Noorwegen

Mama ik wil naar huis

21 augustus 2015

Vandaag staat een trip richting de gletsjer Buer op de planning, als voorbereiding voor onze tocht naar Trolltunga. De wekker stond redelijk vroeg om goed te kunnen ontbijten zodat we de tocht fris en met een volle maag konden beginnen. Het weer zat al mee want er was stralende zon dus de dag kon al goed beginnen.

Het Ontbijt

Terwijl we rustig wakker werden, ging Yannick een kijkje nemen aan de infobalie en merkte op dat de kamping waar we gestrand waren te betalen was. Al een geluk ging de infobalie pas open rond 8u ’s morgens waardoor we snel onze tent konden opruimen en ons ontbijt ergens anders gingen opeten. De locatie van het ontbijt bevond zich in het centrum van Odda aan een groot meer en vormde een perfect decor voor de kookles van Yannick Meus, die jullie kunnen bekijken in de vlog.

Expeditie Troltunga-9

Expeditie Troltunga-10

De Buer Gletsjer

Na het ontbijt was het tijd om de gletsjer te beklimmen. De weg naar boven was vermo
eiend en af en toe gevaarlijk. Vooral wanneer we over watervallen moesten springen en rotsen moesten beklimmen. Na een tocht van ongeveer 3u bereikten we de top van de gletsjer.

Het zicht was adembenemend en perfect om een middagpauze te nemen. Het plan was om een hapje te eten, wat foto’s te trekken en te filmen en daarna de toch naar beneden in te zetten, maar toen kwam Yannick op het idee om zich te laten “dopen” door de gletsjer. Uiteindelijk waren het maar enkele spatjes, maar dat kunnen jullie zelf ook zien in de vlog :P.

Expeditie Troltunga-17

Expeditie Troltunga-25Expeditie Troltunga-22

Expeditie Troltunga-29De Rave-party

Na het gloriemoment van Yannick vorderden we terug bergafwaarts richting de parking waar onze auto stond. Eenmaal aangekomen aan de auto aten we een hapje en begon de zoektocht naar een kampeerplaats. Na een 20-tal minuten rondrijden vonden we de perfecte slaapplaats in de buurt van een verlaten industriegebouw. We installeerden onze tent en waren aan het bekomen van de tocht toen we ineens muziek hoorden in het industriegebouw. Nieuwsgierig dat we waren, gingen we eens een kijkje nemen om vast te stellen dat er die avond een grote rave-party werd georganiseerd in het verlaten industriegebouw. Wij terug naar onze tent om deze op te ruimen en een nieuwe slaapplek te zoeken. Uiteindelijk vonden we een plekje aan de kant van de weg, dichtbij onze vorige kampeerplaats. Vermits men in Noorwegen overal mag wildkamperen, keek er niemand raar op wanneer we ons tentje aan de kant van de weg opstelden.

Tijdens het avondeten bespraken we hoe we de tocht richting Trolltunga effectief gingen uitvoeren en beslisten we om vroeg ons bed in te kruipen vermits er ons toch een redelijk zware tocht voor de boeg stond.

Benieuwd hoe onze tocht richting Trolltunga verder verloopt? Klik dan snel Hier om het vervolg te lezen!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.