Duitsland

Düsseldorf ontdekken – cultuur, geschiedenis, kunst en architectuur

26 mei 2019

Düsseldorf, een stad die vooral gekend is vanwege zijn ligging aan de Rijn en gezellige kerstmarkten maar meer in zijn mars heeft. Wist je dat 40% van de stad ingenomen wordt door natuur en parken? Dit gegeven wilt de stad de komende jaren nog meer uitbreiden en heeft nog verschillende ambitieuze toekomstplannen! Ze zouden een volledige “groene ring” willen aanleggen rond de stad zodat je rond Düsseldorf kan fietsen of wandelen in een rustige omgeving.

sunset in Düsseldorf

Eén van de iconische plaatsen in Düsseldorf

Onze favoriete plekjes in Düsseldorf

Architecturale hoogstandjes in Medienhafen

De meest innovatieve architectuur vind je in Medienhafen. Deze dynamische rergio van de stad werd tot de jaren 1980 gedefinieerd door oude magazijnen en havengebouwen die een hele metamorfose ondergingen. De indrukwekkende bouwwerken van o.a. Frank Gehry, Vasconi en Chipperfiels trekken tot op heden veel toeristen en fotografen aan. Het is een hippe buurt waar verschillende media- en reclamebedrijven zich gevestigd hebben.

 Fotoproof? Zeker en vast!

artistieke haven Dusseldorf
kunst haven in Dusseldorf
fotografie in Dusseldorf

Cultuur opsnuiven in Little Tokyo

Düsseldorf vormt de 3de grootste community van Japanners in Europa en vormt bijgevolg het epicentrum van de wereld.  De straten in en rond Immermannstrasse en Klosterstrasse vormen het hart van de Japanse wijk ‘Little Tokyo’. Er zijn hier verschillende heerlijke Japanse restaurants te vinden als ‘Kushi-Tei of Tokyo’, maar ook ouder Japanse boekenwinkels en gezellige shops.

Wisten jullie dat bubble tea oorspronkelijk van Japan afkomstig is? De fans van bubble tea kunnen zich zeker uitleven in de verschillende Bubble tea winkels in de Immermannstrasse. Voor wie enthousiast wordt van manga, kan een bezoekje aan de Japanse boekenwinkel niet ontbreken!

cultuur in Düsseldorf

Japanse wijk in Düsseldorf

Schloss Benrath, geschiedenis in het roze paleis van Düsseldorf

Een beetje uit het centrum van Düsseldorf ligt het roze kasteel ‘Schloss Benrath’ ookwel gekend als Benrath Palace. Oorspronkelijk werd het paleis gebouwd als ‘vakantiestekje’ voor Elisabeth Auguste en haar man Elector Palatine Carl Theodor von der Pfalz (een hele mond vol!). Uiteindelijk werd Schloss Benrath maar enkele malen gebruikt als vakantieplek aangezien het net iets te ver lag van het centrum van de stad.

Bezienswaardigheden Düsseldorf

Schloss Benrath – Benrath Palace

Het gebouw is immens groot en eveneens prachtig onderhouden! Wie Schloss Benrath graag een bezoekje brengt, zal in het paleis zelf ‘sloffen’ moeten aandoen om de vloer te beschermen. Dit resulteert in een heel amusant zicht! Verder zijn er 2 musea gevestigd in het paleis, namelijk het museum van Natural History en het museum van European Garden Art.

K21 museum, de thuishaven voor hedendaagse kunst

Kunstliefhebbers, opgelet! Het Kunstsammlung NRW K21 Ständehaus geeft Düsseldorf de nodige portie kunst, schoonheid en tentoonstelling die tot de verbeelding spreken. Kunst kan gevonden worden op elke hoek van de straat in Düsseldorf, maar in het K21 museum worden de verschillende tentoonstellingen gebundeld. Wij brachten in mei 2019 een bezoekje aan de expositie ‘in orbit’ van Tomas Saraceno.

Wie zich liever verdiept in de kunst die te vinden is in het straatbeeld, kan de nieuwe Urban Art Walk – Street Art and Graffiti in Düsseldorf doen. De gevestigde waarde in straatkunst Klaus Rosskothen zal je met veel plezier de beste ‘urban pieces’ laten zien doorheen de stad. Op deze manier leer je de stad eveneens beter begrijpen aangezien er vaak maatschappelijke thema’s worden aangekaart.

Andere leuke adresjes in de stad voor kunstliefhebbers:

  • ZERO foundation
  • Philara collection
  • Julia Stoschek collection
  • KAI 10
  • Kunstakademia Düsseldorf
  • Kunstpalast

 

Aanbevelingen restaurants en hippe lunchplekjes

QOMO restaurant, dinner with a view

Ons uitgesproken favoriete restaurant in Düsseldorf is zonder twijfel het QOMO restaurant. Dit restaurant bevindt zich in het hoogste gebouw van Düsseldorf, de Rheinturm. Dit hoogstaande restaurant (letterlijk en figuurlijk) serveert heerlijke Aziatische gerechten die met grote precisie worden bereid. Niet enkel je smaakpupillen worden verwend, ook het visuele aspect wordt verzorgd. Het restaurant werd namelijk op een draaiend plateau gebouwd zodat je elke minuut een ander zicht op de stad hebt!

qomo restaurant sushi

Heerlijke sushi van QOMO

QOMO restaurant

Sunset ‘o clock at the 25hours Hotel Das Tour

Wij zijn alvast fan van het concept van 25 hours hotel! Op het 17de verdiep van het 25hours Hotel Das Tour bevindt zich een leuke cocktailbar die een prachtig uitzicht biedt over de stad. Samen met een verse cocktail en wat loungemuziek kan je hier genieten van een zonsondergang.

sunset cocktail Dusseldorf

Een dramatische sunset vanaf het 25hours hotel in Düsseldorf

Kushi-Tei of Tokyo, Japanse culinaire verwennerij 

Aangezien de grote Japanse community in Düsseldorf heeft de stad heel wat gezellige Japanse restaurants. Kushi-Tei of Tokyo laat je je meteen in Japan voelen. Het is een traditionele Japanse tapas bar waarbij de Japanse kookkunsten je zeker en vast zullen bekoren. Van Teishoku sets tot traditionele pasta gerechten zoals ramen, soba en udon, Japanse curry. Het viel bij ons alvast in de smaak!

Japans restaurant Düsseldorf

De Japanse keuken in Düsseldorf

japans restaurant Düsseldorf

Japanse details

Vegan lunch in Lina’s coffee

Alle vegetariërs en veganisten, opgelet! Deze leuke en hippe lunchspot is een echte aanrader. Het is een ‘cruel free’ plekje waar je uren kan vertroeven met de nodige “zoete zondes”. Vooral onder jongeren is het een geliefde spot. Van avocado bread tot pancakes, je vindt het er allemaal. Ideaal om even tot rust te komen onder de middag en te genieten van al dat lekkers!

vegan lunch in Dusseldorf
vegan lunch in Dusseldorf
vegan lunch in Dusseldorf

 Op zoek naar de hipste Instagram spots in Düsseldorf? Hier vind je ze allemaal!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.