Reisinspiratie

Microsoft Surface Go Review: De ideale reiscomputer?

2 oktober 2018

Microsoft heeft onlangs zijn nieuwste Surface Model gelanceerd: de Microsoft Surface Go. De computer/tablet staat aangekondigd als een lichter, compacter en goedkoper model dan zijn voorgangers. Uit ervaring gaan deze voordelen vaak gepaard met een verlies van processingpower en een eerder onhandig gebruik van de laptop. Maar is dit effectief ook het geval met de nieuwe Microsoft Surface Go en kan het de perfecte reislaptop genoemd worden? Ik testte het uit.

Wat is de ideale reiscomputer?

De ideale reiscomputer wordt door mij beoordeeld op de volgende kenmerken: Grootte, Prijs, Batterijduur, USB-laden en het gebruiksgemak bij algemene taken zoals teksten schrijven, beantwoorden van mails,…

De processor en schermresolutie zijn kenmerken die minder belangrijk zijn voor mij bij een reiscomputer.

De Recensie

Grootte: Does size matter?

De afmetingen zitten bij de Microsoft Surface Go helemaal goed, met een 10 inch scherm en een diepte van 0,83 cm. De oppervlakte is vergelijkbaar met een andere 10 inch tablet. Naast de grootte is ook het gewicht een pluspunt met zijn 0,52 kg is de Microsoft Surface Go dus perfect om in jouw aktetas te stoppen. Hieronder zie je een kleine vergelijking tussen een klassieke laptop en de Microsoft Surface Go. Zoals je kan zien is een kleinere laptop niet enkel eenvoudiger om op te bergen, maar ook het werken in kleinere ruimtes gaat vlotter. In dit geval was het enkel met de Microsoft Surface Go mogelijk om het inklapbare tafeltje te gebruiken.

Prijs: Is de Microsoft Surface Go prijzig?

een reislaptop mag niet te duur zijn. Zeker tijdens het reizen waar je jezelf geen zorgen wil maken over het feit dat je blut zou zijn, moest de laptop gestolen worden. Wederom zit de Microsoft Surface Go hier goed, met een startprijs van € 449,-

 

Batterijduur: hoe lang kan ik werken?

Reizen wil vaak zeggen; lange vluchten, sessies in de koffiebar en misschien wel dagen zonder opladen. Ik heb de Microsoft Surface Go uitgetest gedurende een citytrip naar Eindhoven. 6 uur is het maximum accuduur dat ik heb gemeten, bij gewoon gebruik. Dit is niet enorm lang, als je dit vergelijkt met een tablet waar je eerder rond de 8 à 10 uur zit.

Overal opladen

Goed nieuws! De Microsoft Surface Go kan via USB-C opladen. Dit betekent dat het bijna overal mogelijk is om jouw Microsoft Surface Go op te laden. In het vliegtuig, op de luchthaven, in de koffiebar… Noem maar op. Op de meeste publieke plaatsen zijn USB poorten voorzien. Niet te vergeten kan je jouw Microsoft Surface Go ook nog eens opladen via een powerbank. Genoeg mogelijkheden dus om jouw sessies op de Surface te verlengen en een groot pluspunt ten opzichte van een traditionele laptop.

Het gebruik: lekker Intuïtief

De Microsoft Surface Go in combinatie met de Surface Type Cover werkt zoals een volwaardig Windows toestel. Je kan ervoor kiezen om de standaard geïnstalleerde Windows 10 S modus te gebruiken of je kan omschakelen naar de Windows 10 Pro versie zonder meerprijs. De Windows 10 S modus is een soort van beveiliging waarbij er enkel programma’s van de Microsoft Store geïnstalleerd kunnen worden. Zowel tekstverwerking als mailen of surfen ging heel vlot en zonder hapering. Ik ben zelf iets verder gegaan en heb me gewaagd aan zwaardere programma’s zoals Lightroom en Photoshop en daar kan de Microsoft Surface Go nog aardig met weg. Ideaal om nog snel die foto te bewerken voor je hem op Instagram gooit. Naast een gewone laptop, biedt de Microsoft Surface Go zich ook aan als een digitaal kladblok met Windows Ink. Door het gebruik van een bluetooth stylus kan je heel eenvoudig jouw aantekeningen digitaal bewaren en is er een integratie in de Microsoft Office Programma’ Lekker handig bij het nakijken van teksten of tijdens brainstorm sessies onderweg.

Let op: de Microsoft Surface Go is niet bestemd om hele zware fotoreeksen te bewerken. De focus bij dit product ligt meer op tekstverwerking/bloggen, online surfen, e-mailen en streamen.

Conclusie

De Microsoft Surface toestellen hebben de reputatie om heel hybride toestellen te zijn, waar ze zich enerzijds als laptop profileren en anderzijds als tablet. Deze combinatie maakt deze toestellen heel aantrekkelijk als reislaptop. Wil je een compact en vlot apparaat dat je overal kan meenemen, dan is de Microsoft Surface Go jouw toestel. Onze favoriete pluspunten aan de Microsoft Surface Go zijn het gebruiksgemak, de mogelijkheid tot opladen met USB en de prijs. Eindelijk een reislaptop tegen een goede prijs die we zo goed als ongelimiteerd kunnen gebruiken tijdens onze reizen, zonder in te boete in gebruiksgemak.

Geteste Toestellen:

Microsoft Surface Go

Surface Type Cover

Advertisement

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

1 Reactie

  • Antwoorden alert(0) 27 november 2018 at 16:40

    Leuke blogpost
    alert(0)

  • Geef een Antwoord.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.