Indonesië

Nusa Penida Top 5 in Twee Dagen

2 november 2018
Nusa Penida

Nusa Penida is een gigantisch eiland in tegenstelling tot Lembongan en Ceningan. Het toerisme is nog niet echt van de grond gekomen zoals in Lembongan of Ceningan. Er worden nog steeds nieuwe wegen aangelegd terwijl je dit leest. Het eiland geeft je een authentieke ervaring en je zult er hoogstwaarschijnlijk smoorverliefd op worden.

Rondrijden op de scooter brengt veel gevaar met zich mee. Dus als je geen ervaren chauffeur bent, moet je hier best een privéchauffeur regelen. Ik reed rond in Bali, Java, Sumatra, Lombok en een heleboel andere plaatsen maar Penida is een uitdaging en dat is op zijn zachtst uitgedrukt. Ja, wij zijn hier van de scooter gevallen.

Dus KIJK UIT en VOORZICHTIG zijn.

Doe het Indo-stijl: Huur een scooter en ontdek Nusa Penida! Je bevindt je waarschijnlijk helemaal alleen op de wegen, op en neer, op zoek naar valleien met palmbomen en honderd adembenemende viewpoints.

Je moet er een gewoonte van maken om te stoppen waar je denkt dat het mooi kan zijn, want heel het eiland zit vol met geheime plekjes en strandjes.

Klik hier om meer te weten te komen hoe je de Nusa’s rondreist

Nusa Penida biedt prachtige landschappen, dus laten we beginnen ze af te tellen:

Keling King Beach op Nusa Penida

Nusa Penida

Keling King Beach

Kent u het gevoel? Het zien van foto’s op Social Media, het enorm knap vinden en dan teleurgesteld zijn als je er bent omdat Photoshop tegenwoordig alles er perfect mooi laat uitzien?

Nou, Keling King Beach valt niet in die categorie. Eén van de coolste dingen die ik in mijn leven heb gedaan, is wandelen naar het uitzichtpunt van Keling King Beach. Het is nog verbazingwekkender in het echt. De kracht van de natuur op Nusa Penida is hier enorm voelbaar. Van de wind in je haren tot het geluid van de golven die tegen de rotsen beuken.

En dan is het tijd om af te dalen naar het strand. Dat is waarschijnlijk hét avontuur van je leven. Zorg ervoor dat je goede schoenen draagt (ik heb het in slippers gedaan), draag een hoed en pak genoeg water in!

De zon kan hier fataal zijn!

Als je in Nusa Penida bent, mis dit niet!

Angel’s Billabong op Nusa Penida

Angel’s Billabong

Waarschuwing! De weg die je moet nemen om naar dit punt te komen is echt gevaarlijk. Dus als je geen ervaren chauffeur bent, zorg er dan voor dat je een privéchauffeur hebt die je naar deze plek brengt.

Als je op weg bent naar Angel’s Billabong, krijg je Broken Beach er gratis bij omdat het slechts vijf minuten wandelen is.

Probeer er zeker van te zijn of het een zonnige dag is  op Nusa Penida wanneer je je bezoek plant. We hadden een nogal grijze en winderige dag dus het uitzicht was niet zo spectaculair als anders. Angel’s Billabong is geen gemakkelijke wandeling naar beneden. Zorg ervoor dat je goede schoenen draagt om naar beneden te klimmen. Let op je dierbare spullen want toen wij er waren, vielen er twee camera’s in het water!

Broken Beach op Nusa Penida

Droneshot Broken Beach

Dit is niet zo spectaculair, maar als je in Angel’s Billabong bent kan je evengoed even wandelen naar Broken Beach. Dezelfde wetten gelden hier, als de belichting niet goed is, is het niet zo spectaculair. Voor diegene die een drone bezitten is het hier wel de moeite. Laat je Drone een ritje doen boven Broken Beach voor een mooi uitzicht van één van de vele natuurfenomenen op Nusa Penida.

Crystal Bay op Nusa Penida

Crystal Bay

Crystal Bay

Je moet hier een kristalheldere dag hebben om ten volle van het uitzicht te kunnen genieten. Eigenlijk is het beste uitzicht dat je op Crystal Bay kunt hebben vanaf een boot die naar het strand kijkt. Je hebt een zicht op een perfect symmetrische rij met palmbomen en een mooie kustlijn. Een andere goede tip is om ‘s avonds naar Crystal Bay te rijden om de mooiste zonsondergang  van Nusa Penida te hebben. Zorg ervoor dat je vrij vroeg vertrekt of de weg terug is enorm donker en onveilig.

Snorkelen op Nusa Penida

Manta Rays in Penida

Manta Rays in Penida

Ben je op Nusa Penida? Zorg er dan voor dat je een snorkeltrip regelt. De kans dat je tussen de manta’s kan zwemmen is hier enorm groot. Wij hadden tevens het geluk om uit het niets enkele dolfijnen te spotten.

Denk er wel aan dat de oceaan hier erg sterk is. Van het moment dat je in het water springt totdat je naar een manta wilt zwemmen zal je de krachten voelen.

Vergeet zeker niet je GoPro mee te brengen, een action camera is een vereiste wanneer je naar de avontuurlijke Indonesische eilanden gaat!

Als je andere tips wilt of vragen hebt, laat ze dan achter in de commentaren.

 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.