België

Homeboat Nieuwpoort, een uniek verblijf aan de Belgische kust

10 september 2018

Nog nooit gehoord van Homeboat Nieuwpoort? Voor ons was het ook een nieuw, maar erg interessant type accommodatie. Glamping zoals ze het met een funky term zeggen. Wij verbleven in de enige Homeboat van Europa en die ligt in het West-Vlaamse Nieuwpoort. De badstad die enorm veel nostalgie en herinneringen bij mij oproept. Ik kom hier al 22 jaar en was erg benieuwd naar dit nieuwe type verblijf!

Ons verblijf in Homeboat Nieuwpoort, Glamping loft op het water

 

Wat is nu precies een Homeboat?

Laten we één ding duidelijk maken en dit is dat een Homeboat niet hetzelfde is als een woonboot. Zo kent iedereen er wel meer dan 1 . Deze Homeboat is een concept van 2 eigenaars. Het is een innoverend concept namelijk een appartement dat gebouwd is op een catamaran. De constructie van de catamaran is op een bepaalde manier ontworpen zodat de hele constructie erg stabiel is. Bij slechte weersomstanigheden zal de Homeboat enkel over het water glijden en niet kantelen. Deze Homeboat wordt geclassificeerd als 4 * accommodatie bij Toerisme Vlaanderen.

 

Niet enkel uniek en luxueus, maar ook ecologisch!

Zowel aan de huidige moderne- als ecologische normen worden hier voldaan. Zo is de Homeboat met zijn hoge isolatienormen bijna gelijk aan een passieve woning. Allerlei zaken zoals een moderne warmtepomp, LED lichten en elektronische toestellen met de beste ecolabels zijn aanwezig.

IMG_8178
DSC08166

 

Onze persoonlijke ervaring

Ze definiëren het concept van de Homeboat onder ‘glamping’ wat staat voor verblijven in alle luxe en in een bijzondere sfeer, in een apart soort accommodatie. De perfecte beschrijving om weer te geven wat voor gevoel je in de homeboat krijgt. Je wordt volledig omgeven door water, rust en de nodige privacy.

De sterke punten van de Homeboat zijn:

 • Volledig omringd door water en natuur
 • Een exclusieve accomodatie
 • Bijna passief verblijf met een modern interieur

Deze aspecten zijn erg uniek en zal je in een doorsnee hotelkamer niet tegenkomen.

DSC08187
DSC08175
IMG_8186

   

Voor wie?

Deze leuke glamping accomodatie kan zowel voor jong als oud, maar doorsnee gezien kunnen we zeggen dat de Homeboat Nieuwpoort voorbestemd is voor een publiek dat houdt van rust en luxe. Alles is voorzien voor 4 personen, zoals in een modern appartement. De totale oppervlakte is 46 m2 waarbij nog eens een terras van 30 m2 op het dak te vinden is. Hier kan je perfect genieten van het 270° uitzicht over de Nieuwpoortse wateren en vlakten. Alle ruimten zijn praktisch voorzien voor ouderen en is er een vaste trap naar het terras.

Wij vonden dit een enorm leuke en unieke accommodatie om als koppel even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en om tot rust te komen.

Homeboat Nieuwpoort
DSC08174
DSC08173

 

Hoeveel kost een nachtje in de Homeboat?

130-195 € per nacht, maar wie opteert voor een langer verblijf van 1 maand krijgt 20% korting!

 Hou zeker alle promoties in de gaten, want ze doen vaak promoties!

De trap naar het terras

Het uitzicht vanop het terras

Hoe er geraken?

Auto

Homeboat Nieuwpoort is makkelijk bereikbaar met de auto, aangezien deze maar 9 kilometer van de snelweg ligt. Je kan eveneens makkelijk je wagen parkeren aan de Homeboat.

Trein

Het dichtste treinstation is Oostende wat 18 km van Nieuwpoort ligt.  

Luchthaven

Wie van verder moet komen en een vliegtuig neemt, kan best landen op de luchthaven van Oostende, wat ongeveer 17 km van de Homeboat Nieuwpoort ligt.       

Wat is er allemaal in de directe omgeving te doen?

Nieuwpoort is veruit mijn favoriete badstad vanwege het uitgestrekte strand waarbij je tot in Oostduinkerke kan wandelen, de leuke winkeltjes, de overzetboot naar Lombardsijde-bad, de luxueuze haven en de leuke sfeer.

