België

Ontbijten in Brugge: de lekkerste adresjes

5 augustus 2019

Brugge wordt ook wel eens het Venetië van het Noorden genoemd, en niet zonder reden. Je bezichtigt er de mooiste authentieke gebouwen en wandelt er via het Minnewater. Pure charme! Maar wist je dat je er ook heerlijk kan ontbijten? Wij lijstten onze favoriete ontbijtadressen voor je op.

Ontbijten in Brugge

Books & Brunch

Een boekhandel waar je ook kan ontbijten? Niets dat Brugge niét heeft. Bij Books & Brunch ontbijt of brunch je terwijl je bladert in de krant of een tweedehands boek leest. Op het menu staan verschillende ontbijtformules en een aantal à la carte-opties. Extra troef? Alles wordt hier dagvers en zoveel mogelijk met bioproducten bereid.

Bekijk hier het menu.

Adres: Garenmarkt 30, 8000 Brugge
Website: https://www.facebook.com/Booksenbrunch

 

Sanseveria Bagelsalon

Met z’n Sanseveria Bagelsalon bracht bezieler Bert een ware Belgische bagelrevolutie op gang, eerst in Brugge, dan in Oostende. Hier ben je dus aan het juiste adres voor lunch én ontbijtbagels (met o.a. gerookte zalm, pindakaas, confituur of een roereitje). Daarnaast staan er ook enkele breakfast bowls op de kaart.

Bekijk hier het menu.

Adres: Predikherenstraat 11, 8000 Brugge
Website: https://www.sanseveria.be/

 

Cafuné

Voor een echte kickstart van je dag zit je hier goed. Cafuné is eerst en vooral een echte koffiebar waar je zowel een traditionele dampende kop koffie als een hele resem andere koffiebereidingen kan bestellen. Toch zijn ook de ontbijtgerechtjes er niet te versmaden. Onze favoriet? De masala chai bowl!

Bekijk hier het menu.

Adres: Academiestraat 8, 8000 Brugge
Website: https://www.cafune.be/

 Hotel Van Cleef

Mag het net iets meer zijn? Reserveer dan een tafeltje bij het prestigieuze Hotel Van Cleef. De plaatsen zijn er beperkt én gegeerd, want het ontbijt is er werkelijk om duimen en vingers bij af te likken en wordt geserveerd in een van de mooiste interieurs van Brugge en omstreken.

Adres: Molenmeers 11, 8000 Brugge
Website: http://www.hotelvancleef.be/nl/

 

Kottee Kaffee

Bij Kottee Kaffee hangt een heerlijk gemoedelijke sfeer. Het sympathieke duo dat het koffiehuis runt, zet namelijk alles op alles om je op je wenken te bedienen. De ontbijtkaart is er eerder traditioneel (denk aan koffiekoeken, eitjes of yoghurt), maar daarom niet minder lekker. Bovendien wordt alles wat op de kaart staat dagvers bereid.

Bekijk hier het menu.

Adres: Korte Zilverstraat 8, 8000 Brugge
Website: https://kotteekaffee.com/

 

Coffeebar Adriaan

Het is gezellig vertoeven bij Coffeebar Adriaan vlak naast de Brugse stadsschouwburg. Hier bereid barista Marnix met liefde de lekkerste koffies de hele stad. Naast het uitgebreide aanbod aan koffie en thee, kan je er ook terecht voor een lekker ontbijt – voor de kleine of grote honger. Het Adriaan Luxeontbijt is steeds op reservatie.

Bekijk hier het menu.

Adres: Adriaan Willaertstraat 7, 8000 Brugge
Website: https://www.coffeebaradriaan.be/

https://www.instagram.com/p/BrGRICdl82J/

 

Blackbird

Ontsnap heel even aan de realiteit in het mysterieuze interieur van Blackbird, een ontbijt-, brunch- en lunchbar aan het Jan van Eyckplein. Bijzonder aan deze plek is dat je’r tapas als ontbijt kan bestellen. Geen keuzestress dus, want zo geniet je van heel wat verschillende kleine gerechtjes.

Bekijk hier het menu.

Adres: Jan van Eyckplein 7, 8000 Brugge
Website: https://www.blackbird-bruges.com/

https://www.instagram.com/p/Bw6NqUTgpcE/

The Gulliver Tree

Koffiebar The Gulliver Tree in de Cordoeaniersstraat wordt gerund door zussen Janey en Jilly en hun mama Anny. Hoewel deze zaak vooral bekend is om haar heerlijk huisgemaakt gebak, kan je er ook terecht voor een smakelijk ontbijt. Van een traditioneel ontbijt met broodmandje en beleg tot chiapudding of yoghurt met granola en fruit.

Bekijk hier het menu.

Adres: Cordoeaniersstraat 4, 8000 Brugge
Website: http://www.thegullivertree.be/

https://www.instagram.com/p/Bq2lYrwhXK7/

Ontdek ook zeker hier de lekkerste ontbijtadressen in Gent of scroll hier door de hipste ontbijtplekjes in Antwerpen.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

3 Reacties

 • Antwoorden Italië 21 september 2019 at 12:43

  De dag starten met een heerlijk ontbijt tijdens een stedentrip is altijd leuk! Mooie adresjes

 • Antwoorden Jos Deroo 17 november 2019 at 20:19

  Merci ! We hebben dit gedeeld,op de Facebookpagina van Books & Brunch !

  • Antwoorden Yannick 3 maart 2020 at 22:47

   Bedankt om het te delen!

  Geef een Antwoord.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.