Australië

Fremantle – Het vrijgevochten Perth

17 mei 2020
fremantle containers

Wie Perth zegt, zegt Fremantle. Een bezoekje aan Perth is niet volledig zonder een visite aan het havenstadje Fremantle. Western Australia heeft niet echt veel te bieden op vlak van cultuur, maar dit is buiten ‘Freo’ gerekend. Slechts enkele kilometers van de CBD kan je paraderen door koloniale gebouwen en slenteren van koffiebar naar echte bar. In het weekend heerst er een gezellige drukte die zich uitstrekt van de ‘Cappuccino Strip’ tot de ‘Fishing Harbour’.

Fremantle’s cultuur

De enigste plek in Western Australia waar je zoveel cultuur kunt opsnuiven op zo’n kleine plek. Dat is Fremantle! Wij vonden het leuker te vertoeven in Freo dan in Perth.

Shipwreck Museum

Het museum werkt op basis van donatie dus je mag zelf kiezen wat je geeft. De meeste mensen geven rond de $5,00. Binnenin een gebouw van 1850 kan je meer te weten te komen over de eerste schepen die de westkust van Australië zagen.

WA Maritime Museum

Een hypermodern gebouw in de vorm van het voorste steven van een schip nodigt de mensen uit om een kijkje te nemen. Leer in het museum hoe de evolutie van Fremantle juist in stand kwam. Bovendien kan je hier zien hoe luguber de walvisjacht was en hoe er stilaan een einde werd aan gemaakt. De inkom is op basis van donatie. De meeste mensen geven $5,00.

Bovendien is de kans groot dat je een extra tentoonstelling erbij krijgt. Toen wij er waren, was er een expositie van Kylie Minogue.

Raar.

wa maritime museum

Fremantle Prison

Eén van de topattracties van Fremantle is de gevangenis. Deze tijd is de gevangenis niet meer in gebruik, maar je kan er nog steeds rondwandelen en een kijkje nemen. De ingang is gratis en je hebt toegang tot ‘The Convict Cafe’, ‘Prison Gallery’ en ‘The Convict Depot’.

fremantle prison

Bezienswaardigheden van Fremantle

Ik kon Fremantle drie weken ongeveer m’n thuis noemen, onderstaande lijst zijn enkele plekken die je niet mag overslaan:

Fremantle City Markets

De Freo Markets zijn ouder dan honderd jaar en blijven Fremantle’s nummer één attractie voor toeristen. Tevens komen de locals naar hier om groenten en fruit goedkoop op de kop te tikken. De Markets zijn open op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen. Bovendien is het een gezellige boel om hier te wandelen en de sfeer op te snuiven. Naast groenten en fruit kan je hier souvenirs en allerlei prullaria verkrijgen.

Protip! Kom tegen sluitingstijd voor gigantische kortingen op groenten, fruit en ander eten.

fremantle markets

Fishing Boat Harbour

Voordat je Barters Beach betreedt, kom je de Fishing Boat Harbour tegen. De haven ligt volledig in de lijn met het gezellige verhaal van Freo. Een leuke plaats om de zonsondergang mee te maken of bestel hier één van de lekkerste fish & chips van WA bij Cicerellos. Nadien kan je nog voor dessert gaan en een ijsje kopen terwijl je terug het stadje in gaat voor het nachtleven.

Voor de kinderen is er een grote speeltuin aanwezig waar ze zich wel een paar uur kunnen bezighouden. Daarnaast is een skate park voor de grote kinderen en tot slot is er nog een reuzenrad voor een panoramisch zicht op de stad en de haven.

fremantle ferris wheel

Barters Beach

Fremantle is vooral een havenstadje dus een strand hier vinden is niet makkelijk. Toch heeft Freo een strandje in de aanbieding, Barters Beach. Het is een kleine baai waar je even kan ontspannen als je de nodige kilometers hebt afgewandeld. Ondanks de nabijheid van het strand kan je beter naar South Beach of Cottlesloe Beach gaan als je van plan bent om een uitstap naar het strand te maken.

In de buurt heb je wel veel opties om te eten!

barters beach fremantle

Eten en drinken in Fremantle

Fremantle heeft een overaanbod aan kleine zaakjes die je goed eten en drinken kunnen voorschotelen. Om de doolhof wat te vergemakkelijken zijn hier m’n favorieten:

Little Creatures Brewing

Een monument in Perth en over heel WA. Het bier van Little Creatures kan je tot in de Filipijnen verkrijgen en het loont de moeite om het eens te proeven. De zaak speelt zich grotendeels af middenin de brouwerij en creëert een aparte sfeer. Het eten is hier zeer lekker en oké van prijs. Probeer zeker hun Beef Brisket! Je moet wel tegen de drukte kunnen, in het weekend zit het hier stampvol. Bovendien kan je vanachter op het terras genieten met een fris zeebriesje.

Fremantle Hotel

Wanneer je Western Australia gaat ontdekken zal het je wel opvallen dat elk stadje en/of dorpje een eigen ‘hotel’ heeft. Hoe klein de nederzetting ook is, er is een hotel aanwezig dat tevens als pub, restaurant en cultureel centrum fungeert. Zo is er ook eentje aanwezig in Fremantle. Een knap koloniaal gebouw waar je kan eten of drinken tot in de late uurtjes.

fremantle hotel

Ootong & Lincoln

Onze go-to plek om in het weekend te gaan lunchen en een koffie te halen. Hun toast avocado is een meesterwerk met tomatensalsa, feta kaas en rode ajuin. Eén portie is twintig dollar en je kan het gerust delen met je partner want het is veel! De rest van hun menu is ook de moeite om verder te ontdekken.

Protip! Koffiebars zijn in Australië vroeger dicht. De deuren sluiten om 15u en de keuken is maar open tot 14u.

Duck Duck Bruce

In een zijstraat van de Cappuccino Strip vind je Duck Duck Bruce. Altijd vol in de weekends en de hotspot voor alle liefhebbers van gestileerde koffies en toast avocado. Toegegeven, deze keet is iets duurder.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.