Indonesië

The Payogan Villa Resort & Spa – Eén met de natuur

18 december 2017

Ubud, het bruisende centrum van Bali en ideale uitvalsbasis om de rest van Bali te ontdekken. Wij verbleven in The Payogan Villa Resort & Spa dat net buiten het centrum van Ubud gelegen is, namelijk in Kedewatan Ubud Bali. Dit hotel was één van de eerste grote en luxueuze hotels gevestigd in Ubud, volledig omringd door de natuur en op 10 minuten rijden van het centrum.

The Payogan Villa Resort & Spa

True Nature

The Payogan Villa Resort & Spa heeft 45 traditionele privé villa’s op een domein van 7 hectare. In dit resort staat de natuur centraal, de verschillende villa’s zijn omgeven door de echte jungle en er lopen ook 2 rivieren langs het domein. Heel het resort is in harmonie met de omgeving, waardoor je je één voelt met de natuur.

DSC_8565
DSC_8562
DSC_8569

Aangezien het domein van het hotel zo uitgebreid is, kan je altijd rekenen op de hulp van de golfkarretjes. Je kan deze bellen en ze staan binnen de 5 minuten aan je deur! Dit is zeker en vast handig voor mensen die moeilijker te been zijn. Verder biedt het hotel ook een shuttle service aan om zijn gasten naar het centrum van Ubud te brengen.
Deze vertrekt om 10u, 14u, 16u, 18u, 20u en pick up om 10.30u, 14.30u, 16.30u, 18.30u, 20.30u.

Zicht vanaf het restaurant

 

Ruime Villa’s

Er zijn 4 types privé villa’s, namelijk one bedroom garden villa, one bedroom pool villa, two bedrooms pool villa en three bedroom pool villa. Wij verbleven in de one bedroom pool villa met een prachtig uitzicht over de jungle. Elke ochtend sta je op met de geluiden van de jungle, wat wel een speciaal gevoel geeft!

De villa’s zijn enorm groot! Er is een kingsize bed aanwezig, tafeltje, mini bar DVD-speler, TV, … Alles wat je nodig hebt, is aanwezig. De grootste troef van dit hotel is de privé veranda met het privé zwembad, waarbij je uitkijkt op de adembenemende vallei vol met tropische planten en dieren. 

Aangezien het hotel al jaren een gevestigde waarde is in Ubud, heeft het hotel ook al wel wat leeftijd. Het hotel heeft op bepaalde vlakken wat vernieuwing nodig om te kunnen concurreren met de andere 5* hotels in Ubud.

De slaapkamer, wat ook gebruikt kan worden als balzaal

Deze marmeren badkamer is belachelijk groot met een grote douche en gigantisch bad, waar je makkelijk met 2 in kan! Zoals je leest is alles ruim en groot, maar algemeen wordt het stilaan tijd om alles eens op te frissen.

De badkamer

De badkamer met groot bad en inloopdouche

HET grote pluspunt van de villa’s van The Payogan is het terras met het prachtige uitzicht! Geen last van andere toeristen, enkel genieten van de pure natuur. Zeker in de ochtend hoor en zie je het ontwaken van de jungle. Je kan de dag starten met een frisse duik in het zwembad en daar genieten van je kopje koffie! De perfecte manier om je dag te starten .

Privé zwembad aan de villa

Het terras aan de villa

Zwemmen in de Jungle

Centraal in het hotel ligt een infinity pool, waar je wederom kan genieten van een uitzicht op de tropische jungle! Dit zwembad is gelegen aan het restaurant en de spa.

Het prachtige uitzicht vanuit het zwembad

Start de dag met een stevig Ontbijt

Het ontbijt in The Payogan Villa’s Resort & Spa is vrij gevarieerd, zo was er elke dag vers fruit, warme gerechten, brood, koffiekoeken, en kan je een eitje laten maken hoe jij het wil. Uiteraard zijn er verschillende frisse drankjes, maar ook thee en koffie worden geserveerd.

Het ontbijt vindt plaats van 7u – 11u, lunch 11u – 15u en diner van 19u – 23u. Verder wordt ook het typisch Engels concept ‘Afternoon Tea‘ aangeboden van 15u – 18u. Ideaal als je wat honger in de namiddag begint te krijgen . Als laatste is er elke dag ook ‘Happy hour’ van 17u – 19u.

Wij hebben enkel ontbeten, waardoor we geen uitspraak kunnen doen over de andere gerechten.

Het ontbijt

Algemene conclusie van The Payogan Villa Resort & Spa is gemengd. Enerzijds heeft dit hotel enorm veel karakter en potentieel. Zo is de locatie echt uniek, ook al is het net iets verder gelegen van het centrum van Ubud. Anderzijds is er dringend nood aan wat renovatie en opfrissing! Dit 5 sterren hotel kan niet meer concurreren met andere 5 sterren hotels (zoals bijvoorbeeld Komaneka at Tanguyada) die veel beter onderhouden zijn.

De receptie

 

Samenvatting

Hotel: The Payogan Villa Resort & Sp
Locatie: Kedewatan Ubud, Bali
Accommodatie: villa’s, spa, natuur, afgelegen, opfrissing nodig, karakteristiek
Prijs: €€€

 

Contact

Banjar Bunutan, Desa Kedewatan, 80571 Ubud, Indonesië
Telefoon:
Email:info@balipayoganresort.com
Website: https://www.balipayoganresort.com 

Je Kan Dit Ook Leuk Vinden

Geen Reacties

Geef een Antwoord.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.