Instagram hotspots in Parijs

Arc Du Triomphe

De kleurrijke bloemen van de basiliek ‘Basilique du Sacré-Coeur’

Deze wereldbekende basiliek ligt op de heuvel Monmartre. De Sacré-Coeur vormt niet enkel een populair oord voor pelgrims, maar is vanwege haar ligging en mooie witte verschijning ook een echte toeristenmagneet. Het witte uiterlijk komt tot stand door het gebruik van travertijn, wat een steensoort is uit het Franse Seine-et-Marne. De Sacre Coeur is 83 meter hoog, dus neem zeker een breedhoeklens mee.

 Fototip: Er zijn net zoals bij de Eiffeltoren verschillende leuke hoeken om de basiliek in beeld te brengen. In de zomer kan je de kleurrijke bloemen aan de ingang van de Sacre Coeur als voorgrond nemen, wat een leuke en dynamische foto als resultaat geeft.

Instagram hotspots in Parijs

De Sacre Coeur

Notre-Dame van Parijs langs het rustgevende water

De laatste Instagram hotspots gaat naar de Notre-Dame. Voor dit prachtige monument is 2019 al een triest jaar geweest. Op 15 april 2019 ontstond er een brand in de kerk waarbij het hele dak afbrandde. Geen getreur, de kerk wordt waarschijnlijk terug opgebouwd maar dit zal uiteraard even duren. Zelfs na de brand blijft de Notre-Dame een prachtig bouwwerk dat je eens gezien moet hebben.

 Fototip: Ga via de brug ‘Pont Saint-Louis’ naar de overkant van de Seine en speel met de vormen van de bomen om zo een leuk frame te verkrijgen.

 Lees hier alles over de best en hipste lunchplekjes in Parijs.

 Wisten jullie dat TUI België ook citytrips organiseert?

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.