Reistips

Kledingtips voor op het vliegtuig

13 april 2022

Tips nodig voor comfortabele reiskleding voor op het vliegtuig? Laat ons duidelijk  stellen dat een jogging of legging niet de enige optie zijn. In dit artikel leg ik je van kop tot teen uit hoe je alsnog stijlvol en comfortabel op jouw volgende vakantiebestemming kan aankomen.

De essentials naast kleding

Het doel van comfortabele reiskleding is je ontspannen voelen gedurende heel de vlucht. Echter dit gevoel creëer je niet alleen met kleding. Onderstaande tips zorgen ervoor dat je vlucht tot in de puntjes in orde zal zijn:

  • Drink voldoende! Zeker bij lange vluchten is hydratatie zeer belangrijk. Zo zal je een merkbaar verschil ondervinden in je herstel na lange vluchten. Die jetlag zal zo vergeten zijn!
  • Neem een kleine tube tandpasta mee. Een frisse mond geeft meteen een fris en opgewekt gevoel.
  • Ga voor een noise-canceling headset. Wil je helemaal in de ‘zone’ komen door in alle rust naar jouw favoriete serie of film te kijken? Dan is een noise-canceling headset geen overbodige luxe. Daarnaast is het een ideale manier om rust te creëren wanneer er huilende baby’s aanwezig zijn op het vliegtuig. De noise-canceling werkt namelijk ook zonder muziek of geluid.

Lange mouwen en een lange broek

Als startpunt beginnen we altijd met kledingstukken met lange mouwen en lange broekspijpen. Op het vliegtuig kan de airco best koud staan en dan is het bibberen geblazen. Is het dan toch te warm, kan je de mouwen altijd opstropen en eventueel de broekspijpen indien mogelijk afritsen. Bij het zoeken naar kleding voor mannen of vrouwen kun je hier ook eenvoudig op sorteren en kan je jezelf voorzien op zowel koude als warme bestemmingen.

Het weer op je vakantiebestemming is allesbepalend

Vervolgens kies je het beste een outfit gebaseerd op de vakantiebestemming. Ga je naar een koude eindbestemming, neem dan zeker nog een hoodie en jas mee op het vliegtuig. Indien het eerder om een zonnige bestemming  gaat, voorzie dan een ademende lange broek en een licht truitje. We raden ook aan om:

  • Geen witte kledij te dragen. Hiermee krijg je zeer snel vlekken die er soms zeer moeilijk uitgaan.
  • Geen synthetisch kledij te dragen. Op deze manier vermijd je onaangename zweetgeuren.
  • Waterafstotende kledij te voorzien. Dit kan een lifesaver zijn. Het moet maar gebeuren dat er een glas over jouw schoot wordt gemorst. Jeans droogt bijvoorbeeld zeer slecht. Een natte broek gedurende heel jouw vlucht is alles behalve relaxed.

Schoenen in het vliegtuig

Dit is naar onze mening een persoonlijke keuze. Al start kou vaak bij de voeten, dus raden wij aan om altijd sokken te dragen. Uiteraard heb je dan alsnog veel keuze tussen damesschoenen en schoenen voor heren. Sandalen met een sokje zouden een optie kunnen zijn, al kiezen wij het liefst voor een comfortabele sneakers. Indien we beperkt zitten in kilo’s, durven we ook wel een wandelschoen te dragen. Dat scheelt immers een heel deel in gewicht!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.