Frankrijk

Puy Du Fou, beste attractiepark van Europa

16 juni 2019

Puy Du Fou is een themapark opgericht in 1978 en is gelegen in de Franse regio, de Vendee. Iedereen kent Disneyland, maar wij zijn blij dat we hebben kunnen kennismaken met het impressionante en atypische  Puy Du Fou. Dit park werd in 1978 opgericht en wist zichzelf door middel van de unieke beleving op de kaart te zetten. Geen railwaybanen, maar acteerkunsten en verbazingwekkende spectakels die dagelijks 28 000 mensen weten te bekoren.

Plezier en entertainment voor jong en oud

Voor welke doelgroep is het park een must-do? Laten we zeggen van 5 jaar tot 95 jaar. Hiermee wil ik zeggen dat het park voor zowat iedereen toegankelijk en entertainend is. Er zijn verschillende type show die eveneens binnen als buiten plaatsvinden.

Must-do, de grootste spektakels die je niet mag missen

Deze spectakels moet je zeker gedaan hebben als je Puy Du Fou een bezoekje brengt:

Le Bal des Oiseaux Fantôme

Dierenliefhebbers en meer bepaald vogelliefhebbers mogen deze show zeker niet missen. De interactie tussen mens en dier is prachtig om zien. In het verhaal van Le Bal des Oiseaux Fantôme staan de vliegkunsten van de vogels (330!) centraal en worden aangevuld door enkele letterlijke en figuurlijke hoogstandjes!

IMG_0366
DSC03796
IMG_0344
DSC03792

Mousquetaire de Richelieu

Dit prachtige spektakel speelt zich af in de 17de eeuw en gaat over de Spaanse Flamengo, impressionante Spaanse rijkunstenen dit gecombineerd met een verhaal over liefde. Als laatste zorgen de musketier gevechten voor de nodige portie actie!

Puy Du Fou – Mousquetaire de Richelieu

Le Signe du Triomphe

Onze absolute favoriet van de spectacles! Het entertainment level bij Le ‘Signe du Triomphe’ is gewoonweg top. De gladiatoren die zich bewijzen in het impressionante Gallo-Romeins stadium heeft bij ons wel een zeker indruk achtergelaten. Tijdens de show worden er ook tientallen dieren ingezet als struisvogels, leeuwen, paarden, geiten,…

IMG_0465
IMG_0517
IMG_0453

Les Vikings

De Vikingen hebben met hun plunder- en veroveringstochten en kolonisatie van grote delen van Europa zichzelf een plaats gegeven in de geschiedenis. Vuur, wolven en gevaarlijke vechtpartijen zorgen ervoor dat je ogen te kort komt!

Puy Du Fou – Les Vikings

 

Puy Du Fou – Les Vikings

Le Secret de la Lance

Paardrijkunsten, gevechten en een draaiend Middeleeuws kasteel. De jonge herderin, Marguerite, blijft alleen achter in het kasteel en moet het geheim van een lans met magische eigenschappen ontraadselen om de betoverde vestingmuren van het kasteel, dat in volle strijd is gewikkeld, te beschermen.

Puy Du Fou - Le Secret de la Lance

Puy Du Fou – Le Secret de la Lance

Puy Du Fou – Le Secret de la Lance

 

Le Dernier Panache

Een gewoon toneelstuk is voor Puy du Fou te basic. Zij introduceerden het verhaal van een Franse marineofficier tijdens de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog op een unieke manier. Deze voorstelling neemt je helemaal mee in het verhaald door het draaiende platform die zorgt voor een extra dimensie.

Puy Du Fou – Le Dernier Panache

 Naast deze grote spektakels zijn er verschillende andere kleine spektakels die je zullen omarmen: Le Mystère de la Pérouse, Les Amoureux de Verdun, La Renaissance du Château, Les Chevaliers de la table ronde, Le Ballet des Sapeurs, Le Grand Carillon, Les Automates Musicierns, Le Monde imaginaire de la Fontaine, Le Labyrinthe des Animaux, Le repaire des Enfats en de gloednieuwe creatie van Le Premier Royaume.

De exclusieve avondshow – Le Cinéscénie

Elk jaar wordt er een nieuwe avondshow (1,5 uur) in elkaar gestoken waarbij meer dan 4000 vrijwilligers uit de regio zich volledig geven in een nieuw verhaal. De nieuwste technieken worden gebruikt verspreid over een terrein van 23 hectaren groot waarbij het artisitieke gegeven en wisselwerking tussen mens en dier centraal staan!

