België

Een dag in Namen – Stadswandeling rond de Citadel

5 april 2021
namen namur

Uit alle mogelijke, mooie steden in België denk je niet meteen aan Namen. Toch heeft de hoofdstad van Wallonië me weten te charmeren. Net zoals Antwerpen kan Namen uitpakken met een gezellig, historisch centrum met allerlei restaurantjes en bars om je zeker een dag bezig te houden. Daarenboven heb je allerlei opties om te shoppen. Het is slechts een rit verwijderd van elke grote stad van België met het openbaar vervoer. Hieronder vind je de ultieme gids om een dagtrip Namen te plannen.

De leukste dingen om te doen in Namen

Pin deze praktische blog & save het voor later!

Stadswandeling rond de Citadel Namen

 

De Citadel van Namen

Niet te missen in Namen is zonder twijfel de Citadel. Ongetwijfeld ga je de Citadel boven de oude huisjes zien uit steken. Het is een indrukwekkend fort dat vanuit elk straatje in Namen te zien is. De Citadel is geplaatst op een strategische plek. Waar de Samber in de Maas uitmondt vind je één van de grootste vestingen van Europa. Je kijkt tegen een stenen muur van zo’n honderd meter uit. Imposant is het minste wat je kan zeggen.

De Citadel bezoeken doe je zo:

  1. Te voet kan je alle treden naar boven nemen om vandaar te genieten van het uitzicht op Namen.
  2. Met de fiets zet je je verzet op het laagste en neem je de slalom naar boven.
  3. De auto kan je nemen langs de Route Merveilleuse. Er is een gratis parking waar je je auto kwijt kan.
citadel namen
jan fabre citadel namen
citadel namen

Eens bovenop de Citadel kan je aan de zuidelijke kant genieten van het wondermooi zicht over Namen richting Dinant. Vijfitg meter verderop vind je de parfumerie Guy Delforge. Ook al ben je niet echt in de gemoedstoestand om een parfumerie te bezoeken, toch is het de moeite om dit gebouw eens te betreden. De mooie gewelven, oude architectuur en mysterieuze sfeer zijn uniek. Als je te voet naar boven bent gekomen, wandel je over de gigantische ophaalbrug van de Citadel van Namen. Als je een blik werpt naar het historisch centrum zie je de Sint Aubain kathedraal tussen de kruinen van de bomen.

Locatie: Route Merveilleuse 64, 5000 Namur

Lees hier meer over een fietstocht door Picardisch Wallonië of ontdek hier meer over Dinant.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nick Goossen (@goossenick) op

Terra Nova – In en onder Namen

Naast de parking van de Citadel vind je een restaurant/bar waar je een verfrissing kan vinden. Echter het belangrijkste wat je hier hebt is Terra Nova. Hier kan je in het museum meer leren over de geschiedenis van Namen. Waaronder de rol van de Citadel in Namen.

Een Citadelle Pass is interessant om allerlei kortingen te verkrijgen:

  1. Treinrit rond de Citadel
  2. Bezoekerscentrum van Terra Nova
  3. Gegidste rondleiding in de ondergrondse gangen van de Citadel

Per persoon €13,00

Terra Nova bezoeken is zeker de moeite waard. De gids is een meerwaarde en kan entertainende verhalen vertellen over de gangen die onder de Citadel gaan. Bovendien is de wandeling zeker niet te lang. Verder hangt er een mystieke sfeer waardoor je je makkelijk kan inleven in de tijdsgeest van de Citadel.

Locatie: Citadelle Namur, 5000 Namur

Sint Aubain – de Kathedraal van Namen

De Sint Aubain is dé kathedraal die je op camera moet vastleggen tijdens een bezoek aan Namen. Deze oude glorie uit 1761 pronkt hoog boven de stad uit. Komt je bezoekje aan de Saint Aubain uit met lunch of diner? Dan raden we alvast Brasserie Francois aan. Een schitterend mooi interieur met échte Belgische gerechten op de menu.

Locatie: Place Saint-Aubain, 5000 Namur

Een mooi zicht heb je vanuit de ophaalbrug van de Citadel.

st aubain namen
st aubain namen
st aubain namen

Boulevard Frère Orban

Dé plek om te zijn tijdens Golden Hour. Geniet hier hoe de zon zijn magie uitstraalt op de oude stad van Namen. De Boulevard gaat langs de Samber naar de monding met de Maas. Wandelen op de oude kasseien met links de oude, charmante gevels en aan je rechterkant de imposante Citadel. Als iets de stad Namen kan samenvatten is het wel de Boulevard Frère Orban.

Locatie: Boulevard Frère Orban, 5000 Namur

boulevard namen
samber namen
samber citadel namen

Winkelen in Namen

De Walen weten maar al te goed dat Namen de ideale stad is om te gaan winkelen. Hoewel de Vlamingen liever trekken naar Eindhoven of Breda om te winkelen, kan je van Namen de ideale citytrip maken en cultuur en shoppen combineren. Winkelen doe je in de oude binnenstad, waar tevens alles te doen en te bezoeken valt. Begeef je naar Rue de l’Ange en sla gerust enkele zijstraatjes in. In de nauwe straatjes vind je bars, restaurants en allerlei boetiek winkeltjes.

Winkelen doe je van maandag tot zaterdag van 9u tot 18u

Locatie: Rue de l’Ange, 5000 Namur

winkelen namen
shopping namen
shoppen namen

Accommodatie in Namen

Le Péniche de Ange-Gabriel

Mij zegt het niets om op een boot te wonen. Maar tijdens je vakantie in een kajuit slapen en ‘s ochtends wakker worden met de rijzende zon op de Maas? Ja, daar zeg je toch geen ‘nee’ tegen! Bovendien zijn de kajuiten optimaal ingedeeld waardoor je best wel veel plek hebt om je bagage op te bergen. De ligging is perfect. Je slaapt op de Maas en je wordt wakker met zicht op de oude gevels van Namen. De oude binnenstad is amper een kwartiertje wandelen.

Daarnaast kan je de boot ook inhuren met een groep en de Maas afvaren naar bijvoorbeeld Dinant.

Vanaf €85,00 kan je een tweepersoonskajuit reserveren op hun website.

Locatie: Péniche Ange-Gabriel, Quai des Chasseurs Ardennais 3, 5000 Namur

péniche ange gabriel maas
péniche ange gabriel
péniche ange gabriel
péniche ange gabriel namen

Ne5t Hotel & Spa

Mag het wat meer kosten? Dan kies je voor Ne5t Hotel & Spa. Deze fermette biedt elegante suites en kamers aan met een volledig gemeubileerd terras. Het prachtige zwembad steelt de show aan deze oude boerderij. Er is een wellness, een vers ontbijtbuffet en een à la carte restaurant ‘La Table du Ne5t’ waar je lekker kan tafelen.

Vanaf €220,00 kan je hier helemaal tot rust komen in een suite voor twee.

Locatie: Allée de Menton 25, 5000 Namur

 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.