Australië

Mooiste stranden van Australië

21 mei 2020
whitsundays

Met meer dan 10 000 stranden die uitstrekken over 50 000 kilometer is Australië veruit de kampioen in kustlijn. Met stranden in Australië zoals 80 Mile Beach die viermaal groter zijn dan onze Belgische kust valt het moeilijk te vatten. Natuurlijk is de bekende Gold Coast, Bondi Beach en Whitehaven Beach, maar er zijn er veel meer en veel mooier! Je kan hier heel je leven lang elke dag een strand gaan bezoeken in Down Under en dan zou je ze nog niet allemaal hebben bezocht! Deze blogpost is opgedeeld in twee grote stukken. Het eerste deel zijn de beste stranden die ik al heb bezocht en het tweede deel is mijn lijstje die ik graag nog wil bezoeken!

Mooiste stranden – reeds bezocht in Australië

Elephant Rocks, Denmark – WA

In William Bay National Park vonden we tijdens onze roadtrip door Zuid-West Australië  de Elephant Rocks. Een gigantisch beeldhouwwerk van de natuur dat lijkt op een familie olifanten die op zoek zijn naar een strand. Daarnaast vind je het kleine strandje dat uitkijkt op het ontzettend blauwe water. Bovendien zijn er op wandelafstand nog stranden die gemakkelijk mee in de lijst kunnen staan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @_harrrryy_ op

Cottesloe Beach, Perth – WA

Eén van de meest uitgestrekte stranden in Australië. Cottesloe is een icoon in Perth waar je moet geweest zijn. Renovatiewerken zijn in de maak voor het symbolisch gebouw aan het strand. Bovendien kan je naar een openlucht tentoonstelling gaan genaamd: Sculptures by the Sea.

cottesloe perth bezienswaardigheden

Betty’s Beach, Whitsundays – QLD

Iedereen praat over Whitehaven Beach, maar eigenlijk is de topattractie Betty’s Beach. De Whitsundays staan bekend als één van de mooiste plekken ter wereld en ze stellen zeker niet teleur. Probeer er op te letten dat je tijdens je trip naar de Oostkust ook naar Betty’s Beach gaat als je een tour boekt. Dit strand geeft je het beste view op de mooiste zandtekening van de natuur.

Whitehaven Beach, Whitsundays – QLD

Betty’s Beach is het mooiste strand van Australië, maar Whitehaven Beach moet zeker niet onderdoen. Het witste strand ter wereld moet je gezien én gevoeld hebben. De zandkorrels zijn zo klein dat ze geen warmte kunnen bevatten, dit betekent dat het zelfs op de warmste dagen fris is aan de voetjes. Whitehaven Beach is de nummer één attractie in de Whitsundays, dus echt rustig zal het hier niet zijn. Ondanks de drukte is het een must tijdens een trip aan de Oostkust van Australië.

Cape Tribulation, Daintree – QLD

De combinatie zee en jungle komt niet vaak voor. In het Daintree Rainforest in de Cairns regio is het een magische plek waar je vaak moederziel alleen op het strand bent. Cape Tribulation mag zeker niet ontbreken als je een reis aan de Oostkust plant.

Protip! Ga niet in de zee, er zijn teveel horrorverhalen over krokodillen die mensen hebben doen verdwijnen.

cape tribulation

Long Beach, Great Keppel Island – QLD

De verborgen parel aan de tropische Oostkust van Australië, Great Keppel Island heeft 17 (!) stranden en ze zijn allemaal de moeite waard. Toch is Long Beach een droom voor veel reizigers. Een lang, wit uitgestrekt strand met amper toeristen is wat we allemaal willen. Bovendien kan je hier de zee in duiken met je snorkel en stoten op kleine haaien en allerlei verschillende soorten vissen.

Monkey Beach, Great Keppel Island – QLD

Ja, ik heb mijn hart helemaal verloren aan Great Keppel Island. Monkey Beach betreden voelt alsof je juist een paradijs hebt ontdekt. Na een korte en intensieve wandeling over een berg kom je door het bushland op een onbetreden strand met felle blauwe kleuren. De getijden zorgen ervoor dat alle voetsporen van voorgaande bezoekers weggeveegd zijn, wat alleen maar bijdraagt tot het spectaculaire uitzicht. Bovendien komt er bij laagtij een idyllische zandbank tevoorschijn!

