Australië

Hamilton Island, Golfbuggy’s op de Whitsundays

7 februari 2020

Hamilton Island is een droomeiland middenin de Whitsundays. Een bucket list bestemming in Queensland, Australië die enkel per boot of vliegtuig kan bereikt worden. Wat denk je van een golfbaan op een apart buureiland? Bovendien bestaat het verkeer hier voornamelijk uit golfbuggy’s. Vanzelfsprekend is de sfeer hier relax! Dit is de perfecte plek om even van de drukke wereld te ontsnappen en helemaal te ontspannen.

Waar ligt Hamilton Island?

Hamilton Island ligt amper een uur varen van Airlie Beach. Dit eiland maakt deel uit van één van de mooiste archipels ter wereld, de Whitsunday Islands. Het is tevens het populairste eiland van alle 74 eilanden. De Whitsundays maken deel uit van de staat Queensland dat zich aan de oostkust van Australië bevindt. De buureilanden van Hamilton Island zijn Dent Island (de golfbaan), Whitsunday Island, Pentecost Island en Perseverance Island.

Rond en op Hamilton Island geraken

Vliegtuig

Vanuit Sydney kan je rechtstreeks vliegen naar Hamilton Island Airport. Hiervoor zweef je 2,5 uur in de lucht en de luchtvaartmaatschappij Virgin bied je de meeste opties om het exotisch eiland te bereiken. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over je bagage. Je accommodatie naar keuze komt je gegarandeerd oppikken in een golfbuggy of een minivan.

Boot

Verder is varen je tweede beste optie. Cruise Whitsundays vaart tien keer per dag vanuit Airlie Beach naar Hamilton Island. Let wel op, de transfer kost echter $62 per persoon voor een enkeltje.

Protip! Ondanks de heftige kostprijs van de ferry, zijn er toch methodes om de prijs te drukken. Zoek eens op Viator of Bookme naar eilandtransfers. De kans is groot dat zij wat van de prijs doen. Ben je een nieuwe klant? Dan krijg je 10% korting.

Shuttle

Op Hamilton Island zijn er verschillende shuttles die je kan nemen om het eiland te verkennen. Je hebt de Green Shuttle die van Catseye Beach naar de Marina gaat elk kwartier. Daarnaast heb je de Blue Shuttle die vanuit One Tree Hill je naar de luchthaven loodst en tevens naar de Marina gaat. De shuttle is beschikbaar van zeven uur ‘s ochtends tot elf uur ‘s avonds. Een ideale manier als je ‘s avonds nog iets wilt gaan drinken.

Golfbuggy

Ondanks het openbaar vervoer raad ik je maar één optie aan om Hamilton Island te ontdekken, de golfbuggy. Dit eiland staat erom bekend en het tovert een glimlach op je gezicht wanneer je eerst aankomt. Aangezien de meeste accommodaties standaard een golfbuggy aanleveren bij je boeking zal je er geen moeten boeken. Indien dit niet in het pakket zit, leg je al snel 100 dollar per dag neer om met dit stuk speelgoed rond te rijden.

Hoewel de golfbuggy het eiland domineert, rijden er nog wel gemotoriseerde voertuigen rond. Daardoor moet je steeds opletten waar en hoe snel je rijdt op Hamilton Island. De orde wordt hier strengt gehandhaafd en even een lekker stukje joyriden wordt hier niet geapprecieerd.

Protip! De golfbuggy is een elektrisch voertuig, zorg er dus steeds voor dat je batterij van je buggy is opgeladen. Tenslotte zijn er overal op het eiland stopcontacten beschikbaar.

hamilton island buggy

Het weer op Hamilton Island

Hier hoef je geen zorgen te maken over het weer. Hamilton Island is een tropisch eiland en heeft een gemiddelde temperatuur van 27.5 graden. December, januari en februari zijn de zomermaanden en haalt het kwik gemakkelijk 30 graden. De wintermaanden juni, juli en augustus halen temperaturen rond de 23 graden. Hoewel je meestal van de zon kan genieten in de Whitsundays kan het er heel grillig worden. Aangezien Hamilton Island een tropisch eiland is, kan het er ook tropisch stormen. De kans hiervoor is gering maar realistisch tijdens de zomermaanden.

hamilton island sunset

Overnachten op het eiland

Haal je portemonnee maar boven, Hamilton Island is een exclusieve bestemming. Het bekendste resort is qualia, gelegen op een uiterst punt op het eiland.

