België

10 mooiste steden van België die je zeker moet bezoeken

4 april 2021
Gent

De mooisten steden in België hebben heel wat te bieden met ieder hun specialiteit. Natuurlijk staat België sterk in de schoenen op vlak van cultuur. Denk maar aan het eeuwenoude stedenplan van Brugge met de kronkelende grachten die je doen denken aan Venetië. De ruwe stadsforten in de Ardennen die zijn omringd door de prachtige natuur die elk seizoen van kleur veranderen. Of de oneindige opties die je in Antwerpen kan terugvinden. Van een dag non-stop winkelen tot het bezoeken van pittoreske steegjes waar de meeste inwoners het bestaan er niet eens van afweten. Maar België is meer dan de gekende, traditionele steden!

De mooiste steden van België

Pin deze praktische blog & save het voor later!

10 mooiste steden van belgie pinterest

10. Brugge

brugge

Brugge

Brugge staat zonder twijfel op nummer één bij buitenlanders in de lijst mooiste steden van België. Amerikanen zijn verzot op het kleinschalig centrum dat overloopt van charme en gezelligheid. De kronkelende steegjes die uitkomen op de bruggetjes die elegant over de waterkanalen lopen zijn in alle seizoenen een knappe foto waard. Brugge kent de bijnaam het Venetië van het Noorden. Ondanks het slechtere klimaat heeft Brugge deze naam niet gestolen. Verwacht je echter aan een heleboel toeristen. Brugge is immens populair en beschikt over een kleine oppervlakte waardoor het snel ‘overbevolkt’ voelt.

Tijdens de Middeleeuwen werd Brugge een rijke stad en dat is zichtbaar aan de prachtige gevels. Het Middeleeuws centrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, met het Begijnhof als hoogtepunt. Dit is een omwalde oppervlakte waar vroeger de kloostervrouwen woonden. In Antwerpen kan je dit trouwens ook bezoeken.

Aanraders om te doen in Brugge?

Leuk overnachten in Brugge kan je op Boat Hotel De Barge. Je slaapt vlak naast het historisch centrum in een sfeervolle kajuit. Uitstekend ontbijt is inbegrepen!

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Boat Hotel De Barge

 

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

9. Gent

Gent

Gent is een slachtoffer van de Brugse en Brusselse populariteit. Gent ligt pal in het midden van bovengenoemden waardoor het wel eens wordt overgeslagen. Gent is ronduit prachtig en mijn persoonlijke favoriet onder de mooiste steden van België. Er heerst een bruisende sfeer als universiteitsstad en er valt een hoop te ontdekken in hun rijke geschiedenis.

Gent had haar financieel hoogtepunt tijdens de Middeleeuwen en dit valt te bewonderen tijdens een bezoek aan het Gravensteen. Net zoals in Brugge kan je in Gent het Belfort betreden én beklimmen om een mooi zicht te verkrijgen over de stad.

Om de echte Gentse sfeer op te snuiven raad ik je aan om een fiets te huren en langs de Graslei op verkenning te gaan. Aarzel niet om hier en daar een steegje in te slaan want daar schuilen de beste ontbijtadresjes en koffiebars.

Aanraders om te doen in Gent?

Leuk overnachten in Gent kan je in Maison Margo. Je slaapt midden in het historisch centrum.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

8. Antwerpen

Grote Markt

Grote Markt

Antwerpen is onze thuisstad en er valt een hoop te beleven. In de laatste jaren heeft Antwerpen een hele hoop nieuwe Instagram spots bijgekregen. Wijken als het Eilandje en Park Spoor Noord staan nog in hun kinderschoenen en behoren nu al tot de favorieten van de Sinjoren.

Waarom behoort Antwerpen tot de mooiste steden van België? Wandel maar eens rond op de Grote Markt en geef je ogen de kost. De eeuwenoude gevels zijn in piekfijne conditie en vertellen elks een volwaardig verhaal. Verder vind je smalle steegjes die uit de jaren 1400 stammen.

