Italië

De mooiste steden en streken van Italië

31 juli 2020

Italië heeft niet enkel dé beste keuken ter wereld, maar bevat eveneens de meest romantische steden, idyllische dorpjes en indrukwekkende landschappen. La Bella Italia heeft alles in zijn mars om je te trakteren op een deugddoende vakantie. Natuurliefhebbers gaan smullen van de besneeuwde bergtoppen, idyllisch blauwe meren en ruige kustgebieden. Alsook de citytrippers en cultuur enthousiastelingen zullen zich kunnen verdiepen in de historische en karakteristieke steden van Italië.

Wij lijsten graag de mooiste streken van Italië op!

 Pin deze praktische blog & save het voor later!

Mooiste Italiaanse steden van Italië, die je doen wegdromen

Italië heeft het grootste aantal plekken op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, namelijk meer dan 40 locaties! Daarom staat het niet zonder reden bovenaan het favorietenlijstje van vele reizigers. Een vakantie in Italië is nooit een slecht idee!

Rome, historisch genieten

Laten we starten met de hoofdstad van Italië, Rome. Het historische Rome lijkt op één groot museum met bijna op elke hoek van de straat een majesteus historisch gebouw. Het bestuurlijk centrum van de regio Lazio en de Città Metropolitana di Roma Capitale en eveneens één van de meest bezochte steden ter wereld.

 Laat ons jou helpen bij het plannen van jouw citytrip naar Rome.

De Stad der Kanalen, Venetië

De Stad der Kanalen is uniek in zijn soort! Gebouwd op een aantal zandbanken in een lagune wordt deze stad benoemd als één van de meest romantische steden ter wereld! Men zegt wel eens dat Italiaanse verfijndheid samen komt in deze stad. De kronkelende waterlopen langs de ranke herenhuizen en paleizen, de wirwar van steegjes en elegante brugjes, de ragfijne naaldkant in de boetiekjes, de maskers van papier-maché, het glaswerk,… zijn zaken die jaarlijks menig toeristen naar Venetië doen afreizen.

 Alle nodig informatie over jouw citytrip naar Venetië vind je hier.

Venetië Italie stedentrip

Florence/ Firenze, het kloppend hart van de Italiaanse kunst 

De hoofdstad van Toscane is één van de belangrijkste cultuursteden van Europa. De heerschappij van de machtige Famiglia di Medici heeft ervoor gezorgd dat Firenze tot ongeveer het jaar 1730 het culturele en intellectuele hart van Europa was. Zij zijn grotendeels verantwoordelijk voor de ontelbare renaissancekunstwerken, kunsthistorische schatten en paleizen. Kunstliefhebbers, this is the place to be!

 

Florence

Milaan, de tweede stad van Italië

Men kan niet ontkennen dat Italië buiten zijn overheerlijke keuken, ook gekend staat vanwege zijn wereldbekende mode. Maar er is meer dan winkelen alleen, deze hippe stad bevat  een heleboel indrukwekkende gebouwen, mooie parken en gezellige wijken. Met zijn 4 miljoen inwoners behoort Milaan samen met Rome, Florence, Venetië en Napels tot de populairste stedentripbestemmingen van Italië.

Milaan Italië

Verona, de stad van Shakespeare

Deze prachtige stad is gelegen in het noorden van het land. Vele kennen Verona als de stad van het verhaal van Shakespeare’s Romeo & Julia. Het is een romantische stad gelegen aan de rivier de Adige en verder is de arena een Romeins amfitheater waar in de zomermaanden prachtige opera’s opgevoerd worden. Als laatste, wist je dat de historische binnenstad van Verona op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat?

Verona

Napoli (Napels), een verrassende Zuid-Italiaanse stad 

Napels is de stad van de Vesuvius, van de grote Caruso en de mooie Sophia Loren, van de echte pizza en de sterkste espresso. Deze havenstad is de derde stad van Italië en de grootste van de Mezzogiorno. Minder prestigieus dan Rome of Verona, maar de stad heeft een prachtig historisch centrum met indrukwekkende paleizen en bijzondere volkswijkjes.

