Australië

Ningaloo Reef in West-Australië

20 april 2020
ningaloo blog

Ningaloo is mogelijk de mooiste kustlijn van Western-Australia. Een concurrent van het Great Barrier Reef met 300km ononderbroken rif. Stap van het strand met je snorkel in het water en tien meter verder maak je reeds kennis met een andere wereld. Wie Ningaloo zegt, zegt in dezelfde adem Coral Bay, Exmouth en Cape Range National Park. Een onvergetelijke bestemming waar je zowel walvishaaien, zeekoeien, tijgerhaaien en bultrug walvissen kan spotten.

Waar is Ningaloo

In juni 2011 is Ningaloo door de UNESCO bestempeld als werelderfgoed. Sindsdien zijn alle hens aan dek om deze regio zo goed mogelijk te beschermen. Deze regio is de watermassa, kuststrook en rif dat ongeveer 300km in beslag neemt van de WA kustlijn. Ongeveer 1200km van Perth, de hoofdstad van West-Australië vind je de Ningaloo regio terug. De dichtstbijzijnde stad is Carnarvon in de Gascoyne regio op 370km.

Wat deze watermassa zo speciaal maakt, is dat het een broedgrond is voor een groot aanbod zeeleven. Tevens een migratie en rustplek voor de uitzonderlijke mooie beesten zoals de walvishaai en de bultrug walvis. Bovendien vind je hier ondergrondse watermassa’s, grotten en waterlopen.

Hoewel de meeste focus gaat naar het zeeleven moet het landleven niet onderdoen. De meeste symbolische Australische dieren zijn hier ook terug te vinden. Zoals de kangoeroe, emu, wallaby en dingo.

ningaloo cape range wallaby

De beste reistijd

De beste reistijd om de Ningaloo regio te verkennen is tussen eind maart en half juli. Gedurende deze periode kan je zwemmen met de walvishaai. Tevens is de temperatuur van het water ideaal. Tegen het einde van het seizoen heb je de kans om met de bultrug walvis te zwemmen.

Wij waren hier in augustus en het water was al flink koud! Gedurende deze maand konden we enkel een tour versieren om te zwemmen met de bultrug walvis.

Wat te doen in Ningaloo

De Ningaloo regio bezoeken kan je slim opdelen in drie grote bezienswaardigheden. Tijdens je roadtrip kom je eerst Coral Bay tegen, een héél klein dorpje. Een 150km verder heb je Exmouth dat een echt dorp voorstelt met een deftige supermarkt, bars en restaurants. Daarna heb je Cape Range National Park, een zestigtal km verder.

Coral Bay

Coral Bay stelt op zich niet veel voor. Een paar camping plekken, een supermarkt, een bakkerij en wat backpackers hostels. Hetgeen waarvoor mensen komen is het zeeleven. En daar is Coral Bay nu net schitterend in. Deze plaats is het startpunt van het Ningaloo Reef. Lees hier verder over Coral Bay.

Exmouth

Exmouth is een klein stadje dat best gezellig is. Tijdens de schoolvakanties is het wel wat anders. De locatie is vrij uniek op het puntje van de archipel. Je vindt hier genoeg bars en restaurant om je bezoek hier fris te houden. Exmouth dient als poort naar het Ningaloo Reef en Cape Range National Park. Onderschat de afstanden niet van Exmouth naar bekende plaatsen als Turquoise Bay en Sandy Beach. Denk goed na vooraleer je je overnachtingsplaats boekt. Hier kom je alles te weten over Exmouth.

ningaloo exmouth sunset

Cape Range National Park

Cape Range National Park heeft alle bloedmooie plekken als Turquoise Bay, Oyster Stacks en Osprey Bay in de aanbieding. Het startpunt wordt gegeven bij Vlaming Lighthouse en hoe verder je rijdt, hoe mooier het wordt.

Staar je niet alleen blind op de mooie Ningaloo kustlijn van Cape Range National Park. Tenslotte zijn één van de mooiste wandelingen van West-Australië hier terug te vinden. Bovendien waan je je in de States als je het avontuur van de Charles Knife Canyon aangaat. Alles over Cape Range National Park vind je hier.

ningaloo charles knife canyon

Gerelateerde artikels

Coral Bay – Uitzonderlijk Onderwaterleven

Exmouth – Ter Land, Ter Zee en in de Lucht

Drie Dagen in Karijini National Park

Waarom je Karijini niet mag missen

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.