Australië

15x Gratis in Brisbane

12 april 2020
brisbane letters

Een citytrip zoals Brisbane kan snel een prijzige uitstap worden. Zoals het Australië typeert zijn er genoeg activiteiten die je kan doen die gratis zijn. De tropische hoofdstad van Queensland heeft heel wat in petto door zijn kronkelende rivier. Je budget gaat geen probleem zijn door onderstaande lijst.

1. Een wandeling aan de Brisbane River

Brisbane heeft dan misschien wel geen kustlijn, maar het kan pronken met zijn kronkelende rivier. Een wandeling op de ‘River Walk’ geeft je uitmuntende skyline views en veel meer. Er zijn parkjes, gratis sportlessen en veel vista’s om te ontdekken. Je kan wandelen van de CBD (het centrum) tot New Farm Park.

brisbane river

2. Zwemmen in Streets Beach

Een ongelooflijk cool lagoon in het midden van een grootstad. Brisbane pronkt met dit zwembad dat gelegen is in South Bank. Neem je handdoek en picknick set mee en je kan hier genieten van de tropische temperaturen. Bovendien is er altijd wel iets te doen rond South Bank dus check zeker de stadskalender. Meer informatie vind je hier.

3. De CityHopper op de Brisbane River

Een cruise op een rivier die door de stad vaart kost normaal veel geld. Niet in Brisbane! De CityHopper is een gratis ferry die je doorheen de stad neemt. Neem de CityHopper juist voor Golden Hour en hou je camera klaar. De CityHopper gaat van de ene kant van de rivier naar de andere kant, dus je mist niets als je deze ferry gebruikt als transport.

Hier vind je alle haltes van de CityHopper zodat je je trip en je accommodatie goed kan plannen. Hou je camera klaar wanneer je de Story Bridge passeert!

Protip! Wij boekten onze Airbnb dichtbij een CityHopper halte zodat we amper geld moesten uitgeven aan transport.

brisbane cityhopper

4. De locale gids of ‘Brisbane Greeter’

Kijk uit naar de glimlachende mensen in een rode t-shirt. In Brisbane kan je gratis beroep doen op locale gidsen die je de belangrijkste plekken laten zien in de stad. Bovendien tonen ze hun meerwaarde door interessante verhalen te delen over de stad.

De standaard ontmoeting is er eentje van maar liefst vier uur waarbij je met een klein groepje de stad rondtrekt. Hier vind je alles over de Brisbane Greeter en hoe je er eentje kan plannen.

5. Chillen in New Farm Park

De perfecte plaats om even te rusten en de verschillende ferries van Brisbane te zien passeren op de Brisbane River. Een favoriet van de locals door de vredige sfeer die er hangt. Bovendien zijn er goede broodjeszaken in de buurt waar je vers brood kan halen met heerlijk Europees beleg.

6. Zonsopgang aan Mount Coot-Tha

Spring vroeg uit de veren en spring in je auto en rij voor de zonsopgang naar Mount Coot-Tha. Vanuit deze bergtop heb je een waanzinnige uitkijk op Brisbane. Het is twintig minuutjes rijden naar Mount Coot-Tha, maar het is het zeker waard!

mount coot tha

7. Gratis een sportles volgen in Brisbane

Tijdens ons bezoek in Brisbane kon je tijdens je wandeling op de River Walk wel tien groepen zien sporten. Achteraf kregen we pas te weten dat al deze lessen gratis waren! Brisbane organiseert enkele maanden per jaar gratis sportlessen aan de Brisbane River in het teken van het ‘Feel Good’ programma. Het aanbod bestaat uit pilates, yoga, dans, aquarobics en veel meer. Wanneer, waar en wat er allemaal te doen is vind je hier.

8. Organic Epicurious Garden

In het midden van de derde grootste stad in Australië verwacht je niet echt een moestuin. Toch is de Epicurious Garden exact dat! Gelegen in South Bank kan je hier rondwandelen tussen exotische planten en een uitgebreid aanbod groenten en kruiden. Je kan hier van dinsdag tot donderdag tussen 7u ‘s ochtends en 2u ‘s middags vruchten, groenten en kruiden ophalen, gratis!

Buiten het feit dat dit een waanzinnig cool initiatief is, is het bovendien een oase van rust en vrede. Ideaal om een boekje te komen lezen of om eventjes tot jezelf te komen in het groene gras.

epicurious garden

9. Koala’s spotten in Brisbane

In het zuiden van Brisbane vind je Daisy Hill Koala Centre. Hier kan je gratis binnen en genieten van enkele wandelingen waar de kans groot is om een koala te spotten in hun natuurlijke habitat. Bovendien vind je hier voldoende informatie over koala’s om je een middag bezig te houden.

Protip! Wil je een koala vasthouden? Dat kan in Lone Pine Koala Sanctuary. Deze plaats is betalend en is makkelijk bereikbaar met een ferry zuidelijk op de Brisbane River.

10. Zonsondergang aan Kangaroo Point

Een onwijs leuk zicht op de stad terwijl de zon achter de grote gebouwen afscheid neemt. Bovendien kan je hier je eigen eten meenemen en op de barbecue gooien, gratis natuurlijk! Als je geen zin hebt om zelf je eten klaar te maken, kan je aperitieven bij Bar Spritz. De gehele kaart is top en ook de tapas zijn aan te raden. Ik praat uit ervaring!

kangaroo point

11. Fish ‘n Chips op Shorncliffe Pier

De fish ‘n chips zijn natuurlijk niet gratis, maar die zijn ook niet noodzakelijk om van deze uitstap te genieten. Shorncliffe Pier is de langste houten pier in Brisbane. Een driehonderdtal meter strekt deze pier van het land tot het water. Neem je tijd om hier te genieten van de verschillende kleurschakeringen tijdens de zonsondergang.

12. Roma Street Parkland

Misschien wel één van de mooiste plekken in de stad. Brisbane telt meerdere mooie tuinen. Buiten South Bank, Epicurious Garden, New Farm Park en de Botanic Garden, heb je ook nog Roma Street Parkland. Hier kan je exotische bloemen spotten en door een heuse jungle wandelen. Door het tropisch klimaat in de stad kan hier een ruim aanbod van planten makkelijk overleven.

sunset brisbane

13. Brisbane City Botanic Garden (+ Markets)

Elke zondag is er een goed excuus om naar de Brisbane City Botanic Gardens te gaan. Vanaf 8u ‘s ochtends kan je gratis binnen om van de marktjes te genieten. Leuke food trucks en artisanale souvenirs kan je hier kopen als leuke herinnering aan je visite aan Brisbane.

Op een hete dag in Brisbane kan je gaan schuilen in de airconditioning van de Queensland Art Gallery of Modern Art. Ten alle tijden zijn hier gratis exposities toegankelijk voor de massa. Voor de cultuurgangers zijn er elke maand nieuwe betalende exposities beschikbaar. Bovendien is dit een leuk idee als het zou regenen.

south bank brisbane

15. B.R.I.S.B.A.N.E.

Een citytrip is niet compleet zonder een foto met de stadsnaam in grote plastische letters. Ook Brisbane heeft zo’n exemplaar in de stad. Wanneer je de brug bewandelt richting South Bank kan je de gigantische letters niet missen!

Ook interessant:

 

 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.