België

Het charmante Middelkerke ontdekken (verblijf, restaurant, activiteiten)

30 augustus 2019
Middelkerke

Middelkerke (Westende) is een kleine en charmante badplaats gelegen tussen het bekende Oostende en het luxueuze Nieuwpoort. Deze schattige gemeente ligt pal in het midden van onze kustlijn, maar wordt toch vaak vergeten als men over de Belgische kust spreekt. Buiten het nieuwe casino, de Belgische stripfiguren en de Dronkenput heeft deze badstad nog zoveel meer te bieden! Wij brachten een weekendje door in Middelkerke en bundelden onze favoriete adresjes!

 

Een weekendje in Middelkerke

Waar verblijven? Kies voor alle rust en luxe in bed & breakfast ‘Het Zilte Zand’

Maak kennis met Marina en Mike. Dit sympathieke koppel uit Antwerpen zijn de trotse eigenaars van de luxueuze Bed & breakfast Het Zilte Zand****. Anderhalf jaar geleden namen ze deze cottage villa uit 1926 over en verwelkomen sindsdien met veel liefde hun gasten. Ze zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt. De gemoedelijke sfeer, charmante interieur en excellente locatie zijn enkele aspecten die ons meteen wisten te bekoren. Het Zilte Zand is gelegen op 300 meter van het strand in een rustige straat en wordt omgeven door weidse velden. De perfecte combinatie om je innerlijke rust terug te vinden.

Wisten jullie dat de villa zelfs is opgenomen in de lijst van “Beschermd Erfgoed”? Net zoals de straat ‘Duinenlaan’, waarin Het Zilte Zand gelegen is!

B&B Middelkerke

Het prachtige verblijf van het Zilte Zand te Middelkerke

“Elke kamer vertelt zijn eigen rustiek verhaal”

De bed & breakfast ‘Het Zilte Zand’ bevat 5 prachtige karakteristieke kamers, waaronder 1 suite. Elke kamer heeft zijn eigen identiteit en bijhorende charme. De nieuwe orangerie vormt de ideale locatie om te genieten van een uitgebreid luxe ontbijt. Je hoort het goed, ‘luxe ontbijt’. Verwacht je aan verschillende broodsoorten, een glaasje bubbels om te starten, overheerlijke joghurt met granola, een zoete croissant en nog veel meer! Vanuit de orangerie en het terras heb je een prachtig uitzicht (van zo’n 4 km ver) over de uitgestrekte polders!

Extra’s: de uitbaters van de B&B hebben werkelijk aan alles gedacht. Zo voorzien ze voor hun gasten ook elektrische fietsen, die je gratis mag gebruiken om zo de omgeving te verkennen. Test zeker eens de Mobibike, een “next level” elektrische fiets uit Duitsland waarmee je gegarandeerd de ogen naar je toe zal trekken!

Het motto van Het Zilte Zand is ‘Je komt als gast en keert terug als vriend‘ kunnen we volledig bevestigen!

Adres: Duinenlaan 112, 8434 Westende (gratis parkeren mogelijk)
Website: http://www.het-zilte-zand.be
Cosyness-level:
Prijs: €€
B&B Middelkerke
B&B Middelkerke
B&B Middelkerke

Exclusief dineren bij restaurant Vlass

Het restaurant Vlass, gekend als ‘De Vlasschaert’ werd 3 jaar geleden volledig gerenoveerd. Dit prestigieuze restaurant wordt uitgebaat door Stefaan Lauwereins, Tineke Derycke en hun kinderen. Van een culinaire familie gesproken! Ze werken hier enkel met verse streekproducten van lokale boeren uit de nabije omgeving. Op die manier dragen ze zowel hun steentje bij aan het milieu, alsook aan de lokale economie. Ze zijn afhankelijk van het aanbod aan kwalitatieve producten op de markt en bijgevolg kan de kaart lichtjes wijzigen. Kwaliteit boven kwantiteit!

Wat maakt restaurant Vlass nu zo speciaal en uniek? De gezellige en intieme sfeer brengt je culinaire sensatie op een hoger niveau. Er worden zowel vis-, vlees- als wildgerechten bereid, die telkens met de meest verfijnde elegantie worden afgewerkt. Het zijn als het ware ‘kleine kunstwerkjes’ die als boter in de mond smelten!

Bij restaurant Vlass wordt er veel waarde gehecht aan hoog-kwalitatieve bijpassende wijnen. Dit wordt volledig verzorgd door sommelier en zoon Kenzo. Hij is een echte specialist in de wereld van wijnen en eveneens de drijvende kracht achter de recente vernieuwingen bij Vlass. Zijn passie voor wijnen wisten ons meteen te bekoren! Vanwege de gedetailleerde uitleg over de achtergrond en smaken van de wijnen, vallen de smaken en geuren meteen op hun plaats.

Wie op zoek is naar een leuke en originele locatie voor een zakenlunch kan hiervoor ook terecht bij Vlass. Ze beschikken over een afgesloten ruimte waar ze plaats bieden voor 14 personen aan 1 grote tafel.

 Let op: maak tijdig een reservatie (ongeveer 2 weken op voorhand), zeker voor boekingen tijdens weekends!

Adres: Leopoldlaan 246, 8430 Middelkerke
Contact: 059 30 18 37 of info@vlass.be
Website: https://www.vlass.be
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset

 

Onze favoriete activiteiten aan de kust – tijd voor actie

Peddle boarding bij Beachclub De Kwinte

Beachclub De Kwinte ligt tussen de duinen van Westende en bevat een zone speciaal gereserveerd voor watersport. Menig golfsurfers, windsurfers en kiters beschouwen dit als de hotspot van Middelkerke (Westende). Wie minder fan is van watersporten kan gerust iets drinken of eten op het gezellige terras van de beachbar. Een frisse cocktail met wat knabbeltjes of een volwaardig gerecht in combinatie met een sunset? Daar zeggen we geen ‘neen’ tegen .