Leuke bezienswaardigheden in Nieuwpoort

 • Ga zeker eens een kijkje nemen naar de wandel- en fietspromenade langsheen de havengeul. Deze promenade verbindt de Noordzee en de jachthaven en is zo’n 2 km lang.
 • Koppels met kinderen moeten zeker een bezoekje bregen aan de Kinderboerderij De Lenspolder. Hier heb ik in mijn kindertijd enorm veel goede herinneringen aan overgehouden.
 • De Nieuwpoortse jachthaven is met zijn 3 jachtclubs en zowat 2000 ligplaatsen de grootste jachthaven van Noord-Europa. Dit is ideaal te combineren met de wandel-en fietspromenade!

De jachthaven van Nieuwpoort blijft een uniek gegeven

 

Sportactiviteiten in Nieuwpoort

 • Natuurreservaat De IJzermonding is vrij uniek in België met zijn specifieke fauna en flora van slikken, schorren, duinen, strand en polders. Je kan met de overzetboot gratis van Nieuwpoort naar de andere kant van de IJzermonding gebracht worden. Hier kunnen wandelaars en fietsers zich ten volle uitleven!
 • Strandzeilen is een must-do als je wat sportiever bent aangelegd. Zo zie je bij laag water veel surfplanken op wieltjes op de stranden. In Nieuwpoort kan je terecht bij Wishbone om lessen te volgen of materiaal te huren.
 • Wie liever op het water is, kan zich wagen aan andere leuke watersporten als windsurfen, kajakken en zeilen.

Het natuurreservaat de Ijzermonding ligt aan de overkant van de Havenheul in Nieuwpoort

 

Culturele uitstappen in Nieuwpoort

 • Nieuwpoort is enorm populair vanwege zijn ‘oorlogstoerisme’ met bekende monumenten als The Ninth Wave van Edith Dekyndt, Men van Nina Beier,
 • Andere monumenten en kunstwerken als Le vent souffle où il veut van Daniel Buren en De Poolreiziger van Freddy Cappon.
 • Onder het impressionante Koning Albert I monument ter ere van de slachtoffers van WO I, ligt het Westfront. Dit is de plaats waar de loop van de Duitse invasie van België in 1914 gemarkeerd staat. Hier is tevens een bezoekerscentrum aanwezig waar je je volledig kan verdiepen in de geschiedenis van de oorlog.
 • Via de Ganzenpoot staat de havengeul in verbinding met 6 andere verkeersrichtingen.

Het bekende Koning Albert I monument

TIP: Wij deden een leuke boottocht met de lokale organisatie Flanders Tours die werd verzorgd door de sympathieke Dirk. Een man, die eveneens de oprichter is, met een enorme voorliefde voor de regio. Hij zal je met veel passie Nieuwpoort en omstreken laten zien en proeven. Flanders Tours organiseert excursies en boottochten afgestemd op een specifiek doelpubliek en in beperkte kring. Wie bij hem een excursie boekt, doe hem dan zeker de groetjes van ons!      

Start van onze rondvaart in de jachthaven van Nieuwpoort samen met Dirk

 

Leuke restaurants en bars in Nieuwpoort, om duimen en vingers van af te lekken

De Homboat Nieuwpoort is volledige te vergelijken met een volwaardig appartement, wat eveneens wil zeggen dat eten niet inclusief in de prijs zit. Ontbijt wordt wel verzorgd en aan huis gebracht wanneer jij het wil. Een mand met verse pistolets, croissants en lokale producten daar zeggen wij geen ‘neen’ tegen! Wie nood heeft aan of  inspiratie nodig heeft voor leuke bars en restaurants, deze kan je hier vinden!

Zonsondergang op de Homeboat Nieuwpoort in alle rust

Contact:

Homeboat Brugsevaart 48, 8620 Nieuwpoort

Telefoon: +32 471 06 79 97 of Flanders Tours +32 (0)471 54 64 28

Email: info@homeboat.eu of Flanders Tours dirk@flanderstours.be

Website: http://homeboat.eu of http://rental.homeboat.eu 

 

 

Materiaal

In deze blog heb ik gebruik gemaakt van het volgende materiaal:

Als je iets koopt via één van deze linken, steun je onze blog hiermee!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.