Noorwegen

Huwelijksaanzoek

22 augustus 2015

Het hoogtepunt van de reis was aangebroken, de tocht richting Trolltunga. Al de nodige voorbereidingen waren getroffen en de motivatie zat goed om aan de tocht te beginnen. Natuurlijk hadden we op voorhand al research gedaan naar Trolltunga en wisten we ongeveer hoe alles ging verlopen. Het Trolltunga-avontuur ging twee dagen in beslag nemen zodat we volop konden genieten van de trip en de nodige foto’s konden trekken. Achteraf bekeken was dit een zeer goede beslissing omdat het drukker was dan verwacht. Door de drukte moesten we onze auto op een verder gelegen parkeerplaats zetten, ongeveer 6 km verwijderd van de voet van de berg. Er was wel een shuttlebus voorzien om ons naar de voet van de berg te vervoeren.

De Tocht

Rond 10u, met wat vertraging door de drukte, konden we eindelijk de klim richting Trolltunga inzetten. Volgens onze bronnen waren de eerste 5 km de zwaarste omdat hier de berg via een smal padje moest beklommen worden. Daarna volgde er een groot stuk plateau om dan de laatste kilometer terug een klein beetje te klimmen. Yannick had dit natuurlijk goed onthouden en enkel het kleine rugzakje meegenomen met al het filmmateriaal. Ik daarentegen kon met de grote rugzak van 20kg de berg beklimmen. Na de pittige klim van 5km besloten we om eventjes te pauzeren en een hapje te eten. Na de kleine break zetten we de tocht verder over het plateau richting onze bestemming. Het landschap dat we tegenkwamen was fenomenaal. Af en toe stopten we even om van het mooie zicht te genieten (en omdat Yannick de nodige foto’s wou trekken).

Expeditie Troltunga-31Expeditie Troltunga-35Expeditie Troltunga-42

 

Het Uitzicht

Na ongeveer zes uur te wandelen kwamen we dan eindelijk aan op Trolltunga. Het eerste dat we zagen was de lange wachtrij om een foto te kunnen trekken op de befaamde klif. Omdat we geen zin hadden om aan te schuiven besloten we om onze tent op te zetten, een hapje te eten en wanneer de grote menigte was gepasseerd foto’s te trekken op Trolltunga. Ook hier kon Yannick Meus natuurlijk niet ontbreken met het mooie landschap en zijn lekkere blikvoeding. Eerst dachten we dat we alleen op de berg gingen slapen vermits we als eerste onze tent aan het opstellen waren, maar al snel kwamen er nog andere mensen toe met het zelfde idee als ons. Natuurlijk was dit aantal veel minder dan de ‘dagjestoeristen’ waardoor we na het eten een uitgebreide fotosessie konden houden. Tijdens onze foto/filmsessie hoorden we ineens gejuich op de klif en zagen we dat er iemand een huwelijksaanzoek deed (zie filmpje hieronder).

Voor we in onze tent kropen, wilden we nog wat ontspannen en genieten van het mooie zicht en dit terwijl we ons kruiswoordpuzzelboekje oplosten. Spijtig genoeg zijn we dit ergens verloren op de weg richting Trolltunga of op Trolltunga zelf dus bij deze R.I.P. kruiswoordpuzzelboekje. Vermits we dus niet konden puzzelen, beslisten we dan maar om in onze slaapzak te kruipen om te bekomen van deze vermoeiende maar onvergetelijke tocht.

 

Expeditie Troltunga-36 Expeditie Troltunga-37 Expeditie Troltunga-45 Expeditie Troltunga-54 (1)

Expeditie Troltunga-52Expeditie Troltunga-55

 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.