Napoli Italie

De mooiste portici van Bologna

Deze prachtige stad heeft de oudste universiteit van Europa. Dit is één van de redenen waardoor de stad bedekt is met bijna veertig kilometer aan antieke arcades. Deze portici beschermen je tegen de felle zon, (mot)regen en geven de stad bovendien een unieke uitstraling. Vroeger, lees rond 1300, was Bologna één van de 10 grootste steden in Europa! Verder zijn er voor wie goed zoekt verschillende grachtjes die zich doorheen de stad kronkelen. Vandaar de bijnaam ‘het Amsterdam van Italië’ soms in de mond wordt genomen.

Bologna

Processed with VSCO with a6 preset

Siena, Toscane op zijn best

Gelegen in het fantastische Toscane is Siena misschien iets minder bekend in vergelijking met bovenstaande grootsteden. De middeleeuwse gebouwen en sfeer zijn verbazingwekkend goed behouden waardoor je meteen wordt meegenomen in het verleden. Qua ligging is Siena verspreid over drie heuvels waardoor de verschillende delen hun eigenheid wisten te ontwikkelen. Must do in Siena? De beroemde paardenrace, de Palio!

 

Italiaanse streken die tot de verbeelding spreken ‘Il Bel Paese’

Amalfi kust (Costiera Amalfitano), de mooiste kust van Italië 

Onze all-time favorite! Gelegen in de provincie Salerno en ten zuiden van Napels ligt een stukje hemel op aarde, de Amalfi kust. Wees voorbereid op eindeloze uitzichtpunten en de meest kleurrijke dorpjes die slapen tegen de berghellingen. Amalfi heeft niet voor niets een plekje gekregen op het UNESCO-erfgoedlijst. Geef toe Italiaanse pizza eten met een uitzicht op helderblauw water en afgelegen strandjes, sounds good right?

Amalfi kust

De mooiste Italiaanse landschappen van Toscane

De meest idyllische en typerende Italiaanse landschappen zijn te vinden in Toscane. Cipressen domineren de golvende heuvels zijn en zijn eveneens het symbool van Toscane. Ze werden onlangs zelfs bijgeschreven op de lijst van het UNESCO werelderfgoed! De Romeinen beschouwden de cipres al als een heilige boom, als een symbool voor eeuwig leven. Verder is Saturnia een echte spa bestemming en wist hiermee de regio nog meer op de kaart te zetten. Als laatste is deze regio bekend vanwege de Chianti Classico streek, waar je kan genieten van unieke wijnen.

Toscane Italië

Sicilië, van maffiadorpen tot zoutvlaktes

Het grootste eiland van de Middellandse zee heeft enorm veel in zijn mars, gaande van maffiadorpen, baroksteden tot verlaten stranden. Wie wil genieten van een legendarische roadtrip zal Sicilië zeker weten te smaken. Dwalen door historische Griekse tempels tot genieten van de zon tussen de flamingo’s op een zoutvlakte. Vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan de hoofdstad Palermo en de vulkaan de Etna!

 Lees hier meer over het diverse Sicilië.

Palermo Italië

De Dolomieten (Zuid-Tirol), het andere Italië

Deze regio, gelegen in het noorden van Italië, bevat één van de mooiste bergketens ter wereld. De veelzijdige natuur met lange valleien, stijle kliffen en rotsige wanden in en rondom de Alpentoppen maken van Zuid-Tirol een ideale vakantiebestemming. In de noordelijkste provincie van Italië gaan alpiene tradities hand in hand met mediterrane levensstijl, culturele veelzijdigheid en de bergen van UNESCO-werelderfgoed de Dolomieten.

Dolomieten Lago di Braies

Droneshot Lago di Braies

 Op zoek naar de mooiste meren in Zuid-Tirol, wij helpen je graag verder.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.