Australië Indonesië

Plan een rondreis door Indonesië en Australië

3 januari 2023
australië rijden

Het is lange tijd problematisch geweest om naar de andere kant van de wereldbol te reizen – met dank aan dat vervelende virus – maar nu mag en kan het weer. Parelwitte stranden in Bali, Thaise tempels of kangoeroes in Australië bewonderen, het kan allemaal. Een verre reis naar deze prachtige landen op de planning? In dit artikel vind je enkele tips om je goed voor te bereiden op deze verre trip.

Administratie

Wie wil reizen naar Indonesië heeft daarvoor een internationaal paspoort nodig. Lange tijd had je ook een toeristenvisum nodig, maar sinds 2015 is dat niet langer nodig. Zowel Belgische als Nederlandse toeristen krijgen bij aankomst in Indonesië een inreisstempel in hun paspoort. Om visumvrij te reizen, moet je natuurlijk wel een geldig paspoort hebben. Denk eraan om tijdig je internationaal paspoort aan te vragen, want het duurt gemiddeld 5 dagen voor je het in handen hebt. Wil je dat het sneller verloopt, dan kan je een spoedprocedure aanvragen, maar daar tel je heel wat geld voor neer. Check via Diplomatie België ook even of bepaalde vaccinaties verplicht zijn.

Doorreizen

Vanuit Bali of Indonesië is het niet zo vreemd om door te reizen. Zo kan je perfect een reis naar Australië aan je reis breien nadat je Java bezocht hebt. Opgelet, de vliegtickets naar Australië kunnen duur uitvallen. Een goede tip: check even of er op het eiland Timor geen goedkope vlucht naar Darwin vertrekt. Wees er je ook bewust van dat de prijzen op Bali of Indonesië niet te vergelijken zijn met die in Australië. Dat laatste land neigt meer naar de Westerse cultuur en is dus duurder. Dat kan even wennen zijn als je van een land komt waar alles spotgoedkoop is.

Combineer Indonesië en Australië

Australië is gigantisch. Zelfs al vertoef je er enkele maanden, dan nog zie je slechts een deeltje van het land. En ook Indonesië kun je niet helemaal bezichtigen in enkele weken, net omdat er zoveel verschillende eilandjes zijn. Waarom kies je niet voor het beste van twee werelden en combineer je beide landen niet? Deze route zouden wij je aanraden: start je reis op het prachtige Bali en bijbehorende eilanden (bv. Lombok of de Gili eilanden, waar je naar hartelust kan duiken). Vervolgens vlieg je naar het eiland Timor, dat je enkele dagen kan verkennen en vanwaar je makkelijk – en tegen een gunstige prijs – naar Darwin in Australië vliegt. Eenmaal aangekomen in het noorden van Australië, staat een bezoek aan het Kakadu National Park zeker op je bucketlist. In Arnhem Land vind je dan weer de echte wildernis van Australië, waar de Aboriginals vandaag nog steeds in harmonie met de natuur leven. Je zal ogen tekort komen in deze prachtige landen!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.