Reef Hotel View is gelegen aan het populairste en grootste strand van Hamilton Island. Het bekendste aan het hotel is de lift die je kan nemen naar de hoogste verdieping. Deze geeft je een wondermooi zicht op de baai en geeft je een blik op de omliggende eilanden. Zoals alle accommodaties is dit geen goedkope optie. Overnachtingen beginnen vanaf 350 dollar per nacht.

Bij aankomst zie je de jachten liggen in de haven. Hoewel het prijskaartje ongeveer 1.000 dollar per persoon is, kan je de prijs omlaag krijgen als je met wat vrienden een boot huurt. Je hebt er wel een stuk of twintig nodig.

De meest voor de hand liggende keuze is een huisje of een appartement huren. Een kleine Google search geeft je tientallen opties die allemaal prijzig zullen zijn. Aangezien dit een exclusieve locatie is, gaat het prijskaartje in verhouding zijn. Hoewel je diep in je portemonnee zal tasten, raad ik je nog steeds aan om naar hier te komen. De uitzichten en vibes op het eiland zijn een once in a lifetime ervaring en je zal je het niet betreuren.

Protip! Hamilton Island wordt iets goedkoper als je vanaf vier personen iets kan boeken. Als koppel is deze bestemming quasi onbetaalbaar.

Bezienswaardigheden op Hamilton Island

Of je nu jong of oud bent, houdt van feesten of relaxen, iedereen kan hier wel zijn draai vinden. Rustig een dag doorbrengen op Catseye Beach, cocktails consumeren aan de Main Pool of ‘s ochtends vroeg gaan hiken naar Coral Cove, elke toerist wordt hier op zijn/haar wenken bediend. Daarnaast zal je af en toe met je golfbuggy eens voorbij een huwelijksceremonie rijden. Dit eiland is uiterst populair om het ja-woord te geven aan je geliefde.

Diegene die het liever rustiger aan doen kunnen een Spa behandeling krijgen in qualia of Wumurdaylin. De jeugd kan zijn natuurkennis bijschaven en koala’s knuffelen in Hamilton island Wilflife Park. De actieve reiziger kan de map van Hamilton Island erbij nemen en alle ‘bushwalks‘ van het eiland proberen af te vinken. Om mijn top activiteiten van Hamilton Island in detail te bekijken, kan je hier verder lezen.

Protip! Onderschat de wandelingen en het klimaat niet en neem voldoende water en snacks mee.

Daarnaast bevind je je natuurlijk in het midden van de Whitsundays dus een tour boeken naar Whitehaven Beach en het Great Barrier Reef bezoeken kunnen niet mistaan op je to-do lijst. Kortom, dit tropisch eiland heeft duidelijk meer in z’n mars dan enkel lui lekker zonnen! Indien je mijn top 9 van Hamilton Island wil lezen, dan klik je hier.

Overleven op een eiland

Indien je je zorgen maakt om op een exotisch eiland te overleven is er aanbod genoeg om moddervet te worden. Wij dachten dat we inkopen moesten doen om onze drie overnachtingen te overleven. Echter was dit totaal niet nodig geweest aangezien er een supermarkt is die zeven op zeven op is. De supermarkt is IGA en die valt te vergelijken met Spar.

Voorts heb je een bakker, een pizzeria, een koffiebar, een cocktailbar, fish and chips, restaurants en kledingwinkels. Hoewel het niet veel is, is het zeker voldoende.

 Indien je meer wil weten over Australië klik je hier.

 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.