Middelkerke
Middelkerke
Middelkerke

Een initiatie golfsurfen, paddleboarden of eerder rustig kajakken? Wij kozen ervoor om onze ‘paddle board skills’ tot een hoger niveau te brengen! Alle materiaal wordt voorzien door de club zelf en instructies worden gegeven zodat je erna zelf aan de slag kan. Een leuke en sportieve ervaring voor groot en klein, met de nodige waterpret tot gevolg!

Tijdens de vakantieperiodes worden er verschillende sportkampen georganiseerd waarbij verschillende watersporten worden aangeleerd met de nodige portie fun!

Adres: Koning Ridderdijk – Sint Laureinsstrand, 8434 Westende
Website: https://www.surfclubwn.be/surfclub/de-kwinte
Boekingen: https://www.dekust.be/nl/ikwatersport

Cruisen met de elektrische fiets

Het uitgebreide fietsnetwerk West-Vlaanderen bevat verschillende knooppunten langs de verschillende bezienswaardigheden en unieke plekken in de wijde omgeving van Middelkerke-Westende. Vanuit het Zilte Zand kan je een leuke fietstocht maken van 32 km langs o.a. Lombardsijde, Mannekensverre en Middelkerke. Smeer die beentjes al maar in!

Een portie geschiedenis in Raversyde

Een kleine 10 kilometer van de B&B Het Zilte Zand, gelegen tussen Westende en Oostende, bevindt zich het beschermd duingebied van Raversyde. Ideaal voor wandelaars of fietsers die houden van een ‘portie geschiedenis’ tijdens hun weekendje. Het domein bestaat uit 3 delen: het openluchtmuseum Atlantikwall, ANNO 1465 en het natuurpark. 

Wandelen of fietsen kan je best doen in het natuurpark van Raversyde dat zo’n 50 hectare groot is. Hier kan men genieten van een afwisselend landschap dat elk seizoen een ander gezicht heeft. Van zomerse hooilanden tot bossen die resulteren in een kleurenpracht tijdens de herfst.

Ben je gefascineerd door de 2 Wereldoorlogen? Atlantikwall is een unieke historische site en oorlogsmuseum dat je meeneemt naar deze historische periode. De 60 bunkers, verschillende observatieposten en geschutstellingen, verbonden door 2 kilometer open of onderaardse loopgraven, zijn vrij goed bewaard gebleven doordat prins Karel vocht voor het behoud van het complex.

Als laatste vinden we ANNO 1465 op het domein Raversyde. Dit middeleeuws vissersdorp van zo’n 500 jaar oud bestaat uit 3 woningen en een bakkerij, die heropgebouwd werd met ter plaatse opgegraven bakstenen. Met de audiogids word je volledig ondergedompeld in de leefwereld van de 15de-eeuwse vissersfamilies van Walraversijde.

Prijs Atlantikwall: €8 (kinderen tot 10 jaar gratis) – combiticket met museum Anno 1465: € 10

Hoe je binnen Middelkerke verplaatsen?

De gasten van B&B Het Zilte Zand kunnen gratis gebruik maken van de aanwezige (elektrische) fietsen of het golfkarretje (op vraag). Uiteraard zijn fietsen en wandelen de sportiefste opties, waarbij de verschillende wandel- en fietsroutes de ideale manier zijn om de streek te leren kennen.

De kusttram, verplaatsen langs de hele kustlijn van De Panne tot Knokke

De kusttram rijdt uiteraard ook door de badstad Middelkerke/Westende. Dit is interessant als je je van de ene kant (richting Oostende) naar de andere kant (richting Nieuwpoort) snel wil verplaatsen.

CIRC deelstep, een hip en goedkoop transportmiddel

De hype van ‘deelsteps‘ is ondertussen ook aan onze Belgische kust aangekomen. Via de app van CIRC kan je de dichtstbijzijnde step vinden. Deze staan o.a. in Westende, Leffinge, Slijpe, Mannekensvere, Schore, Lombardsijde, Oostende, Bredene, de Haan en Sint-Pieters-Kapelle.

(Betalend) parkeren in Middelkerke (Westende)

Zoals in alle andere badsteden aan de Belgische kust, moet je in Middelkerke (Westende) betalen om langs de straat te parkeren (tot 19.00 u). Hierbij zijn verschillende opties:

  • Kort parkeren – roze zone: €1/uur – max. 2 uur van 9.00 u – 19.00 u
  • Kort parkeren – gestreepte zone: 30 min met parkeerschijf
  • Volledig jaar betalend – rode zone: Kerkstraat en Paul de Smet de Naeyerstraat
  • Dagparkeren – oranje zone: €1/uur – €5/dag van 9.00 u – 19.00 u

Voor meer details, klik hier.

Het weer in Middelkerke

Middelkerke is vooral populair in de zomermaanden met als hoogseizoen juli en augustus, aangezien het dan zomervakantie in België is. Tijdens deze maanden schommelen de temperaturen tussen de 18°C en 25°C. We bevinden ons in België waar het weer erg wisselend kan zijn, dus het is aan te raden voor je vertrek de weersvoorspellingen te checken! De huidige weersvoorspelling voor Middelkerke, kan je hier vinden!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Westtoer.

 Ga je eens langs het naburige Nieuwpoort? Lees hier alvast onze favoriete plekjes in deze luxueuze badstad!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.