Italië

La Buona Vita op het gezellige Sicilië

20 april 2018

Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse zee en onderdeel van ‘La Bella Italia‘. Het eiland is één van de parels van Italië met zijn barokke architectuur, pittoreske tuinen en hobbelige straatjes. Verder kan je op culinair vlak ook wel enkele hoogstandjes verwachten in Sicilië!

De uitgestrekte velden van Sicilië

Sicilië, Let’s Go!

Maastricht Airport, comfortabel vertrekken

Eindelijk vakantie ! Je staat te popelen om op reis te vertrekken! Het enige nadeel van een vliegtuigreis zijn de lange wachttijden, waarbij je uren op voorhand op de luchthaven moet zijn.

Ik heb goed nieuws voor iedereen die droomt van een snelle check-in! Vanaf april vliegt Corendon vanaf Maastricht naar 17 verschillende bestemmingen in Zuid-Europa zoals Sicilië, Sardinië, Ibiza, Tunesie, Algarve, Antalya, Bodrum, Bulgarije, Costa de la Luz, Corfu, Egypte, Kos, Kreta, Macedonië, Mallorca, Rhodos en Zakynthos! Voor meer informatie, ga zeker eens kijken op  www.corendon.be!

Waarom kiezen voor Maastricht Airport?

Vanuit Antwerpen is het ongeveer 1.30 u rijden naar de luchthaven van Maastricht. Je kan voor de inkom parkeren, wat helemaal gratis is voor Corendon klanten! De luchthaven van Maastricht is erg klein waardoor de check-in en controle heel vlot verloopt. Wij waren op welgeteld 15 min ingecheckt en volledig klaar voor vertrek! Dit allemaal zonder te hoeven rushen. Vertrekken vanuit Maastricht Airport is dus een hele aangename en rustige manier om je vakantie te starten!

 

Palermo, op het kruispunt van de werelden

Palermo, de hoofdstad van Sicilië en tevens 5de grootste stad van Italië. Deze rustieke Italiaanse stad heeft een enorm interessante geschiedenis met invloeden van o.a. de Romeinen, de Grieken en de Arabieren. Dit resulteert in prachtige kerken met een mooie Arabisch – Normandisch, Byzantijns- Barok architectuur. Spijtig genoeg krijgt deze stad te kampen met enorm veel vooroordelen vanwege de maffia in het verleden. Wij gingen Palermo ontdekken om te weten te komen of deze vooroordelen wel terecht waren. De hele stad heeft gezellige smalle straatjes, waar auto’s zich tussen wriemelen met soms de nodige Italiaanse colère . Palermo heeft prachtige historische gebouwen, gezellige cafeetjes, heerlijk eten, ruwe mooie gevels en de opzwepende Italiaanse sfeer.

DSC09194
DSC09207

Onze 3 persoonlijke hoogtepunten in Palermo waren:

  • Teatro Massimo
  • Fontana Pretoria
  • Quattro Canti

Breng zeker en vast een bezoekje aan een Siciliaans marktje. Ik garandeer jullie, dit is een beleving op zich! Het abbanniate, de roepende marktkramers die de meest gekke slogans bedenken om hun waren aan te prijzen. De krijsende meeuwen die graag een stukje vis lusten en luid pratende buurtbewoners die de laatste nieuwtjes uitwisselen. Zoals je leest, je wordt overspoeld door allerlei kleuren, geuren en geluiden!

We bezochten ook de arme wijk Albergheria in Palermo. Hier zie je dat er nog veel armoede is onder de inwoners van Palermo. Een deel van de bevolking kan niet lezen en/of schrijven en blijft op die manier onderaan de ladder staan.

Last but not least, Italië is en blijft een land met enorm lekker eten. Dit is in Palermo zeker niet anders! Deze Siciliaanse hoofdstad staat bekend om zijn onweerstaanbaar lekker streetfood. In de gerechten worden veel olijven en vis gebruikt wat meestal aangevuld wordt met een lekker wijntje. Over het algemeen zijn de gerechten iets ‘ruwer’ in vergelijking met de doorsnee Italiaanse keuken.

 

 

Hotel Hopps, in alle rust langs het water

Wij verbleven in Hotel Hopps. Dit 4**** hotel gelegen in Mazara del Vallo werd in april 2018 in een volledig nieuw jasje gestoken. Alle kamers hebben zicht op het zwembad. De lange boulevard aan het strand is ideaal om in de ochtend eens te gaan joggen .

Link: https://www.corendon.be/italie/sicilie/mazara-del-vallo/hopps-hotel?tab=destination-info-tab

DSC09269
DSC09379

Mazara del Vallo with its red prawns

Op wandelafstand van Hotel Hopps ligt het pittoreske dorpje Mazara del Vallo, dat nog steeds bekend staat voor zijn ‘Sicilian red prawns‘. Mazara del Vallo situeert zich in het westen van het eiland waar de rivier ‘Mazaro’ het stadje doorkruist. Vroeger stond Mazara del Vallo gelijk aan de levendige vishandel. Momenteel is de voornaamste bron van inkomsten afkomstig van de wijngaarden, olijf- en citroenplantages. Je kan dit gezellige stadje op een voormiddag bezichtigen. Het is er heel rustig, ideaal om even de typisch zuiderse sfeer op te snuiven. Verborgen in de kleine straatjes van Mazara del Vallo vind je enkele mooie historische kerken en gezellige cafeetjes.

DSC09377
DSC09372
DSC09369

Wijnproeverij Gorghi Tondi

Tussen Mazara del Vallo en Selinunte liggen de uitgestrekte wijngaarden van Gorghi Tondi. Het bedrijf is eigendom van de gezusters Annamaria en Clara Sala. Qua locatie is Borghi Tondi best wel uniek, aangezien deze zich bevindt in het natuurreservaat van ‘Lago Preola e Gorghi Tondi‘. Deze plek vormt tevens ook een toevluchtsoord voor vele vogels.
Alle wijnen kenmerken zich door hun elegante en verfijnde smaak, waar vooral de rode wijnen ons zeker konden bekoren.

Gorghi Tondi

De uitgestrekte wijngaarden van Gorghi Tondi

De wijndegustatie was een zeer aangename ervaring. Er werd een interessante uitleg gegeven over de verschillende types wijn: hoe deze geproduceerd worden, het rijpingsproces, de samenstelling en hoe te serveren bij verschillende types gerechten. Dit werd dan meteen in de praktijk omgezet, zo serveerden ze verschillende bijhorende traditionele Siciliaanse hapjes om duimen en vingers af te lekken !

DSC09810
DSC09815
DSC09765

Het archeologische park van Selinunte

Op een kleine 40 km van Hotel Hopps ligt het archeologische park van Selinunte. Hier bevinden zich verschillende historische Griekse tempels waarvan een deel helaas vernietigd is. In 1950 werd tempel E op een controversiële wijze gereconstrueerd. Je zou even vergeten dat je in Italië bent, en niet in Griekenland .

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

1 Reactie

  • Antwoorden De 5 leukste plekjes in het zonnige Sardinië - Het is de Merckx 25 juni 2018 at 11:53

    […] bezochten ook het Italiaanse eiland Sicilië, lees hier onze […]

  • Geef een Antwoord.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.