 Dit project wordt ondersteund door Puy Du Fou academie en Junior Academie.

 

Teamwork met zowel klein als groot

Zoals je leest, werken verschillende shows met dieren als vogels, paarden, schapen, koeien,… Deze dieren zijn eveneens acteurs en worden goed verzorgd en getraind door ervaren trainers.

L’Academie Equestre

Puy Du Fou heeft eveneens een eigen rijschool waar de klassieke en Spaanse rijkunsten worden onderricht. Het park heeft zo’n 218 paarden die ingezet worden in verschillende prachtige shows. Paardenliefhebbers zullen hier gegarandeerd hun ogen uitkijken!

Le Conservatoire Animal

Ze hebben een programma voor de instandhouding van gevoelige en bedreigde soorten, ze hebben zelf een record aantal soorten uit het ‘Grand Ouest’ en dragen hun steentje bij de  bescherming van bedreigde landbouwhuisdieren.

L’Academie Canine

Bij Puy Du Fou gebruiken ze zachtaardige trainingsmethodes waarbij het welzijn van het dier voorop staat. In de Vikingsshow worden zo’n 10 Tsjechische wolven en 10 honden ingezet om deze show tot een mooi geheel te brengen.

L’Academie de Fauconnerie

Deze academie is een wereldleider op het gebied van roofvogelcentra. Puy Du Fou heeft 640 vogels en 78 verschillende soorten die worden ondersteund en getraind door 36 vogeltrainers.

Puy Du Fou

Waarom een ‘Pass Emotion’Deze pas is een type ‘fast pass’, die je toegang geeft alle grote spektakels tot 10 min voor de start van de show. Je kan eveneens meteen plaatsnemen op de gereserveerde plaatsen.

Verblijven in het kamp van het gouden laken, een Gallo-Romeins dorp of een citadel uit de Middeleeuwen

Puy Du Fou heeft momenteel 5 hotels die allemaal volledig in thema werden uitgewerkt, van het intereur tot de kledij van het personeel. Tot in de kleinse details wordt alles uitgewerkt, waardoor je verblijf tot een ander niveau wordt getilt. Wij verbleden in de Middeleeuwse citadele wat een attractie op zich is. Het hotel is prachtig en vanaf je je kamer binnenstapt, waan je jezels als een koning & koninging. We kunnen je vertellen dat het ‘wow-effect’ op ons al groot was, dus je kan je inbeelden wat voor indruk dit bij kinderen maakt!

Nagemaakte gloeilampen, een ijzeren grodijn, een troon als toilet en gegraveerde details in de badkamer zijn maar enkele voorbeelden van hoeveel aandacht er naar de inrichting ging. Dit zijn zaken dit je beleving net dat tikkeltje meer geven.

Om de 3 jaar wordt er een nieuw hotel geïntroduceerd door Puy Du Fou met uiteraard een nieuw thema. Het volgende hotel zal dus in … open zijn voor het grote publiek. Hier blijft het niet bij, want Puy du Fou gaat internationaal! In 2021 gaat er in Spanje een spiksplinternieuw park open genaamd ‘El Sueno de Toledo’. Na Spanje, volgt (tromgeroffel) China.  Wij zijn alvast enorm benieuwd!

Bereikbaarheid, hoe geraak ik naar Puy du Fou?

 Met het vliegtuig
Wie vanuit België het vliegtuig wil nemen, kan best vliegen op Nantes-Atlantique + navette. Hierna is het 92 km, ongeveer 1 uurtje rijden tot Puy du Fou.

 Met de auto

Autostrade A87 – afrit n° 28

 Met de trein

Gare TGV d’Angers + navette

Openingsuren Puy du Fou

Aangezien een groot deel van de attracties zich buiten bevinden, is het park enkel geopend tijdens de zomermaanden, van april tot november.

Proficiat Puy du Fou

Puy Du Fou kreeg op Internationaal vlak reeds enkele mooie titels:

  • 2012: Beste park ter wereld
  • 2014: Beste park ter wereld
  • 2018: Beste park in Frankrijk en Europa

 

 Al gehoorde van de High Tatras? Wij gingen deze prachtige bergachtige regio verkennen. Je leest onze ervaringen hier!

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.