fbpx
Singapore

Singapore – Atypisch Azië

3 mei 2019
singapore

Singapore is een stadstaat in Zuid-Oost Azië, probeer niet de hoofdstad te zoeken want je bevindt jezelf daar al. Singapore is atypisch Azië aangezien het economisch floreert, moderne infrastructuren heeft en gigantisch veel expats huisvest. Hier heerst een Westers sfeertje in een razendsnel tempo met oneindig veel bezienswaardigheden met als kers op de taart natuurlijk het Marina Bay gebied.  De wetgeving van Singapore eist discipline van haar inwoners en daardoor lijkt alles van een leien dakje te gaan in deze havenstadstaat.

Singapore is heet – Klimaat

Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken over het weer in Singapore. Gemiddeld halen ze hier 30 graden doorheen de vier seizoenen. Denk eraan dat je je in een stad bevindt, deze dertig graden voelen nòg warmer aan. De luchtvochtigheid is hier immens en kan de gevoelige mens hieraan wel doen afzien.

Goed om weten is dat Singapore heel groen is desondanks het een stadsgebied is. Zowel aan de stadsrand als het centrum is genoeg groen waar je schaduw kan opzoeken. Bovendien is er 200 kilometer aan overdekt wandelpad in Singapore, genoeg om de zon te ontwijken of de sporadische tropische buien.

Singapore – zoveel bezienswaardigheden

Gardens By The Bay

Onderverdeeld in verschillende gebieden is Gardens By The Bay een architecturaal wonder. Wandel door het openbaar gedeelte en laat de magie van het gigantisch park je overdonderen. Het openbaar gedeelte is inclusief de Super Tree Grove waar de grootste bomen staan. Leuk om te weten is dat het hele park kunstmatig wordt geïrrigeerd door kilometerslange waterleidingen. Singapore wilt op die manier de voortrekker van de wereld zijn om zich in te zetten voor een groenere wereld en de instandhouding van de natuur.

Hoedje af!

gardens by the bay

Cloud Forest

Cloud Forest is een absolute must voor de gekende Instagram hit. Desondanks de populariteit is het nog steeds immens indrukwekkend om een gigantische waterval in een gebouw te zien staan. Je kan de waterval binnenin beklimmen en zo krijg je tijdens je wandeling fenomenale views over de Cloud Forest en over de Marina Bay. Helemaal vanboven neem je best je tijd om rustig alles te bekijken (én te lezen!). Er staan enorm interessante weetjes over allerlei plantensoorten, inclusief vleesetende plantjes.

Wees voorzichtig naar waar je wijst!

Protip!

Je kan je ticket ‘s ochtends vroeg aankopen om de Cloud Forest te bezoeken en je ticket ‘s avonds hergebruiken om de gratis lichtshow te bewonderen van een ander perspectief!

Prijs $28,00 (inclusief Flower Dome)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blogger / Coach / Copywriter (@goossenick) op

Flower Dome

De andere Dome is een soort Noah’s Ark van de planten. Zowel Mediterraanse als tropische planten noemen de Flower Dome hun thuis. Baobabs, olijfbomen, cactussen, exotische bloemen, zowat alles vind je hier terug. Het is tevens de enigste plek op Moeder Aarde waar zoveel soorten op één plek verzameld staan. Een verzekerd floraal orgasme voor elke natuurliefhebber!

Prijs $28,00 (inclusief Cloud Forest)

OCBC Skyway

Een wandelgang tussen de torenhoge bomen waar je een spectaculair zicht hebt over de hele ‘tuin’ en Marina Bay. Spijtig is deze maar enkele meters lang en gaat de brug niet doorheen de gehele tuin. Wij vonden dit een gemiste kans en een beetje een tegenvaller. We raden het niet echt aan.

In tegenstelling tot de betalende Cloud Forest, Flower Dome en OCBC Skyway kan je in het openbaar gedeelte makkelijk enkele kilometers wandelen en de pracht en praal bewonderen van het Marina Bay Sands Hotel, Ferris Wheel, de Flower Dome en Cloud Forest. Probeer zeker ook te lezen wat er allemaal beschreven staat, je gaat je ogen uitkijken hoe Gardens By The Bay helemaal in elkaar zit. Alsook vind je hier de perfecte spot om het Marina Sand Bay Hotel te fotograferen!

Prijs $8,00

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blogger / Coach / Copywriter (@goossenick) op

Marina Bay

De toeristische trekpleister van Singapore met aan de ene kant Gardens By The Bay en aan de andere kant het iconische Marina Bay Sand Hotel. Een overnachting kost je minimum € 236,00 maar dat geeft je ook toegang tot het langste infinity rooftop pool van de wereld. Het is de overweging wel waard en gaan dit volgende keer zeker doen! Het is een once in a lifetime experience en we raden het zeker aan.

