Noorwegen

Wormen in het water

20 augustus 2015

20 Augustus,  het begin van een fantastische reis naar Noorwegen. Wat allemaal begon op een gewone zaterdagavond met een gek idee werd werkelijkheid. Samen met mijn beste maat Glenn ging ik Noorwegen verkennen met enkel een rugzak en een tentje. Niets anders dan met elkaars gezelschap, trokken we die dag er op uit. Iets wat we beiden nog nooit hadden gedaan.

Vertrek uit België

De dag voor het vertrek waren we al eens samengekomen om alles in te pakken.  We wilden tot in de puntjes voorbereid zijn. Tijdens het inpakken ervoeren we allebei  een bijzonder gevoel van opwinding, twijfel, nieuwsgierigheid en vastberadenheid. Wat al snel zorgde voor  ridicule gefantaseerde doemscenario’s die ons regelmatig deden schaterlachen.

Maar 20 augustus was de dag van het vertrek en die begon vroeg! Eens Glenn opgepikt en aangekomen op de luchthaven, moest ik nog iets oplossen: “de schrik voor verveling”. Zoals ik al eerder had vermeld was het de eerste keer dat we samen zo’n reis ondernamen. Een natuurreis kan best mooi zijn, maar misschien was het toch iets te rustig voor ons… Om dat probleem op te lossen, besloot ik om een kruiswoordraadselboekje mee te nemen. De ideale oplossing, het is compact en zorgt al meteen voor een team spirit.  Eens op de vlieger, zat de sfeer er goed in. De nieuwsgierigheid steeg met de minuut en er werd diep nagedacht over die verdomde woorden in ons “anti-vervelings”-boekje.

Aankomst in Noorwegen

Eens aangekomen in Noorwegen, was het doel zo snel mogelijk handelen. We hadden nog een lange reis voor de boeg en we wouden graag voor het donker aankomen. De eindbestemming van onze reis was Odda, het enigste stadje middenin de twee natuurparken die we gingen bezoeken, zo’n 385km verwijderd van de luchthaven.

Onderweg werden we steeds meer verrast door het mooie landschap. Een landschap dat de eerste 100km nog stedelijk was, verwaterde snel in mooi glooiende natuurlandschappen. Op een gegeven moment stelde Glenn mij de vraag of ik het niet saai vond om heel de tijd naast hem te zitten terwijl hij aan het rijden was en ik niet echt iets om handen had. “Het landschap brengt mij genoeg entertainment” was mijn antwoord en dat entertainment werd steeds beter en beter, naarmate we dichter en dichter bij onze bestemmingen kwamen.Expeditie Troltunga

Expeditie Troltunga-8

Het Avondeten

Tegen etenstijd besloten we om een grote stop te houden en wat een plaats hadden we gevonden. Niet alleen was het uitzicht prachtig, maar er was ook een meer met zuiver water. Of dat dachten we toch….
We hadden zuiver water nodig voor de bereiding van ons eerste gerecht. Al bleek snel dat er niet alleen vissen in het water van het meer zaten, maar ook wormen. Gelukkig konden we het waterprobleem oplossen door drinkwater te gebruiken.

Expeditie Troltunga-5Expeditie Troltunga-7

Expeditie Troltunga-6

Aankomst in Odda

Na het lekkere eten  vertrokken we meteen en kwamen we aan als dieven in de nacht op de camping in Odda. Blijkbaar waren we ook echt “criminelen”, want we waren met een misdrijf bezig… Waarom? Dat lees je Hier

 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.