Grote fan!

monkey beach

Cable Beach, Broome – WA

Maar liefst 22 kilometer aan ononderbroken strand vind je in Broome. Alsook paraderende kamelen tijdens één van de mooiste zonsondergangen op stranden in Australië. Daarbovenop mag je op Cable Beach met je auto om daar de zonsondergang mee te maken. Enkele avonden per maand zie je het fenomeen ‘Staircase to the Moon‘. Daarbij staat de maan op zo’n positie in de hemel dat er met de reflectie een trap lijkt te schijnen in het water. Om dit te ervaren moet je best even opzoeken wanneer dit fenomeen zich voordoet.

cable beach broome

https://www.flickr.com/photos/drens-travels/

Turquoise Bay, Exmouth – WA

Wanneer je je auto parkeert tussen het droge Aussie landschap in Exmouth heb je eerst nog geen flauw benul wat er achter de duinen schuilt. Het is na enkele meters dat je de heldere schijn van het water ziet tevoorschijn komen. Een prachtige blauwe gloed overvalt je wanneer je het extreem witte zand betreedt van Turquoise Bay in de Ningaloo regio. Het lijkt wel een snelle Photoshop hoe de heldere blauwe lucht, het witte zand, het blauwe water en het droge landschap van Cape Range National Park allemaal met elkaar contrasteert.

Protip! Vergeet zeker niet met je snorkel ‘The Drift‘ te doen.

Exmouth Ningaloo Turquoise Bay

Riddell Beach, Broome – WA

Een strand dat je moet gezien hebben om te geloven is Riddell Beach in Broome. Broome staat bekend om de rode rotsen en het blauwe water en geen enkele plek is beter om dit te illustreren. Met een 4WD auto kom je tot bij de parking van Riddell Beach en wacht er een kleine afdaling tot het strand. Zoals altijd in WA is de kans groot dat je hier het strand helemaal alleen voor je hebt. De temperaturen kunnen hier hoog oplopen en de zonnestralen die terugkaatsen van de rode rotsen maken het hier erg warm, dus breng best je eigen schaduw mee.

Bovendien zie je hier ganse families aan schelpdieren meter per meter naar je toe kruipen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MiNDFOOD (@mindfoodmag) op

Pallon Beach, Dunk Island – QLD

Ik heb een zwak voor ‘sandbars‘ en Dunk Island heeft één van de beste. Met een watertaxi kan je vanuit Mission Beach, QLD naar Dunk Island gaan. Een voormalig resort eiland dat door een storm helemaal is vernield. Nu vind je er rust, een wandeling naar het hoogste punt en enkele bountystranden die je mond open doen vallen. Dunk Island is een perfecte daguitstap als je de tropische oostkust van Australië wilt ontdekken.

dunk island

Four Mile Beach, Port Douglas – QLD

Zoveel stranden in Australië dat ze zelfs geen moeite meer doen om ze namen te geven! Four Mile Beach in Port Douglas is hiervan een voorbeeld. Een gebogen lijn vol palmbomen en een brede strip zand. Het perfecte strand om te sporten, te relaxen, etc. Social Distancing is hier een hapje. Port Douglas is de ideale daguitstap tijdens je reis naar Cairns of de Oostkust van Australië.

Protip! Pas op als je gaat zwemmen. Hier zijn al verschillende malen krokodillen gespot!

four mile beach port douglas

Unsplash – David Clode

Shell Beach, Shark Bay – WA

Dit is niet hét mooiste stranden, maar zeker wel één van de meest bijzondere. Shell Beach is 60 kilometer lang en bestaat helemaal uit witte schelpjes. Alsof dat nog niet spectaculair genoeg is, is het strand 7 meter diep.

Ook allemaal schelpjes!

shell beach shark bay

80 Mile Beach – WA

Ook in de categorie ‘meest bijzondere’ is 80 Mile Beach. Dit strand is maar liefst 220 kilometer lang en verbindt ongeveer Port Hedland met Broome. Dit strand is niet enkel lang, maar ook waanzinnig breed. Als je een 4WD auto hebt, is het een perfecte plek om met je auto over het strand te rijden. Pas op voor de getijden, deze zijn hier gigantisch!

80 mile beach

De Bucketlist van mooiste stranden

In afwachting van ons tweede jaar heb ik alvast een to-do lijstje gemaakt. Hieronder staan de mooiste stranden die ik nog wil bezoeken:

Lucky Bay, Esperance – WA

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LUKAS | TRAVEL & NATURE ? (@lukasfsr) op

Twilight Bay, Esperance – WA

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Western Australia (@westernaustralia) op

Hamelin Bay, Margaret River – WA

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door EMMA & THOM SHAW ☼ AUSTRALIA (@exploreshaw) op

Waterfall Beach, Albany – WA

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Angie + Darren Williams (@parrybeachbreaks) op

Wineglass Bay – TAS

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jason Charles Hill (@jasoncharleshill) op

Byron Bay, Brisbane – QLD

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Julia ☀️ (@julia.ronnenberg) op

75 Miles Beach, Fraser Island – QLD

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tim Rackemann (@timrackemann) op

Cossies Beach, Cocos Island – Indian Ocean

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blue Crust | Photographer (@bluecrustproductions) op

Nudey Beach, Fitzroy Island- QLD

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alice Hall (@alicesdrone) op

Moonee Beach, Coffs Coast – NSW

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Coastal Drones (@coastaldrones.com.au) op

Loch and Gorge – VIC

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rach Stewart (@rachstewartnz) op

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.