Een alternatief is 22 dollar betalen om naar de rooftop bar Ce La Vie te gaan. Je mag deze 22 dollar omwisselen voor een consumptie maar hou er rekening mee dat er nog tax bijkomt. Zo hadden we beiden een cocktail van 21 dollar die bij afrekening op 27 dollar uitkwam.

Duur drankje!

Het is het geld wel waard, het zicht is absoluut de moeite en je kan een werp gooien naar het bekende infinity pool.

marina bay sands

What happens when I drink one cocktail

Protip! Neem je tijd daarboven en ga op verkenning zodat je een nachtblik kan werpen op Gardens By The Bay vanop afstand. Neem je DSLR camera mee en schiet zeker een kiekje!

Na het bezoek aan het hotel wil je zeker een kijkje gaan nemen naar The Shoppes. Een mega winkelcentrum waarvan de architectuur even duizelingwekkend is als de prijzen van de producten. Hier vind je de rijkste van de wereld terug, verwacht je aan Gucci, Burberry, Alexander McQueen, Audemars Piguet, Dior, Balenciaga, Chanel en vele anderen. Bovendien kan je hier helemaal decadent doen en een Venetiaans bootje huren om doorheen The Shoppes te varen.

Iets vriendelijker voor het budget is de Food Court die je achteraan vindt. Eten vanuit elke hoek van de wereld is hier beschikbaar voor een zachte prijs.

Protip! Elke avond om 20u, 21u30 en 22u30 is er aan Bayfront een spectaculaire lichtshowSpectra‘ dat een kwartiertje duurt. Het heeft wat weg van de lichtshow die je ook kan beleven aan het Bellagio Hotel in Las Vegas.

marina bay spectra

spectra, the light spectacle

Business District

Vlak naast het Marina Bay gebied vind je het Business District. Giganten als Deloitte, PWC laten hun logo hier trots pronken aan de skyline van Singapore. Het is een leuke ervaring om tijdens een weekdag tussen de ‘rush’ te wandelen. Bovendien besef je tijdens de middagpauze hoeveel expats Singapore hun thuis noemen. Een echt internationaal platform. Tot slot heb ik deze paragraaf toegevoegd om jullie aan te raden naar Two Men Bagel House te gaan. Enorm lekkere bagels en goedkoop. Wij zijn er zelfs tweemaal naar toe gegaan.

Tree Top Walk – MacRitchie Nature Reservoir

Een budgetvriendelijke activiteit dat je naar de rand van het stadscentrum brengt is MacRitchie Nature Reservoir. Je kan gebruik maken van het stipte openbaar vervoer of beroep doen op een Carsharing service als je wat tijd wilt sparen. Afhankelijk van je hotel zullen de buslijnen variëren, niets is makkelijker dan Google Maps om even je buslijn te checken.

Aangekomen bij het MacRitchie Nature Reservoir kan je zeer makkelijk de desbetreffende wandelpaden volgen. De snelste manier om tot de Tree Top Walk te bekomen is een drie kilometer durende wandeling. De tocht is redelijk makkelijk en grote delen zijn aangelegd. Als je deze wandeling toch vermoeiend vond, moet je dringend beginnen sporten! 

De Tree Top Walk laat je toe om tussen de kruinen van de bomen te wandelen. Een afrader voor mensen met hoogtevrees!

Een minpunt aan de Tree Top Walk is het aantal toeristen dat je hier tegenkomt. De drukte op de brug minimaliseert de natuurervaring en dat vonden we toch spijtig. Wil je iets geïsoleerder genieten van rust en groen? Dan lees je hieronder verder…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blogger / Coach / Copywriter (@goossenick) op

Henderson Waves

Gelegen aan de andere kant van de stad liggen de Henderson Waves. Een groene ring die de stad omhelst waar verschillende architecten zijn los gegaan om er iets moois van te maken. In de ochtend vind je hier de sportieve mensen terug die hier komen joggen. Tijdens de rest van de dag kom je sporadisch een toerist tegen die je vriendelijk en sereen goedendag knikt. Henderson Waves is de hoogste voetgangersbrug in Singapore en geeft je een indrukwekkend zicht over de stad. Hier stopt je avontuur niet, wandel gerust verder en geniet van het groen en de rust terwijl zich onder je een metropool bevindt.

De wandeling is ongeveer 2.2 kilometer lang en op sommige stukken waan je jezelf in een jungle. Ikzelf vond het één van de hoogtepunten van Singapore. Bovendien is deze wandeling helemaal gratis en zonder een overvloed aan toeristen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blogger / Coach / Copywriter (@goossenick) op

 

Singapore in buurten

Sentosa Island

De overwinning van de kapitalistische commerciële Westerse cultuur wordt in Singapore samengevat op één eiland. Je vindt hier Seaworld, Universal Studios, Madame Tussauds, 4D Adventure Land en andere rotzooi. Er zijn een heleboel manieren om het eiland te bereiken en alle methodes zijn prijzig en overbodig. Wil je het eiland op een goedkope manier bereiken zonder geld overboord te gooien? Dan is het heel makkelijk: neem de paarse MRT naar Harbourfront en wandel via de Sentosa Boardwalk het eiland binnen zonder één dollar uit te geven.

