Reistips

5 Tips om te sporten op vakantie

1 oktober 2021

Fit blijven tijdens vakantie is een struggle voor velen. Wij vertellen je graag hoe je het luchtig en leuk kan houden en alsnog die conditie of dat vakantielichaam op pijl kan houden. Dit zijn onze 5 tips voor het sporten tijdens het reizen.

Tip 1: Gebruik de faciliteiten in jouw buurt

De simpelste manier om de zaken aan te pakken is door gewoon gebruik te maken van de faciliteiten in jouw buurt. Verblijf je wat luxueuzer, dan kan je gebruik maken van de sportmogelijkheden in het hotel. Is dit niet mogelijk, dan is het verstandig om iets achter de hand te hebben. ter, dat is echter vaak niet het geval. Heb je bijvoorbeeld een abonnement bij Fitness Hasselt dan is dat ook geldig in andere vestigingen van een bepaalde keten. Zo kan je precies op de manier die jou aanspreekt trainen. Super eenvoudig en met alle comfort.

Tip 2: Lekker het zwembad in

Je hoeft het niet altijd ver te zoeken. Een zwembad is voldoende om je volledig te kunnen uitleven. Trek wat baantjes vroeg in de ochtend en geniet intens van een aquagymsessie.  Indien je op dat moment aan het herstellen bent van een sportblessure is dit ideaal!

Tip 3: Fitness Apps & Youtube video’s

Fitness apps en Youtube video’s in overvloed. Beiden hebben voor- en nadelen. Ben je iemand die gemotiveerd moet worden, dan raden we je een fitness app aan met een ruim aanbod aan programma’s. Vaak zijn deze wel betalend. Ben je op zoek naar een gratis alternatief, dan zijn Youtube video’s the way to go! Uiteraard is het belangrijk om een app of Youtube video te vinden die bij jou past. Hieronder vind je alvast onze aanraders.

Favoriete Fitness Apps:

  • Strava: is een website en mobiele applicatie waarmee sportprestaties kunnen worden bijgehouden. Zij bieden ook prestatieplannen aan. (Android & IOS)
  • Daily Yoga: Stretch & Yoga voor beginners. (Android & iOS)

  • Freeletics: Ontdek de wonderen van bodyweight HIIT workouts. (Android & iOS)

Favoriete Fitness Creators:

Tip 4: Neem attributen mee

Sporten met attributen maakt alles leuker, van een opblaasbaar supboard tot een eenvoudige weerstandsband. Er zijn zoveel leuke en compacte attributen die je kan meenemen om je toch over de streep te trekken om te gaan sporten.

Dit zijn onze favoriete items: 

Surfschool Katwijk leiden

Tip 5: Zo veel te ontdekken! Ga wandelen

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Er is geen betere manier om een vakantiegebied te verkennen dan te voet.  Met een half uurtje wandelen per dag, halveer je de kans op hart- en vaatziekten al! Heb je geen inspiratie voor een wandelroute? Geen probleem, via Routeyou vind je een gigantisch aanbod aan wandelroutes.

Op stap in Pariijs aan het Louvre

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.