Anderzijds mag je de fashion en koffie scène niet over het hoofd zien. Antwerpen heeft een overaanbod van winkels en koffiebars. De concurrentie in de horeca is zodanig groot dat het praktisch onmogelijk is om een slecht ontbijt of lunch te consumeren.

Bovendien moet een bezoek aan Antwerpen helemaal niet duur zijn. Er zijn gigantisch veel activiteiten die je gratis kan doen in Antwerpen. Daarbovenop vind je steeds goedkope hoteldeals in Antwerpen aangezien het aanbod zo groot is.

Aanraders om te doen in Antwerpen?

Leuk overnachten in Antwerpen kan je in A-Stay. Je slaapt naast de parel van Antwerpen, het Centraal Station. Geen paniek, je hoort hier niets van het stadslawaai!

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.comAgoda.comHotelspecial.be

A-stay-room

 

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.comAgoda.comHotelspecial.be

7. Leuven

Leuven

Leuven

Leuven staat bekend als dé studentenstad van België. Laat de herrie van het jong geweld je zeker niet afschrikken. Leuven is één van de mooiste steden van België. Desondanks de drukte van de studenten is een visite aan de universiteit van Leuven aan te raden. Aangezien het gebouw op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het is één van de oudste universiteiten ter wereld en één van de grootste schatten van ons landje.

Leuven is amper 13 minuutjes verwijderd van Brussel met de trein, wat dit een uitstekende citytrip maakt. Een groot deel van de stad is voetgangerszone wat het een aangenaam bezoek maakt. Of je nu de Oude of de Grote Markt kiest, Leuven herbergt een gezellige sfeer.

Bijna vergeten, maar het beste courante bier ter wereld wordt hier gebrouwen: Stella Artois!

Aanraders om te doen in Leuven?

Leuk overnachten in Leuven kan je in Getaway Studios Leuven. Op tien minuten van het station en 350 meter van het centrum.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

6. Dinant

dinant

Dinant

In het Franstalig deel van het land, Wallonië, vind je Dinant. Het stadje dat het startschot geeft van de Ardennen. Dinant is gebouwd tegen een gigantische rots met daarbovenop de citadel die over de stad waakt. De gelaagdheid van de rivier de Maas, de kleurrijke huisjes, de peervormige kathedraal, de rots én de citadel maken het één van de mooiste plaatjes van België.

Verder vind je in Dinant allemaal verwijzingen naar de saxofoon. Adolphe Sax is hier geboren en de geschiedenis achter de saxofoon kan je hier ontdekken. Voor meer informatie over Dinant klik je hier.

Aanraders om te doen in Dinant?

Leuk overnachten doe je in Infinity Resorts. Met een prachtig zicht op de Maas en het boegbeeld van Dinant.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

5. Brussel

Brussel

Brussel

De hoofdstad van België mag niet ontbreken. Aangezien hier alle culturen en nationaliteiten samenkomen kan je Brussel best het hart van België noemen. De Marollen, Europabuurt, Leopoldswijk, Matongé en Laken. Wijken genoeg om verdwaald in te geraken.

Van de abstracte zakelijke gebouwen tot de eeuwenoude gevels van de Grote Markt en de Rue de Boucher. Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het Stripmuseum, het Magritte Museum, het Atomium, de Kunstberg, Manneken Pis, etc. Vanwege al deze activiteiten ga je niet genoeg hebben aan één dag in Brussel.

Net zoals Antwerpen kan je in Brussel je portefeuille pijn doen tijdens het winkelen. Zowel de grote designers als lokale fashion komt hier aan bod. Als afsluiter kan je jezelf belonen met Belgische chocolade, Brusselse wafels of de lekkerste schuimpjes van Aux Merveilleux.

Aanraders om te doen in Brussel?

