Filipijnen

Enchanted River – Het Geheim van Siargao

23 maart 2020
enchanted cove resort

Siargao is momenteel dé hotspot van de Filipijnen. Wat ooit een goed verborgen geheim onder de surfers was, is een trekpleister geworden voor diegene die op zoek waren naar een nieuw Bali. Het eiland wordt bovendien al volgebouwd met hotels, bungalows en resorts. Het drukke General Luna lijkt trouwens al verzadigd! Al een geluk is er enkele kilometers verder een klein buureilandje, Socorro of ook wel Bucas Grande. Daar stroomt de magische ‘Enchanted River’. Geen bereik, geen internet, alleen maar azuurblauw water, lekker eten en vriendelijke kwalletjes die met je mee willen drijven in het zonnetje.

siargao enchanted river

Siargao & Socorro

Geografie

Terwijl iedereen zich zo snel mogelijk rept naar Siargao en zich beperkt tot het eiland des palmbomen omvat Siargao veel meer dan dat. Ten zuiden van Siargao ligt Socorro of Bucas Grande. Deze exotische plek krijgt amper toeristen over de vloer en omvat de mooiste eilandengroepjes. Het is bovendien daar dat je de ‘Enchanted River’ terugvindt. Vanwege de eilandjes wordt de kracht van de oceaan verzwakt. Wat op zijn beurt rustige waters creëert en een ideale omgeving om wat rond te dobberen. Er zijn trouwens maar een handvol accommodaties en één daarvan is het Enchanted Cove Resort waar wij verbleven.

Transport

Om tot op deze locatie te komen, moet je echter wel wat moeite doen.

Protip! De Filipijnen is een Derde Wereldland zonder betrouwbaar netwerk. Uurroosters, schema’s en tijden worden in principe niet opgevolgd. Na uren opzoekwerk online is het ons duidelijk geworden om het bedrijf persoonlijk te contacteren om vertrek-en aankomsttijden na te vragen. Het is vanwege die reden dat ik geen links, schema’s of roosters in deze blogpost zet. Kortom, persoonlijk contacteren is de boodschap!

Vliegtuig (duur en snel)

Vanuit Manila, Cebu, Palawan, Bohol kan je een rechtstreekse vlucht naar Del Carmen, Siargao nemen. Daarna heb je een ferry van Dapa, Siargao die je tot de haven Socorro brengt. Vandaar komen ze je halen met een ‘longtail’ boot.

Boot (goedkoop en traag)

Vanuit Cebu kan je de ferry nemen naar Surigao. Daarna heb je een andere ferry die rechtstreeks naar Socorro gaat. Vandaar komen ze je halen met een ‘longtail’ boot.

siargao longtail

Enchanted Cove

Superlatieven komen tekort om deze plek te beschrijven. De energie die je moet spenderen om tot hier geraken wordt dubbel en dik beloond. Nadat je incheckt, gooi je je gsm in de verste hoek van je kamer en verder plof je neer in een hangmat, rubberen band of bootje. De locatie is wondermooi en heerlijk basic. Het doet je beseffen dat een mens écht niet veel nodig heeft om gelukkig te zijn. De activiteiten ter plaatse zijn van een rots springen, baantjes zwemmen, zonnen, een goed boek lezen en lekker eten. We zijn tot een conclusie gekomen dat dit allemaal activiteiten zijn die nooit saai worden.

Hoewel het Enchanted Cove Resort twee bamboo hutjes telt die zijn ingedeeld als slaapzalen, kan je als koppel toch een tweepersoonskamer boeken. Indien je dit boekt, wordt de slaapzaal ingericht met een dubbelbed in het midden van de kamer, alle bedden rondom kunnen dan worden gebruikt als kleerkast. Verwacht geen franjes en luxe, de kamer is de definitie van basic. Ondanks het gebrek aan airconditioning, hebben we niet te warm gehad tijdens onze overnachtingen. Bovendien is het uitzicht van je balkon misschien wel het beste uitzicht dat je ooit in je leven zal meemaken.

enchanted cove resort balcony

Enchanted River aanbod

Naast een prima plek te zijn om helemaal tot rust te komen, biedt het Enchanted Cove Resort ook een dagtour aan. Van 8u30 tot ongeveer 19u ben je onderweg van hoogtepunt naar hoogtepunt. ‘s Ochtends stap je in de boot en er staat een heel dagschema voor je klaar. ‘s Middags keer je terug en kan je genieten van een heerlijke lunch à la carte. Voor meer informatie over de Bucas Grande Tour kan je hier meer lezen.

Het Enchanted Cove Resort is een geïsoleerde plek en je bent afhankelijk van hun keuken om aan je voedsel te geraken. Soms is dit een enorm nadeel aangezien je geen enkele andere kant uitkan. Ondanks deze beperking, is de kaart een absolute topper. Wij waren aangenaam verrast van het lekkere eten dat er uit zo’n basic keuken kan komen. Hieronder enkele voorbeeldjes:

Verder kan je je dag spenderen al kijkend hoe het koraal zich langzaam herstelt in de ‘cove’. Wil je zelf op pad gaan? Dat kan. Neem je roeispanen mee, spring in de boot en ga zelf op verkenning. Je hoeft maar tien minuutjes te roeien en je bevindt je op een onbewoond eilandje. Daarenboven is deze locatie een drone paradijs, het maakt niet uit waar je je drone opstijgt, het uitzicht is wonderbaarlijk! Je kan gerust elke dag een ander strandje ontdekken en je daar een paar uurtjes als Robinson Crusoë wanen.

Als je echt niet zonder mobiel internet kan, kan je ook roeien naar een dichtbijgelegen strandje en daar stiekem genieten van verbinding met de buitenwereld. Ben je geïnteresseerd in de omgeving dan kun je best de tour boeken bij de eigenares die je grondig zal helpen.

De magie van de Enchanted River

Denk je dat dit allemaal te goed klinkt om waar te zijn? Wel, het wordt nog beter! Wanneer er geen maan te bespeuren valt en het pikdonker wordt, vindt er nog meer magie plaats.

Het eerste klein wonder zijn de vuurvliegjes die dansen in de kruien van de bomen. Wanneer de zon ondergaat zie je ze dansen van tak tot tak. Je kan hier urenlang naar kijken zonder dat je je belangstelling verliest. Spijtig genoeg konden we dit niet echt vastleggen op camera. Een reden te meer om de Enchanted River een bezoekje te brengen.

Alsof dit nog niet genoeg is, is er nog een kers op de taart. Tijdens een maanloze nacht kan je je snorkel opzetten en in het water springen. Wat je daar ziet is moeilijk te verklaren in woorden. Bij elke beweging die je doet, licht het micro-plankton op. Het plankton schotelt je een ware lichtshow voor. Deze avond zal voor altijd in ons geheugen gegraveerd staan. Onderwaterfotografie is hélémaal geen vaardigheid van me, laat staan nachtfotografie dus ik had totaal geen idee om dit vast te leggen. Ik laat het aan de professionals over om jou een beeld te geven:

siargao plankton

Je kan gerust concluderen dat deze plek écht magisch is. De meeste bezoekers die we daar ontmoet hebben, hadden voor maar één of twee nachten geboekt. Uiteindelijk verbleven ze er vier of vijf. Het is een plek die je moeilijk kan uitleggen en die je moet ervaren hebben om te begrijpen. Voor meer informatie over het Enchanted Cove Resort kan je hier terecht.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.