Nederland

De nieuwste hotspots in Eindhoven 2020

6 september 2020

Eindhoven is een hippe, creatieve en innovatieve stad die elk jaar weer wat leuke adresjes aan zijn lijst mag toevoegen. Deze nieuwste hotspots mogen niet ontbreken aan jouw weekendje in de ‘Lichtstad’. Eindhoven is één van de weinige plaatsen waar je na amper 1 jaar een heel ander ‘gezicht’ van bepaalde stadsdelen zal terugvinden. Strijp-S is hier een perfect voorbeeld van, zo kregen oude fabrieken een nieuwe bestemming die in ‘no time’ wisten uit te groeien tot echte hotspots!

Je lees het goed, de ‘Lichtstad‘. Velen denken dat de stad deze naam te danken heeft aan Philips. Eigenlijk is deze oorspronkelijk afkomstig van de aanwezige luciferindustrie. In deze voormalige kleine en arme stad werden lucifers gemaakt voor de populaire sigaren.

Wij nemen je graag mee langs de nieuwste en leukste plekjes in Eindhoven, die je nog niet kende!

De nieuwste adresjes voor een weekendje weg

De Bergen

In dit oudste gedeelte van de stad zullen koffie lovers en shopping queens hun gangen kunnen gaan. ‘De Bergen’ vormen namelijk een echte hotspot aan koffiebars en leuke boetiekjes. Enkele voorbeelden van niet te missen koffiebars zijn Lucifer, Bean Brothers en Meneer De Boer. In deze artistieke en charmante straatjes zijn er ook verschillende boetiekjes gelegen als Label, Deense Kroon en nog vele meer. Last but not least, er zijn hier verder nog verschillende kunstgalerijen te vinden die je artistieke ziel zullen prikkelen.

 Lees hier meer over de beste koffiebars van Eindhoven.

Eindhoven Lucifer koffie

(Dinner in) Motion (Imagination Experience)

Eindhoven is werkelijk ‘the perfect match’ als het over technologie gaat. Met hun nieuwste project ‘Motion – Imagination Experience‘ word je meegenomen in de wondere wereld van licht en fantasie. Deze projectieshow doet je hoofd tollen en dompelt je onder in een heel andere wereld. Deze vorm van kunst is voor een groot publiek toegankelijk en is eveneens prachtig om visueel vast te leggen.

Dinner in Motion is zonder twijfel het meest unieke restaurant van Eindhoven. Dit culinair 360 graden restaurant zal je zintuigen prikkelen met lichtprojecties die je meenemen naar ‘hogere sferen’. Restaurant Guru 2019 beveelt Dinner in Motion ook sterk aan.

Adres: Piazza 64, 2e verdieping, 5611 AE, Eindhoven

Meer info? https://www.dinnerinmotion.nl 

@hetisdemerckxHet leek wel een droom…?✨ IG: @hetisdemerckx ##euphoria ##hotspot ##belgie ##tiktokbelgie ##belgium ##tiktoknederland ##eindhoven ##photographer ##fyp♬ feel something – bea miller – valen.carp

Downtown Gourmet Market

Hier kan je werkelijk de hele avond spenderen met de meest uiteenlopende gerechten, gaande van de lekkerste sushi van Eindhoven tot Russische dumpings die je smaakpapillen zullen weten te verrassen. Het concept van Downtown Gourmet Market is sinds 2017 een gevestigde waarde in de binnenstad en herbergt zo’n 21 leuke eetplekjes. De sfeer zit hier werkelijk altijd goed en je kan zowel binnen als buiten genieten van de geweldige gerechtjes en uitbundige atmosfeer!

Adres: Smalle Haven 2-14, 14a, 24 5611 EJ Eindhoven

Meer info? https://www.downtowngourmetmarket.com

Downtown Gourmet Market Eindhoven

Mooie Boules 

Dit voormalig studentenrestaurant is het allereerste ‘jeu de boules-foodhal’ van Eindhoven. Ja hoor, Eindhoven did it again . Gelegen in het leukste deel van Eindhoven, namelijk De Bergen, vormt Mooie Boules een ontmoetingsplek waar je je competitiegeest kan bovenhalen bij een spelletje “jeu de boules” (petanque). Uiteraard moet je tijdig wat bijtanken en probeer eveneens één van hun lekkere gerechtjes. Het menu werd namelijk opgesteld door Ron Blauw, een bekende Nederlandse chef kok die alsook trotse eigenaar is van verschillende sterren restaurants.

Adres: Kleine Berg 12, 5611 JV Eindhoven

Kostprijs: 12.5 euro voor een spel van 3 kwartier

Meer info? https://www.mooieboules.nl/?page_id=14208

mooie boules Eindhoven

FIFTH (NRE)

De nieuwste, misschien niet meer zo ‘secret’ hotspot van Eindhoven, FIFTH. De naam zegt het zelf, deze locatie brengt 5 concepten bij elkaar, die elkaar sinds 2019 versterken.