Leuk overnachten doe je in NH Collection Brussels Centre. Vlakbij het historisch centrum.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

4. Oostende

Oostende

Oostende

In de lijst van mooiste steden van België mogen we de grootste badplaats van de Belgische kust niet vergeten. Oostende is makkelijk te bereiken en is vlakbij Brugge. Ideaal om de twee te combineren. In deze stad kan je 7/7 shoppen, surfen en wat cultuur opsnuiven in het James Ensorhuis. Voorts kan je je batterijen opladen in één van de vele koffiebars of restaurants die Oostende te bieden heeft.

Wil je het iets rustiger aan doen en heb je de drukte niet graag? Dan kan je naar de Oosteroever. Dit gebied is vooral duinen en havenlandschap. Perfect om even uit te waaien!

Toch liever zonnebaden? Dat kan. Maar liefst 7km kust vind je verspreid over 10 verschillende stranden.  Wat Oostende allemaal te bieden heeft kan je uitgebreid hier ontdekken. Wie aan de kust verblijft, moet de zonsondergang kunnen ervaren. Daarom kan je best overnachten aan de Stad aan ZeeDat zal Marvin Gaye ook hebben gedacht toen hij Sexual Healing schreef aan de badstad!

Aanraders om te doen in Oostende?

Leuk overnachten doe je in C-Hotels Andromeda Oostende. Met een mooi uitzicht op je zee kan je je daarna gaan verfrissen in het indoor zwembad.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com – Agoda.com – Hotelspecial.be

C-Hotels Andromeda Oostende kamer

C-Hotels Andromeda

 

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com – Agoda.com – Hotelspecial.be

3. Mechelen

Leuven

Deze stad was ooit de hotspot voor kunst in de hoge Nederlanden. Wat je er nu kan vinden zijn gotische kathedralen en charmante pleintjes. Mechelen is een verrassing voor velen. De gezelligheid vind je hier achter elke hoek en bovendien kan je hier als beiaard aan de slag! Het bespelen van de beiaard is een kunst op zich en hier kan je dat van dichtbij gaan bekijken.

Mechelaars worden de Maneblussers genoemd. Vanwege een voorval in hun geschiedenis waarbij ze dachten dat de klokkentoren in brand stond. Eenmaal ze bovenop de toren waren, bleek het de maneschijn die hun had verward.

Aanraders om te doen in Mechelen?

  • Botanische Tuin
  • Bewandel het Dijlepad
  • Sint Romboutstoren

Een overnachting in Mechelen kan je verwezenlijken in Hotel Brouwerij Het Anker. Aangezien iedereen wel eens wil overnachten in een brouwerij. Toch?

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

2. La Roche en Ardenne

De Parel van de Ardennen! La Roche en Ardenne is een favoriet bij onze Noorderburen. Het is een klein stadje dat zich laat omringen door de S-vormige Ourthe die er langs stroomt. Deze stad in de provincie Luxemburg is de perfecte uitvalsbasis om de Ardennen te ontdekken.

Mountainbiken, kayakken, hiken, etc. Je noemt het maar op. Voor avonturiers is deze plek een hemel op aarde. Daarnaast is de omgeving rond La Roche één van de mooiste plekken in België. Denk maar aan de prachtige wandeling Le Ninglispo of Le Hérou. Fietsfanaten kunnen hier tevens op hun wenken bedient worden.

Aanraders om te doen in La Roche en Ardenne?

Overnachten in La Roche doe je in Hotel La Closeraie. Hier kan je genieten van het uitzicht over de vallei van de Ourthe.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

1. Namen

namen namur

Namen is de hoofdstad van het Franstalig gedeelte van België. Hier vloeit de Samber over in de Maas terwijl de indrukwekkende Citadel erop neerkijkt. Het historisch centrum van Namen heeft gezellige straatjes waar je zowel kan shoppen als lekker op de koffie gaan.

De hoofdrol is weggelegd voor de citadel van Namen. Het is een gigantisch fort dat stamt uit de Middeleeuwen dat beschermend uitkijkt over de stad. Meer informatie over Namen vind je hier.

Aanraders om te doen in Namen?

Overnachten kan je in Ne5t Hotel & Spa. Een voormalige boerderij die haar gasten uitgebreid in de watten legt.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.