fbpx
België

Instagram spots en fotografie in Antwerpen

7 augustus 2020

Op zoek naar leuke Instagram spots in Antwerpen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij gingen enkele dagen op pad in het Antwerpse waarbij we de beste Instagram spotjes en fotografie plekjes gingen zoeken. Neem je favoriete camera mee en laad je smartphone op en we zijn weg.

Klaar voor onze favoriete Instagram spots in Antwerpen? 

1. Museum Aan de Stroom – MAS – Het Eilandje

De eerste van vele Instagram spots in Antwerpen opende in 2011 en biedt huisvesting aan meer dan 500.000 kunstobjecten. Heel veel mensen blijven echter voor het gebouw met hun fototoestel om de imposante rechthoek te kaderen. Het MAS is 62 meter hoog en je kan gratis op het dak van het mas van een panoramisch uitzicht genieten over de stad Antwerpen.

Adres: Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen

museum aan de stroom

MAS – Museum aan de Stroom

2. Havenhuis by Zaha Hadid – Het Eilandje

Deze architecturale hotspot is van wereldniveau. Dit gebouw heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder ‘best refurbished building‘. Het symboliseert enerzijds de belangrijkheid van diamanten en anderzijds de aanwezigheid van de gigantische haven van Antwerpen. Je kan ook het gebouw langs binnen bekijken na de kantooruren en tijdens de weekends. Het beste zicht op het Havenhuis heb je vanaf het Suezdok. Deze is één van de vele can’t miss Instagram spots in Antwerpen.

Adres: Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen

Zaha Hadid Havenhuis

3. Centraal Station – Astrid

Uitgeroepen als het mooiste treinstation ter wereld. Als dit niet ‘op de gram‘ moet, dan weet ik het ook niet meer. In heel de wereld staat het Centraal Station in de leerboeken Esthetica als modelvoorbeeld van de Art Nouveau stroming. Ontelbare ornamenten passeren hier de revue. De inkomhal is ronduit prachtig en zelfs de achterkant (te bekijken vanuit de Antwerpse Zoo) is een plaatje waard. Bovendien is rondlopen in het Centraal Station volledig gratis, net zoals zoveel dingen in Antwerpen.

Adres: Koningin Astridplein 27, 2018 Antwerpen

Centraal Station inkomhal

4. Sint-Anna Voetgangerstunnel – Historisch Centrum

Een echt icoon bij de Antwerpenaars. De geliefkoosde manier om van rechteroever tot aan Linkeroever te geraken is met de Sint-Anna Voetgangerstunnel. Geopend in 1933 en nog steeds functioneel. Dagelijks passeren hier honderden pendelaars die nog steeds gebruik maken van deze destijdse technische hoogvlieger. Misschien wel één van de Instagram spots in Antwerpen die worden overgeslagen door de modale toerist. Geen paniek, het gebruik van de voetgangerstunnel is volledig gratis. (Lees 20x Gratis in Antwerpen om meer gratis activiteiten te ontdekken)

Adres: Frederik Van Eedenplein, 2050 Antwerpen

sint annavoetgangerstunnel

Sint- Annavoetgangerstunnel

5. Grote Markt – Brabo – Stadhuis – Historisch Centrum

Het Antwerps stadhuis, de Middeleeuwse gevels en het standbeeld van Brabo. Drie iconen op één plek. Er is geen enkele andere plaats die zoveel Instagrammable plekken combineert op dezelfde plaats als de Grote Markt in Antwerpen. (Als je er wel één hebt, mag je me even een berichtje sturen)

Adres: Grote Markt 1, 2000 Antwerpen

Grote Markt en Brabo

Grote Markt en Brabo

6. De Vlaeykensgang – Historisch Centrum

Een zijstraatje van de Oude Koornmarkt fungeert als een tijdmachine die je meeneemt naar de Middeleeuwen. Vroeger woonden hier de armsten van Antwerpen, nu vind je hier antiek en high-end bars. De Vlaeykensgang omvat heel wat geschiedenis over Antwerpen. Verwacht geen kilometerslange steegjes, het duurt slechts vijf minuutjes om er door te wandelen. Desondanks de korte trip is bijna elke hoek fotogeniek.

Adres: Oude Koornmarkt 16, 2000 Antwerpen

7. Waagnatie – Het Eilandje

Los aan de Schelde vind je Waagnatie. Een gigantisch magazijn waar events en bijeenkomsten worden gehouden. Het zijn echter de oude kranen aan het dok dat de show stelen. Wacht tot zonsondergang om hier een wandeling te doen en gebruik de kranen als achtergrond als unieke Instagram spot in Antwerpen.

Adres: Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen

waagnatie

Waagnatie

8. Felixpakhuis – Het Eilandje

Een monumentaal pakhuis uit 1858 dat gerestaureerd is tot een hotspot om te brunchen én te trouwen. Om optimaal gebruik te maken van deze locatie is het best dat je een visite plant na de kantooruren en op een zondag. De kans is groot dat er events worden gehouden, want van zulke mooie locatie wordt natuurlijk optimaal gebruik van gemaakt.

Adres: Godefriduskaai, 2000 Antwerpen

felixpakhuis antwerpen

Felixpakhuis

9. Parkbrug – Het Eilandje

Fietsers en voetgangers maken hier dagelijks de oversteek van Park Spoor Noord naar Het Eilandje over de Antwerpse Leien. De brug is een opvallend bouwwerk dat als opvallende toegangspoort fungeert voor de stad. De oversteek maken van Park Spoor Noord naar het Eilandje is volledig gratis. Als je je fotomoment afwacht tot zonsondergang krijg je een geweldig mooi schouwspel van de zon die door de ornamenten schijnt.

Adres: Italiëlei 9, 2000 Antwerpen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door arquitecturamx 🌎 🌍 🌏 (@arquitecturamx) op

10. Het onbekendere Linkeroever 

Linkeroever (van de Schelde) wordt vaak vergeten tijdens een bezoekje aan de stad Antwerpen. Via de historische en eveneens fotogenieke voetgangerstunnel naar de andere kant van de stad. Hier kan je genieten van een mooie zonsondergang die zorg voor een warme gloed over de skyline: het MAS, de kathedraal, het Zuid …

Adres:Thonetlaan, 2000 Antwerpen (volg het voetgangers- en fietspad dat parallel loopt de de Schelde)

 

11. Steenplein, time for golden hour

Eén van de meest favorieten sunset plekjes van vele Antwerpenaren. De naam verteld het al zelf, de liggin aan het bouwwerk Het Steen. Dit bouwwerk is het oudste bewaarde gebouw van Antwerpen en diende in het verleden als poortgebouw van destijds de Antwerpse burcht. Nu kan er gezellig langs de Schelde wandelen.

Adres: Steenplein, 2000 Antwerpen

 

Alle foto’s hierboven zijn genomen met een gebruiksvriendelijke camera dat kan dienen als instapmodel, de Nikon D5300. Of ik gebruik mijn smartphone in ‘Pro’ mode, de Huawei Mate 20 Pro.Wil je graag weten wat er allemaal te doen is in Antwerpen, lees dan zeker 20x Gratis in Antwerpen. Een citytrip in Antwerpen moet echt niet duur zijn.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.