Voor de luiaards onder ons, er zijn ‘travellators’ die het wandelen beperken. Zowel ‘s ochtends als ‘s avonds is het een aangename wandeling om van het uitzicht te genieten.

Op onze laatste dag Singapore besloten we om naar Universal Studios te gaan. Desondanks het hoge prijskaartje van 80 dollar vonden we het zijn geld wel waard. Probeer te gaan op een weekdag en kijk na of het geen ‘public holiday’ is of geen schoolvakantie. Wij hadden geluk en konden zeer makkelijk elke attractie berijden zonder lang te moeten wachten.

Clarke Quay

Gemakkelijk te vinden als je met de tram navigeert door Singapore en een allround bruisende wijk. Wij vonden het een beetje té toeristisch maar desondanks kan je gerust de valavond doorbrengen aan Clarke Quay dat huist aan de rivier. Clarke Quay heeft zowel een indoor mall als een outdoor mall die gescheiden worden door water. Het outdoor mall begint pas echt te bruisen wanneer de zon ondergaat. Clarke Quay is talrijk aan bars en eettenten, maar is duurder dan de gemiddelde buurt in Singapore.

Bugis Street

Bugis Street is niet enkel het knooppunt van het ondergronds MRT systeem, ook bovengronds valt er wat te beleven. Naar mijn mening is Bugis Street indrukwekkender dan Chinatown en ‘the place to be’ om rariteiten te bezichtigen. Verwacht kleine gezellige steegjes, vreemde producten en een algemene leuke sfeer. Ideaal om een avondje door te brengen en te ontdekken.

Haji Lane

Neem een afslag van één van de vele grote, groene straten in Singapore en je waant je in Zuid-Amerika. Een sfeervol steegje met links en rechts koffiebars, Mexicaanse snackbars en bruisende cocktailbars. Kleurrijke graffiti op de muren en diversiteit aan mensen. Blijf gerust nog een eindje wandelen en je botst op de imposante moskee van Singapore. Bedwelm jezelf in NoordAfrikaanse vibes en je beseft wat Haji Lane zo speciaal maakt.

haji lane

Singapore ontdekken

Afhankelijk hoelang je blijft in Singapore kan je een Singapore Tourist Pass kopen.

  • $10 – One-Day Pass
  • $16 – Two-Day Pass
  • $20 – Three-Day Pass.

Protip! Koop je pas telkens ‘s ochtends! Je Singapore Tourist Pass geldt vanaf moment van aankoop. Wanneer je de Pass ‘s avonds koopt, heb je niet veel aan je Pass. En ja, dit hebben we zelf meegemaakt. 

Tram

Het openbaar vervoer in Singapore is één van de meest indrukwekkende netwerken die ik ooit heb gezien. Alles is zo goed georganiseerd en stipt op tijd. Je kan gemakkelijk verbindingen maken van tram op bus en je zal geen enkele lijn missen. Mis je toch een verbinding, dan duurt het maximaal vijf minuten voor de volgende lijn. Desondanks deze uitstekende structuur zal je nog steeds veel wandelen tijdens je bezoek aan Singapore!

Protip! Free wifi!

Bus

De tegenhanger van de tram is even indrukwekkend. De bussen zijn vaak dubbeldekkers zodat je altijd verzekerd bent van een zitplaats. De bus neemt vanzelfsprekend meer tijd in dan de tram, maar met de bus zie je meer van de stad. Ik raad het je aan om beide te nemen zodat je zoveel mogelijk van Singapore hebt gezien. De ene buurt overtreft de andere buurt in innovativiteit om toch de stad groen te maken.

Protip! Free wifi!

singapore green

 

Hotel

Fragrance Riverside Hotel

Singapore kan zeer snel een dure reis worden. Accommodatie is niet goedkoop en de balans vinden tussen locatie, prijs en luxe is niet makkelijk. Wij hadden een gelukje met het vinden van Fragrance Riverside Hotel. Via Booking.com viel ons op dat de hotelketen Riverside vrij prominent aanwezig was in Singapore. Na rechtstreeks surfen naar hun website zagen we een deal voor het Fragrance hotel. Reviews waren gemiddeld en we boekten voor €236,00 voor vijf nachten.

Accommodatie vinden in Singapore onder de €50,00 per nacht met twee is bijna onmogelijk. Zelfs hostels kunnen duurder zijn. Het hotel had geen overbodige luxe en was niet zo ruim maar voldoet aan Westerse eisen. Bovendien was de check-in en check-out zeer vlot. Ik raad je aan om tijdig overnachtingen te boeken in Singapore en de Riverside keten nauw te volgen voor zulke deals.

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.