Eindhoven fifth

Eindhoven the fifth

Je vind hier:

  • lekkere zelfgebrande koffie bij The Roast. Graag wat koffie mee voor thuis? Dat kan zeker! Verder organiseren ze ook workshops om jouw ‘koffie skills’ tot een hoger niveau te tillen.
  • ook voor zakelijke activiteiten of bijeenkomsten kan je terecht bij FIFTH. The Room bevat enkele unieke vergaderzalen waar de uit baksteen opgetrokken fabrieksarchitectuur werd bewaard.
  • The Bar is ongetwijfeld de ‘eyecatcher’ van FIFTH, gewoon bijpraten met een fruitige coctail. Meer heeft een mens toch niet nodig?
  • The Stage en The Main zijn de plek waar alle optredens en evenementen doorgaan. A lot of memories are made here 😉

Eindhoven Fifth

Het is wederom een prachtig voorbeeld van hoe deze industriële plek daterend uit 1989 werd omgevormd tot een jeugdige multifunctionele plek waar werkelijk al je zintuigen getriggerd zullen worden.

Adres: Gasfabriek 5, 5613 CP Eindhoven

Meer info? https://www.fifthnre.com

 

Woensel-West

Mensen die Eindhoven een beetje kennen, weten dat Woensel-West vroeger niet meteen een ‘go to place’ was. Deze volkse buurt was vroeger in de ban van criminaliteit en werd liefst zoveel mogelijk vermeden. Maar tijden veranderen! De stad gaf deze buurt een nieuwe bestemming, alsook een toekomst voor beginnende kunstenaars, jonge gezinnen, creatievelingen,… Ga zeker eens langs de Edisonstraat, hier bevinden zich enkele kleine maar leuke winkeltjes waar ze producten een tweede leven geven. Hier gaat werkelijk niets verloren, zo heb je een bakker ‘Over van Bekkers’. Het brood dat in de bekende bakker ‘Bekkers’ niet meer verkocht wordt, verkopen ze hier aan een klein prijsje.

Eindhoven Woensel west

 Vintageliefhebbers opgelet! YATVA – Yetunde & The Vintage Alternatives is in deze buurt gelegen (alsook dichtbij Strijp-S) en vormt de grootste vintage winkel van heel Eindhoven. Het is een echt walhalla van vintage vondsten, gaande van handtassen tot juwelen en kleding.

Adres: Edisonstraat 144, 5621 HT Eindhoven

Eindhoven vintage winkel

Eindhoven grootste vintage winkel

Stadsoase/PHOOD

Stadsoase de Zomertuin werd in het leven geroepen in de zomer van 2020. Op fietsafstand van het centrum kan je deze oase van rust met een vleugje tropische vibes vinden. Het Campinaterrein werd omgetoverd tot een pop-up stadsoase in botanische sferen. Deze Zomertuin geeft je instant een echt zomergevoel en vormt de uitgelezen plek om even te komen ‘chillen’ met vrienden. Eten kan bij PHOOD, De Frietfabriek, The Fish Market of De Pizzafabriek, keuze genoeg!

Stadstuin Eindhoven

Neem zeker ook een kijkje op hun agenda, want in de Stadsoase worden er regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd.

Adres: Hugo van der Goeslaan 2-03, 5611 Eindhoven

Meer info? https://stadsoasedezomertuin.nl

Stadstuin Eindhoven PHOOD

De hipste en meeste trendy hotels van Eindhoven

The Match 

De naam verklapt een beetje over het vorige leven van dit creatieve hotel. Hotel The Match was vroeger een luciferfabriek en is gelegen in het hart van De Bergen, wat ons favoriete deel van de stad is. Het hotel is ‘vers van de pers’, aangezien het werd geopend in 2019. Hun slogan ‘Check in. Stay out.’ is geen Nederlandse botheid, hiermee willen ze graag dat je de stad induikt om ze de charme van Eindhoven te leren kennen.

Adres: Kleine Berg 43, 24 5611 EJ Eindhoven

Overnachten in The Match Eindhoven kan al vanaf €57

Hotel The Mach Eindhoven

 

 

The Student Hotel 

Een ander jeugdig en hip hotel in de stad is ‘The Student Hotel’. Dit is een hotelketen die op verschillende locaties in Nederland, België en Frankrijk te vinden is. Hippe en trendy kamers die jouw verblijf net dat tikkeltje meer geven. En als je wat geluk hebt, slaap je op één van de hoogste verdiepingen met een indrukwekkend uitzicht over de stad. Zoals de naam het zegt, kan je hier ook wonen als student voor ongeveer €650,-.

Adres: Stationsweg 1, 5611 AA Eindhoven

Overnachten in The Student Hotel kan al vanaf €73

the student hotel Eindhoven

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.